КТ "Подкрепа" с митинг на 27 ноември

Под наслов "Болните работници не са престъпници"
23 ное 2019 12:45,
29
КТ "Подкрепа" с митинг на 27 ноември
Снимка: BulFoto архив

КТ "Подкрепа" ще направи Национален протестен митинг - шествие на 27 ноември под наслов "Болните работници не са престъпници", от КНСБ няма да протестират на тази дата, но Конфедерацията остава в стачна готовност, съобщава БТА.

Още по темата

За насрочения на 27 ноември протест стана известно от публикации в страницата на КТ "Подкрепа" във Фейсбуск . От КНСБ уточниха, че синдикалната организация очаква да види какво ще бъде предложено на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество по темата за изплащането на болничните и борбата със злоупотребите, ще се правят ли предложения за промени след приемането на бюджета. Ако с предложенията на тристранния съвет бъде даден повод за протест, КНСБ също ще направи национален протестен митинг.

Заседание на НСТС искат както синдикатите, така и работодателите. От изявления на премиера Бойко Борисов и на социалния министър Бисер Петков стана известно, че такова заседание ще има. На този етап обаче още не се знае датата.

Повод за недоволството стана предложение на управляващата коалиция първият ден от болничните да е за сметка на работниците и да не се заплаща. След остро недоволство от страна на граждани, синдикалисти и партии, премиерът Бойко Борисов обяви, че предложението няма да бъде внесено.

Тази седмица имаше общо заседание на националните стачни комитети на двата синдиката. След заседанието председателят на Националния стачен комитет на КТ "Подкрепа " Любка Георгиева заяви, че е крайно време управляващите да разберат, че не могат да си играят с нервите на българските граждани, да ги наричат измамници, да "подхвърлят идейки", с които да си правят експерименти, доколко са популярни или не. Затова от синдиката бяха категорични, че протест ще има.

Председателят на Националния стачен комитет на КНСБ Тодор Капитанов обяви, че след резултатите от очакваната среща на лидерите на синдикатите с премиера и от очаквания спешен Национален съвет за тристранно сътрудничество, ще бъдат набелязани конкретни действия, но структурите са в готовност за протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КТ "Подкрепа" ще прави протест, а КНСБ ще прави контрапротест.
24
1
 
3
 
! Отговори
Закрийте ги тези син преди 4 години
Синдикатите са най-безсмислените организации!!!Аман от хрантутници!!!
23
0
 
4
 
! Отговори
eve1 преди 4 години
Да стачкуваме и за заплатите!Докога с тези мизерни заплати?
22
1
 
11
 
! Отговори
Че Гевара преди 4 години
Кои пък вече у нас се хваща на "въдицата" на тези измислениСиндикати които вече 30-години играят "по свирката" на всяка власт !Протести и бунтове трябват драги, като във Франция, Испания и Хонг Конг !?Но тук скапаната ни младеж е свикнала да излиза на митинги, само ако някоии плати поне . . .30 лева надница !
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 14.11.2019 година на коалиционен съвет на управляващите,на който е присъствал и премиерът Бойко Борисов е взето решение,първият ден от болничните няма да се заплаща от 01.01.2020 година и остава за сметка на работещите!Време е за наказателен картон!
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пламен Пелтеков (димитров) какъв "съвет" какво "предложение"на 12.11.2019 година имаше съвет на тристранката на 14.11.2019 година "коалицията"реши първият ден да не се плаща,време е да се покаже на тия наглеци,че не могат да си правят каквото си искат!
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Болните не, но псевдоболните са си престъпници! Синдикати отново взимат странна позиция и действат като радикално крило на Позитано - вместо да защитят и интереса на добросъвестните трудещи се хора, те за кой ли път вземат страната на скатаващите се мързеливци, които реално крадат и живеят на наш гръб! А проблема с болничните реално е най-тежък в държавния сектор, но воля за реформа няма, съпротивата на търтеите е жестока.
18
0
 
7
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
Ще стачкуват за да очетат ДЕЙНОСТ!!!
17
8
 
5
 
! Отговори
ПАК , ПРОСТОТИИ... преди 4 години
...И ЗА КАКВО ЩЕ СТАЧКУВАТ??!!НАЛИ , ЛИЧНО БОРИСОВ ИМ КАЗА , ЧЕ НЯМА ТАКАВА ТОЧКА ДА СЕ ВНАСЯ ЗА ГЛАСУВАНЕ!КАКВО ИСКАТ СЕГА .....ПОД ВОЛА ТЕЛЕ ЛИ...??!!
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През 2007 година учителите стачкуваха ефективно 1 месец! И ги разбиха, защото лидерите ги предадоха. Предаде ги и обществото. Никой не ги подкрепи. Купиха Университета с някаква субсидия, другите се покриха и всички в един глас ревнаха, че били алчни. И пресата това размножаваше... И днес в училище учителите са аниматори, издателствата печелят, а децата затъпяват с всеки изминал ден. Така не се прави...
15
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗА ДА ИМА ПРОГРЕС РАБОТНИЦИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ МАЧКАНИ А НЕ ДА ХИТРУВАТ И МЪРЗЕЛУВАТ
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Победили учителите, ама друг път. Размазаха ги. Тогава започна истинското унищожаване и на българското образовани. Превърнаха го в пустиня, както пожела станишев тогава. И седенкаджиите - орешарски и вълчев...
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"КНСБ и КТ Подкрепа са Празнодумци-популисти и нищо не правещи търтеи !"А ние какви сме? Чакаме някой да ни отвоюва правата, да ни поднесе на тепсия благините? Накарай ги да работят, ама не ти стиска!Взеха ни всички социални придобивки без да гъкнем. И продължават да ни изстискват. И ние като *** на заколение, продължаваме да чакаме някой да се погрижи за нас. Срамота! Сега пак разделение. Що бре, синдикалисти, що делите народа, защо пак ще организирате отделни протести?
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И един протест не могат да направят като хората. Разцепиха се. Така е по- угодно на господарите им.Разпускайте ги тия синдикати!Симулират дейност.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време е за революция, работещи братя !
10
2
 
7
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Хлебоядците от Профсъюзите решиха да покажат ,че получават заплати ! Ще посвирят на тутурутките един -два часа и ще отбият номера ! Досега има само една истинска стачка и това беше стачката на учителите !!! Шофьори,миньори и други ими се за мъже не можаха да победят ! Победиха учителите ,които в по-голямата си част са жени ! Толкова!!!
9
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези ако бяха нещо подобно на синдикати, нямаше да има заплати по 200-300 евро/месечно, нямаше да е актуален въпроса с болничните, нямаше да има задръстване в Събота от отиващи на работа. За 30год нямаме общонационална стачка, даже за нещо дребно. Вижте Гърците как си отстояват правата! При нас всеки прави каквото си иска
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе Пламене защо си такъв келяв лидер, голям си подлизурко бе брат! Грам достойнство нямаш ли бе *** НЕЩАСТЕН?
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слоуган за манифестацията:"Болните не са престъпници, престъпниците не са болни"Бизнесмените престъпници веднага се разболяват в ареста. Фалшивите болнични на престъпниците в затвора да се спрат.
6
3
 
3
 
! Отговори
batmario преди 4 години
Евтината Подкрепа на Бойко пак му дигна рейтинга.