Джамбазки с оценка: Унгарският еврокомисар не е добър за нас

"Оливер Вархай подкрепя проруските и просръбски тежнения"
55

"Унгарският еврокомисар не е добър вариант за България" каза в специалното студио от Страсбург, което ще бъде излъчено днес от 17.30 в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR евродепутатът Ангел Джамбазки (ВМРО /ЕКР). Номинираният от Будапеща Оливер Вархай е втората номинация  на правителството на Орбан, след като първата не беше одобрена от евродепутатите. Вархей е досегашният представител на Унгария в ЕС.

"Той е представител на този кръг в унгарската политика, който подкрепя проруските и просръбските тежнения на Балканите и най-вече в Македония. От наша гледна точка този кандидат не е добър", заяви Джамбазки в разговор с Милена Милотинова.

"Той (б.р. - този кръг) укрива беглеца от правосъдието Никола Груевски, по чието време имаше 10 години антибългарска пропаганда в Македония, той стои зад тази група от медии, които провеждаха най-яростната антибългарска политика в Македония – това е една голяма група от електронни издания, вестници, купени от унгарци, подставени лица на Виктор Обран, които водят просръбската, проруската, антибългарската линия на политиката в Р Македония", твърди евродепутатът.

"Ние се опитваме с нашите унгарски колеги (евродепутати ) да водим много открит разговор по този въпрос. Аз се срещнах няколко пъти с унгарските собственици на тези медии в Македония и те ме уверяваха, че не поддържат тази линия на антибългарската пропаганда и риторика, свързана с фалшификации на исторически личности и събития. Събствениците ме уверяваха, че не поддържат тази тези и това ще бъде преодоляно", заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев.

"През август темпото на тази пропаганда беше намалено, но след срещата на ЕНП в Загреб видяхме отново една истерия срещу България", каза Ковачев.

Целия разговор с евродепутатите за новата ЕК и важните за България теми като транспортния пакет, Западните Балкани и Северна Македония - вижте от 17.30 в предаването Брюксел 1!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
6
 
! Отговори
bayyyy преди 4 години
ние не се съмняваме че ще се включите активно срещу Орбан, иначе аут от герб и няма ЕП, няма големи заплати,така се печелят пари и постове, наведи се по-удобно че инак студ и глад.
48
0
 
4
 
! Отговори
ai ai ai преди 4 години
добре де, разбирам орбан да води проруска политика защото си има икономически интереси с Русия, както и меркел, която продължава да си купува газ от русия, не си затвори кранчето като нас, хората си гледат интересите. Но не разбирам защо орбан ще води антибългарска политика щом са унгарски медии,за сръбските няма изненада но за унгарски медии нещо не включвам. я пак да чуем.
47
0
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Ами Българите са били подложени на гонения и в Гърция, но с тях сме приятели, а по наши дни и в България. Менте ВМРО е отговорно за днешния геноцид. Отзовавай този любител на мъжката анатомия.
46
1
 
1
 
! Отговори
true преди 4 години
затриването на цял етнос - българския- при съседите с безкрайна редица от убийства,гонене, преследване, асимилиране е геноцид.И е непосредствено след холокоста. Пред очите на целия свят, със съгласие и под натиск на запада. Това е еднакво на хитлер към евреите. Мълчите за хилядите избити българи там единствено и само заради етноса им.Сега там всяка тяхна дума е обидa към българите и е hate crime.Съучастници сте другарю,но давност за геноцида няма, надявам се да ви видим доживот на топло защото държавата ни позволи там да се вършат тези престъпления към българите.
45
0
 
2
 
! Отговори
axa преди 4 години
Има 10г при груевски антибългарска пропаганда щото герберска надупена БГ си траеше и не гъкваше и вие от вмро послушно се надупихте на герб и излъгахте избирателите си.сега мячиш не за БГ а за да си взимаш заплатата и да държиш топлото местенце, по- важно е че ще си тръгнете от този свят оплюти и това ще остане след вас.
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този македонстващ, който се пише за голям българин, май наистина е такъв, за какъвто го определя мълвата!За мен ВМРО е антиконституционна партийка, щом в името й има думата "македонска"!
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джамбаски,Сидеров,Симеонов,Каракачан +Герб марш вземете и ДПС завинаги изключени от политиката.
42
1
 
