Столичен ресторант раздава безплатна храна на бедните

Инициативата ще продължи до средата на март
Обновена: 22 ное 2019 10:20 | 22 ное 2019 10:19, Анисия Иванова
16

Често не забелязваме колко много хора се нуждаят от помощта ни и на колко от тях бихме могли да подадем ръка. Собственикът на заведение Мартин Мартинов е решил да дава прясно сготвена и топла храна на бездомници през целия зимен сезон.

Нуждаещите се имат възможността да посетят ресторанта му на ул. "Владайска" 29 всеки делничен ден 15:30 до 16:30 часа, а кампанията ще продължи до средата на март. Мартинов помага на всички бездомни в столицата за втора поредна година.

От ресторанта ще раздават и на Бъдни вечер храна и подаръци на хората в нужда.

"Винаги съм се чудил хората без покрив на главата си какво правят зимата, къде намират топло и как се лекуват, ако се разболеят. Така се роди идеята за тази кампания. Даваме първо, второ и трето - супа, основно, десерт, хляб", сподели той за зрителите на "България сутрин".

Мартин Мартинов подчерта, че има много бездомни, които спазват висока хигиена. А от ресторанта раздават и дрехи на нуждаещите се.

"Стартирахме на 11 ноември. Първият ден бяха 50 души, в момента са около 70. Има много хора, които спекулират и взимат от храната на тези, които наистина имат нужда. На 70 човека има 5-6, на които не им е необходима тази храна. Връщам ги от опашката, но обикновено стават скандали", обясни Мартинов пред екип на Bulgaria ON AIR.

Мартинов отбеляза, че кампанията му коства немалко и личният му разход за кутии и прибори е около 120-130 лева на ден. Плаща и допълнение към надниците на своите служители. За щастие има и дарители, които помагат в инициативата на ресторанта.

"Има много интелигентни хора - бивши учителки, хора на науките и на изкуството. Чрез измами и "добри" роднини са останали на улицата. Всеки ден ми става мъчно като видя опашката. Много тъжна картинка - това са наши родители, баби и дядовци", откровен е собственикът на заведението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименА ти знаеш ли, че безработни в работоспособна възраст трябва да внасят здравни осигуровки. Когато нямаш никакви доходи за мислиш за НЗОК ли или за хляба си? Колко още много несправедливости има регламентирани в законите! Но като не се знаят, много е лесно да лепнеш етикета "комунист", вместо малко повече да се запознаеш с регламентите в България.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен.Я гледай какъв юнак си! Ти не знаеш ли, че сред тези хора има възрастни, които на 80 години едва ли могат да си намерят подходяща работа. А пък как ли биха и се справили с нея? По - добре помисили за галениците - държавните служители, които държавата ги е поела изцяло, осигурила им е топло работно местенце и храна на воля! Сред тях не попадат случайни хора - това са протежетата на властта. Дали може да се промъкне на такава длъжност обикновен човек.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво! И такива хора има. Който има възможност, нека дари нещо на ресторанта
12
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Типичен комунист. Вместо да им даде работа започва да ги храни.
11
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добър човек.Дано му се върне.
10
1
 
21
 
! Отговори
Гери преди 4 години
Да бъде благословен за добрината която върши ! До всяко добро същество да застане по още едно!
9
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
когато правиш нещо добро или даряваш на бедни от сърце, не излизаш по телевизиите да се хвалиш и парадираш с това. В противен случай си е чиста реклама
8
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При толко гнусни новини напоследък това един малък светъл лъч.Браво
7
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е - изпаднали са в това безпомощно и безнадеждно състояние от "добри роднини". Парадоксално, но факт е, че най-близките причиняват най-големите жестокости от алчност и злоба... Успех му пожелавам в благородните му постъпки!
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Онези вечно гладните с опелите ще са постоянно там. Че нали не вземат рушвети.
5
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво и дано повече хора да има като това момче
4
12
 
6
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
Ау, че добър софиянец бе! Или е преселник човечеца
3
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на този човек!
2
46
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези инициативи са безкрайно вредни за обществото - вместо да си изработят прехраната търтейте, се пускат по течението, така Мартинчо стимулира в тях мързела и те завинаги ще си останат утайките на обществото. За да помогнеш на такива хора, трябва да действаш грубо, със сила, като при наркоманите, това са много изпаднали хора, живеещи ден за ден, те трябва да бъдат принудени да работят, да си създадат навици, да станат пак нормални човеци.
1
29
 
5
 
! Отговори
Тафров Пендолфинито преди 4 години
Путинова нпропаганда..