Декември идва с температури от минус 15 градуса

Астрономическата зима започва на 22 декември
Обновена: 27 ное 2019 21:23 | 27 ное 2019 21:05, Нели Христова
14
Декември идва с температури от минус 15 градуса
Снимка: Pixabay

Най-ниските температури през декември у нас ще бъдат между минус 11 и минус 6 градуса, а най-високите - между 10 и 15 градуса, съобщават от БТА.

Тази година през декември се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата, която в Северна България и по високите полета е 0-1 градуса, в Горнотракийската низина - 2-3 градуса, по Черноморието и в най-южните райони - около 4 градуса, а в планините - от минус 8 до минус 3 градуса.

Месечната сума на валежите ще бъде около нормата, която в по-голямата част от страната е между 40 и 60 литра на квадратен метър, в планините и в най-южните райони - между 70 и 120 литра на квадратен метър.

След застудяването в края на ноември, декември ще започне с температури близки до обичайните. В началото на месеца ще е без валежи, а дневните температури ще се повишат. В периода 3-6 декември се очакват валежи и застудяване, при което валежите на места в Северна България и по високите полета на Западна България ще се примесват и ще преминават в сняг, но заради голямата динамика на атмосферата и редуващите се чести колебания на температурите, снежна покривка няма да се задържа. В края на десетдневието отново предстоят валежи, предимно от дъжд.

Условията за валежи ще се запазят и в началото на второто десетдневие. Температурите слабо ще се понижат и на места, главно в Предбалкана, по високите полета на Западна България и в североизточните райони, е възможно за кратко дъждът да премине в сняг, без да се образува трайна снежна покривка. През втората половина от десетдневието динамиката на атмосферата ще намалее и вероятността за валежи ще е по-малка.

Температурите слабо ще се повишат и ще бъдат по-високи от обичайните.

През третото десетдневие на декември по-вероятно ще е да преобладава облачно време, с намалена видимост, без съществени валежи. Има тенденция и за постепенно понижение на температурите, така че да станат близки до обичайните.

Астрономическата зима започва на 22 декември, в 6 часа и 19 минути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грънци -15 Никога нема да стане 🧠🧠🧠🧠🤦🤦
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нелито,добре ли си душко?!
11
0
 
7
 
! Отговори
ogin преди 4 години
Точно за зелето и туршиите трябва да е студено
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименБлагодаря за предложението, но съм бил в Истанбул няколко пъти. С изключение на ситито, където са нялати ужааасно много пари, Истанбул е един голям катун. Не можеш да минеш 5 метра, без да ти предложат часовник, парфюм, чай от анадолски лишей, миди пълнени с аллах знае какво и т.н. Срещу стабилно пазарене, че то иначе обидно бе джанъм. Така че мерси ама не мерси.И гледайте жените ви да не са с къси поли в тоя пределно цивилизован град, да не ви дават по новините после.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде, айде. Нещо на подбив ни взехте. Сутрин гледам прогнозата по тв и проверявам един-два сайта - температури между 8 и 15 градуса. Горе долу ежедневно в последните две седмици прогнозите са такива. Пък един ден е ужасно топло, друг не мога да го намеря, като го извадя. Нещо ни правите на балами.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната безснежна Коледа. Не правете резервации за планина. По-добре се разходете до Истанбул или Солун.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТаняДори зимата не иска да идва в България!
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идват грип и много болнични.
5
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Депутатите излизат ваканция от 15 декември и не ги плашат минусите.
4
5
 
25
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
И що се кахърите, че няма сняг през декември ? Да ви напомня все пак, че по нашите земи: "Астрономическата зима започва на 22 декември, в 6 часа и 19 минути." Е сняг ще има след като започне зимата.
3
4
 
9
 
! Отговори
сфдг преди 4 години
До Munchen_DEНе виждам защо трябва да се коментира този хороскоп, Който 'звездите им го говорят'.Че даже и да се правят изводи за някакво 'глобално затопляне'. Като свие някой студ 10 дена под нулата какво ще правим? Едно е ясно, че годината се оформя суха, но това е цикличност. Да му мислят перничани.
2
5
 
30
 
! Отговори
Munchen_DE преди 4 години
Значи като има динамика, сняг ще превали, но няма да има снежна покривка. Като няма динамика - логично, няма и валежи.През третото десетдневие - липса на валежи, следователно поредната Коледа без сняг!А зима кога?Спрете да лъжете, че няма затопляне! Дотук аномалията за ноември е +5 градуса, за октомври май е същото, лятото беше безкрайно, сушата даде своите "плодове" в Перник.Глобалното затопляне било с 1 градус, дрън дрън.В Северна Европа е още по-страшно като аномалия, вижте картите!
1
0
 
95
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никъде в текста ги няма тези минус 15 градуса от заглавието.