Битата лекарка от "Св. Анна" изписана за домашно лечение

Д-р Стойчо Кацаров: Това са резултати от лошо управление
2 дек 2019 15:24, Анисия Иванова
19
Битата лекарка от "Св. Анна" изписана за домашно лечение
Снимка: Bulgaria ON AIR

Преди дни станахме свидетели на поредния случай на брутална агресия срещу лекари - този път в столичната болница "Св. Анна". Пациент удря, души и обижда медици. Две лекарки пострадаха, едната - доста тежко. Здравният министър Кирил Ананиев осъди остро поредната агресия над лекари и обеща, че неговият екип ще съдейства напълно на прокуратурата по случая. 

"Лекарката беше хоспитализирана, има подобрение, освободена е за домашно лечение. Главата ѝ е била блъскана в стената. В момента ѝ е нужно много спокойствие", каза за "България сутрин" говорителят на болница "Св. Анна" Антон Луков.

От думите му стана ясно, че колежката им е в по-добро състояние, с повърхностни наранявания.

Още по темата

"Няма за ден-два да се възстановят потърпевшите. Нападателят не само удря медици, но нанася и щети на болницата, имаме разбита врата. Едва ли някой може да каже кога пострадалите ще се върнат на работа", допълни той.

Именно в Университетската болница "Св. Анна" преди половин годин Българският лекарски съюз засне клип, с който постави началото на кампания срещу насилието над лекари. 

"Може да поставим знаменател със станалото в "Пирогов". Това са резултатите от лошо управляваната здравна система. Истинският виновник не са лекарите, те са жертва също", каза за Bulgaria ON AIR председателят на Центъра за защита правата в здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

По думите му промяната нямало да се случи със санкции, ред било гражданите да поискат промяна.

"Превърнахме здравната система в администрация, а хората реагират по различни начини, включително с агресия. Здравеопазването е икономиката на бъдещето. Имаме интерес от това лекарите да се конкурират за нас, което сега не е така. Не мисля, че повече полицейщина ще свърши работа, това не е военно поделение, а болница", обясни Кацаров. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вина има НЗОК,защото не провежда абсолютно никаква рекламна дейностПриема за даденост и лекарите и пациентите.Нерядко ги насъсква едни срещу други с непремерени изказвания за ,, източване,, например на направленияВ същото време за всяко нещо спуска ,,лимити,,Министърът също не разпорежда разяснителна кампанияПодписва ,,здравна карта,, с ограничаване на брой легла, пък се чуди защо ,,било отказано лечение,, на някогоАми софтуерът е калпав и не допуска прием даже и на един човек над лимита,н
17
0
 
8
 
! Отговори
лекар преди 4 години
Проблемът ще се разреши до няколко години.Млади лекари няма,а всички които сме останали тук сме около 60 годишни.Никой млад и разумен човек не следва медицина.От децата на колегите които познавам никой не е лекар.Такива будали като нас вече няма и няма и да има.
16
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истории с лекари мога да разказвам до безкрай. Да кажа и една с мен. Записвам си час в Токуда, платен преглед, за ехограф коремни органи. Отивам аз когато ми е часа, а д-ра излиза и започва да ми се кара, буквално! Защо съм си записал час по време когато той бил зает? Арогантно, високомерно, с нищо непредизвикано държание, към човек, който чака услуга, за която си е платил! Оплаквания трябва до дупка! До шефове, мениджъри и т. н. Ясно, точно, какво не е наред. Българите не знаем да се оплакваме
15
1
 
10
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
А, ясно сега ще го изкарат, че е имал временна невменяемост, все пак е бившо ченге знае всичките мурафети как да се измъкне и на кой да намаже ръката с пачка банкноти.
14
5
 
4
 
! Отговори
Така преди 4 години
Ако знаете какви лоши работи правят лекарите кардиолози и не само те навсякъде слагат стентове на поразия на здрави и на болни.Не ги защитавайте.Във всички окръзи поголовно.Искайте статистика *** какво да ги правим .
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До TotenkopfИзданието е "Телеграф".
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Totenkopf"Във връзка с нападението над лекарите и сестрите в УМБАЛ Св. Анна-София, изданието съобщава, че нападателят Здравко Инджов вече е настанен в психиатричната клиника в Курило, където ще му бъде направено изследване дали може да носи наказателна отговорност."
11
7
 
4
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Напротив пуснат е срещу "подписка".
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До TotenkopfНападателят не е на свобода, а е въдворен в Курило!Дано поостане там, или ефективно в панделата!
9
12
 
2
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
А нападателя е на свобода, но този лекар не протестира все му е едно, значи че да ги бият си е в реда на нещата. Нека ги бият, то казвали, че боя изгражда понякога.
8
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекарите трябва да се научат не само да взимат пари, а да си вършат работата съвестно и компетентно, както и да се държат човешки! Ако не могат - да си сменят работата. Иначе ги чака затвор, ако има работеща правна система, или бой - ако няма
7
7
 
7
 
! Отговори
:(( преди 4 години
До Бяла мафияДа, така е. Една зъболекарка, при която беше ходила моя близка - Мая Живкова, на Хиподрума работи. Работи зле, небрежно, нечестно и неграмотно (по думите и на специалист, който трябваше да довърши нейната работа) Подменя материали. Първо обещава много, но при проблем става много нагла. Обаче всички пари иска предварително и после клиентът нищо не може да направи! Такъв бой ме сърбяха ръцете да й тегля и единствено фактът, че има физически недъг ме спря.
6
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези, които ги бият, сигурно има защо! Арогантност, алчност, пренебрежително високомерие и пълна некадърност са често срещано явление в българските болници и клиники. Дори когато си плащаш - скъпо и прескъпо! А парите обикновено ги искат на ръка.
5
7
 
5
 
! Отговори
обективен преди 4 години
И КАЦАРОВ БЕШЕ ЗАМ -МИНИСТЪР.ПОМНИМ БЕЗОБРАЗИЯТА МУ........НАГЛО Е СЕГА ДА СЕ ИЗКАЗВА...
4
16
 
14
 
! Отговори
Бяла мафия преди 4 години
Човек трябва да има здрави нерви за да не посегне на нашите лекари и мед,сестри.
3
10
 
16
 
! Отговори
+- преди 4 години
Аз винаги бях против физическата разправа срещу каквото и де е ,а още повече срещу лекарите които ни спасяват в трудните моменти (нали затова са учили на парите ни-данаци).Но лятото трябваше да взема една справка и лекар,трудно е да се каже на този *** лекар ,тъй се държеше ,че веднага ми дойде на ум,че ако беше някой друг ,навярно щеше да му скочи на бой,но тъй като аз съм по въздържан ....просто платих му 10 лв за един печат и никаква касов бон не получих от този ***.Тъй че .....
2
10
 
21
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Знам, че лекарите са различни, но след снощния репортаж по нова-тв с Васил Иванов за поредния търговец с бяла престилка ще става все по-трудно да сме съпричастни с тях когато ги бият.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жива и здрава да е!