Радев: Стефан Данаилов остава учител по непресторено рицарство

Държавният глава поднесе съболезнования на семейството му
27 ное 2019 15:26, Красимир Ангелов
36
Радев: Стефан Данаилов остава учител по непресторено рицарство
Снимка: БТА

"Стефан Данаилов беше и си остава наш учител по непресторено рицарство. Нашата морална скала, която не отстъпи нито веднъж от достойнството, и на всеки успя да покаже колко силна е светлината на обичта". Това заяви президентът Румен Радев по повод загубата на един от най-обичаните български актьори – проф. Стефан Данаилов.

Държавният глава и вицепрезидентът Илияна Йотова поднесоха съболезнования на семейството, близките и приятелите на големия актьор.

Още по темата
"Едва ли можем да си представим българското кино и театър без неговия талант и обаяние", отбелязва държавният глава и подчерта, че легендарният артист е бил изпълнен с усещане за дълг към околните и не е останал безразличен към ежедневието на българите. "До последния си час Стефан Данаилов се вълнуваше от проблемите на България и вярваше, че има какво да даде, за да бъдат по-добри дните на нашия народ", смята президентът.
 
"Дано всички, които се докоснахме до силния човек Стефан Данаилов, да сме успели да почерпим поне частица от неговата вяра, енергия, жажда за живот и справедливост, смелост, непримиримост. Дано сме се научили да не се предаваме, да не се страхуваме да казваме със силен глас истините, в които вярваме", заявява вицепрезидентът Илияна Йотова и посочва, че поколенията българи, имали честта да живеят в едно време с великия Ламбо, са щастливци.

Вицепрезидентът припомни думите на актьора "Забранил съм на всички да ме жалят" и подчерта, че той с ведрото чувство за хумор и непоправим оптимизъм винаги е преминавал изпитанията на съдбата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
3
 
! Отговори
baffffff преди 4 години
журналята научете се на уважение към Президентската институция а оттам и към българския народ. Казва се Президента Радев защото е Президент, а не е комшията ви. знаеме че следвате герберастката линия на плюене и омаловажаване на Президента Радев но така само ще си спечелите презрение.Може и по задължение - НС гласува закон да ви задължи + криминализиране и затвор. Как прие за "кифла" на жена си затвор, така и за това,все пак говорим за държавна институция а не личен проблем.
20
0
 
6
 
! Отговори
Опечален преди 4 години
Отиде си още една легенда на българското кино. Един велик актьор и човек, който до края запази вярата си в истината и доброто. Нека е светъл пътят му, поклон и вечна памет!
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До за 21Ти осъзнаваш ли какво си нищо? Нищо няма в теб, една маса от меса и кости, ти не си и въздух, ти си зловонен отровен газ. Милиарди светлинни години те делят от Стефан. Не говори и не пиши, че вониш на нищета и вакум........Виждаш вакума в мен а не виждаш прицнята в теб! Защо така бре БКП-ецо?
18
7
 
7
 
! Отговори
за 20 преди 4 години
Ти осъзнаваш ли какво си нищо? Нищо няма в теб, една маса от меса и кости, ти не си и въздух, ти си зловонен отровен газ. Милиарди светлинни години те делят от Стефан. Не говори и не пиши, че вониш на нищета и вакум.
17
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Баба ви Яга:Kошмарът 19Тези плазмодий хванали се за мъдурите на чичо им Сам,........Всеки БКП ец като Стефчо държеше по два чифта макари, чичо Самовите и тези на СССР. Много обичаше да си пазарува от Кореком (стоки от лагера на чичо Сам).
16
11
 
7
 
! Отговори
Баба ви Яга:Kошмарът преди 4 години
Сега виждам колко е покварено и аморално това младопоколение с "промити мозъци" от Btv & Nova, Биг Брадър,Фермата и други "душевни ***", които се въртят вече няколко десетилетия в ефир и тровят умовете на днешните ни доморасли *** или така нареченото . . . младото поколение !Тези плазмодий хванали се за мъдурите на чичо им Сам, като за спасително пожарникарско въже, което неминуемоще ги отнесе в "Геената огнена" ...идващия ЯДРЕН световенконфликт !Анатема вам, змии ехидни . . .
15
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВЕЛИК ВЕЛИК ВЕЛИК -ЕДИНСТВЕНПОКЛОН
14
4
 
18
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
ВЕЛИК! Голям актьор, голям Човек! Дали му беше мястото в политиката и парламента? Една звезда свети само в мрака! В тъмнината, в Черната дупка на българския парламент, той беше звезда. Един идеалист! ПОКЛОН!
13
5
 
4
 
! Отговори
NA VSEKI KILOMETAR преди 4 години
DANAILOV E VELIK ARTIST. ? PREPODAVATEL I POLITIK NE.GOLIAM PICH BECHE STEFCHO. GALKO CHE SI OTIDE TAKA NECHASTEN I S MNOGO MAKI.BOG DA GO PROSTI.
12
21
 
12
 
! Отговори
? преди 4 години
Да поддържаш една партия ,която работи за унищожаването на българския народ , извърши геноцид над българската интелигенция и два пъти се опита да унищожи държавата ни според другаря Радев е рицарство???
11
15
 
9
 
! Отговори
Онази с косата преди 4 години
151600 човека умират всеки ден на Земята. Ст. Данаилов не е нито по-малък нито по-голям от тях. Мир на душата му и на душите на останалите от голямата цифра в началото.
10
28
 
29
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
"Зеленият пъпеш" ще остане в историята като президента, който открито е вървял против българските национални интереси!Голям предател излезе тоа кремльовски слуга!Да не си "отърква" в името на големият Човек Стефан Данаилов!!
9
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев пак с поредните бисери .Втори Плевнелиев се оказа .
8
4
 
10
 
! Отговори
Много прав преди 4 години
Пепе ти като не си комунист няма да забиеш кол на тази земя че да бъдеш добър.
7
26
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ламбо е голям български артист, но той си остана наивник, който не можа до края на живота си да разбре, че играта на "стражари и апаши" в "На всеки километър" в действителност е една от най-черните страници в Историята на българския народ и, че виновник за това е партията която му беше ментор и работодател.
6
19
 
11
 
! Отговори
222 преди 4 години
Ами добре са му го написали на радеф. Едва ли може да сътвори сам това, което е казал.
5
16
 
26
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Стефан Данаилов казва за самият себе си:"Какъв политик съм аз? Аз не съм никакъв политик.". Но най - нагло до края на дните си беше употребяван от ***!Не му трябваше на Ламбо политика - Ален Делон, Мерлин Монро, Луй дьо Финес и много други гиганти в киното никога не си "изцапаха" имената с най - мръсното - политиката!
4
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поклон пред паметта на един велик Човек и артист ! Нека тук пишещите се поучат от неговите действия и думи и да няма омраза и заяждания помежду ни . Това не води към нищо добро ако продължаваме така .
3
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вечна му памет на Данаилов. А руския посланик само засрра върху светлата памет на Данаилов с противни речи и наративи.
2
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев, не си вдигай акциите на гърба на един велик човек като Данаилов!На всяка манджа меродия бе, то бива и бива нищоправец, ама тоя се оля!Оставка на радев Ветото, не остана нещо неопетнено!Да почива в мир този велик и неповторим актьор!