4
 
! Отговори
Капка преди 4 години
Бе тоя Волния,къде се загуби,взе да ми липсва
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
този кога се "издигна" до Личен състав в еврогейския пъръментъ , оценява страна и човек ,които са в пъти по- напред от нас във всяко отношение ,но същият Джамбазки не взема отношение по въпроса защо в уж"европейските" български банки с парите на хората си правят каквото искат - справка последната Варненска афера на "влюбените", както благоволиха да ни "обяснят"
40
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
работата е ясна унгария имаше ли руски танкове 56 - имаше унгария събаря ли руски паметници - неунгария ирита ли сорос котж кир.рлив ф.с- из.рита гоунгария играе ли с всички от които има полза - вкл. и русия играеа нашите управници играят по свирката на сорос и защитават не българските а американските интереси- време е балгари да са управници но овцете немогат надви на продажниците
39
0
 
14
 
! Отговори
ХАХАХАХХААА преди 4 години
ДЖАМБАЗ ,ДЖАМБАЗ--НАСЛЕДНИК НА КОНЕКРАДЦИ ЩЕ ДАВА АКЪЛ...***
38
1
 
9
 
! Отговори
V преди 4 години
Булонката на каракачанката говори против Виктор Орбан . Направо да умреш от смях .А кви са доходите в Унгария и в управляваната и от вмро територия ??? Ади да дават първо резултати и после акъли аа ??? Американския антибългарски патриот говори и за президент на сащ който е говорил друго ,а не това което тоя дришлю си мисли . Противопоставянето е било преди всичко в Унгария ,Чехия и источна Германия . Думите на Улсън се изопачават ,а те са и в полза на Македония като независима държава. Тоя е ***
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оливер Вархай подкрепя проруските и просръбски тежненияЩом подкрепя Русия и Сърбия значи е 100% русофил, пък вашто ВМРО е типична русофилска партия. Е как тогава да не е добре за вас. Много е добре даже ще сърбате русофилската си попара и ще викате ура.
36
5
 
6
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Ставаме приятели със Сърбия и Унгария и автоматично Македония се присъединява към нас. Толкова е просто. Само обичащите мъже тогава няма да има за какво да се изявяват.
35
3
 
6
 
! Отговори
43881 преди 4 години
По-важно е евродепутатие от България да отстояват националния интерес независимо към кое парламенвтарно семейство са ги зачинслили.
34
3
 
8
 
! Отговори
Еврогей преди 4 години
Палавата очилата кандидат-кметица казват е ненаситна на могрантско семе..
33
1
 
18
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
Защо винаги някой друг ни е виновен...САЩ,Русия, Македония,ЕС... марсианци.... Кога този ...индивид обичаш само мъже....ще напише нещо за това,че за 30 г. От едно и също ниво с примерно Полша,. Словакия,Пред Румъния и балтийските държави...сега сме далече след тях.Защо,бе джанъм не кажеш нещо и по този въпрос.
32
11
 
12
 
! Отговори
гласът на разума преди 4 години
Австро-Унгария е била срещу България. Константин Иречек е бил представител на Австро-Унгария у нас и още учебниците по история са пълни с негови внушения.Просто трябва да отстояваме своето.Тука разни социалисти се пробват да ни внушат че Русия е с нас, но това е илюзия.
31
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе може да е секакъв унгарския еврокомисар, ама по ме интересува, че заплатите на унгарците са много по-големи от нашите и унгарския стандарт на живот е много по-голям от нашия. Другото сичкуту е "ветър и магла"!!!
30
3
 
3
 
! Отговори
Kiorsufra преди 4 години
Sa toia I na6ite podai gasci ungarskia komisar ne e udoben ,sa6toto ne tarpi I ne se dupi kato na6ite upravnici.