Последно сбогом с великия Стефан Данаилов! Народният театър се оказа малък

Стотици се стекоха на поклонението, за да се простят с Ламбо
Обновена: 2 дек 2019 12:08 | 2 дек 2019 11:58, Камелия Цветанова
107

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Площадът пред Народния театър "Иван Вазов" почерня от хора, които отидоха на поклонението на Стефан Данаилов.

Първа с него се прости лидерката на БСП Корнелия Нинова. Заедно с нея беше и цялата парламентарна група на БСП,  които си взеха последно сбогом със съпартиеца си.

Още по темата

На поклонението освен политици присъстваха актьори, общественици, почитатели на незабравия актьор.

Сред присъстващите на поклонението бяха Вежди Рашидов, Ненчо Илчев, Нона Йотова, Любо Нейков, Татяна Лолова, Георги Първанов.

Премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в Испания, изпрати венец с бели цветя.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столичния кмет Йорданка Фандъкова също изпрати венец. Такива има и "Сатиричният театър", "Младежки театър "Николай Бинев“, Народен театър "Иван Вазов", "Театър 199", Красимир Каракачанов, Български олимпийски комитет, БНБ, Народното събрание, Комисия по култура и медии, Сергей Станишев, Министерство на Културата и още много.

Любимият на поколения българи актьор почина на 27 ноември на 76-годишна възраст след продължително боледуване.

Той оставя след себе си близо 150 роли на театралната сцена, на малкия и големия екран.

Носител е на десетки престижни награди, сред които и най-високото отличие на държавата – орден „Стара планина".

Преподаваше над 30 години в НАТФИЗ, последният му випуск изигра на 29 ноември дипломния си спектакъл и го посвети на Мастъра, както студентите наричаха Стефан Данаилов.

Стефан Данаилов остави следа и в политиката - беше депутат с шест мандата в Народното събрание, както и министър на културата (2005-2009). През 2011 г., заедно с Ивайло Калфин, са кандидати за президент и вицепрезидент от "Коалиция за България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
До коментар 43 преди 4 години
Ами да - не съм много запозната с кариерата му, но ще намеря време да изгледам филмите, в които е участвал, както и да науча повече за живота му, защото е бил добър и достоен за уважение човек и артист! Това обаче не означава, че нямам правото да изкажа мнението си и да се поклоня пред паметта на Стефан Данаилов! Вие можете първо да се научите да пишете грамотно и чак тогава да си позволявате да коментирате и да давате оценки на хора, които дори не познавате.
44
0
 
4
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
До до 45:А защо Ви изтриха коментара Господине???Никой не е отменил добрият тон,интелект,манталитет,култура,възпитание, каквито преобладаваха в покойният Стефан Данаилов,а явно липсват при Вас?!?!?!
43
5
 
1
 
! Отговори
до 45 преди 4 години
Нима си мислиш,че ми пука какво си мислят другите за мен???До кога с това,за умрелите или добро или нищо.А кой го е измислил това?Какво стана с истината?Цял живот ли ще живем с фалшиви герои?И накрая,къде излъгах подяволите???
42
1
 
4
 
! Отговори
Уточнение преди 4 години
До до 43:За умрял добро или нищо!Бог да го прости!Да почива в мир!Само се замисли,че един ден могат да говорят така и за тебе?!?Пред смърта всички сме равни!!!
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Таня 40Аз съм млад човек и не съм много запозната с кариерата на Стефан Данаилов........ами запознай се първо и после пише резюмето. Тълкуването на въвеждащото изречение е нещо като аз съм малко природно глупавичка но не ме подценявайте, имам нюх за цер!
40
0
 
9
 
! Отговори
123 преди 4 години
Светла му памет!
39
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стефката е печен , щото баща му беше от ДС/БКП!Само ку""ви , комунисти и КДС-ари , просперираха в театъра и киното , а другите ...до живот в провинциалните театърчета и паланки!
38
2
 
21
 
! Отговори
Таня преди 4 години
Аз съм млад човек и не съм много запозната с кариерата на Стефан Данаилов, но винаги съм знаела, че е един от най-добрите български актьори. Гледах няколко негови интервюта миналата седмица и останах очарована от ЧОВЕКА Стефан Данаилов. От него лъхаше такава искреност и доброта, каквато не притежават много хора в днешно време. Стана ми много мъчно за него...Поне човекът си е изживял пълноценно живота и си е отишъл толкова обичан и уважаван от всички. Дано сега е на по-хубаво място. Поклон!
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стефката е печен, мили демократчета заслужете го.
36
32
 
5
 
! Отговори
ДА ,БЕ.. преди 4 години
АРТИСТА НА ВЪОРАЖЕНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПРОСТОТИЯ И ВОЙНСТВАЩИЯ ПРИМИТИВЕН КОМУНИЗЪМ , НИКОГА НЕ МИ Е БИЛ СИМПАТИЧЕН ,НЕ СЪМ МУ БИЛ ФЕН , НИТО СЪМ НАМИРАЛ НЕЩО ВЕЛИКО И НЕПОДРАЖАЕМО В НЕГО!ОБИКНОВЕН ГЛАШАТАЙ И ТВОРЕЦ НА ОБРАЗИТЕ НА ГЛУПОВАТИЯ И НЕСКОПОСАН "СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ЧОВЕК" ОТ ТОГАВАШНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ!БОГ ДА ГО ПРОСТИ !"ВИТИЗ" БЪКАШЕ ОТ ТАКИВА "ЗАСЛУЖИЛИ АРТИСТИ"--НЕ БЛЕСТЯЩИ С НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ДНЕШНИТЕ ХЛЕВОУСТИ ПОЛИТИЦИ И ПАТРИОТАРИ НА ДЪРЖАВНА ХРАНИЛКА!
35
25
 
8
 
! Отговори
R преди 4 години
До дам...За да знаеш другите роли на Данаилов, би трябвало да си му фен и да следиш къде какво играе. Но, български филми гледахме покрай руските. Други нямаше. Та така, на всеки километър и Данаилов. В момента, в който излязохме от зоната на здрача , български и руски филми гледаха само хората с носталгия по соца. Та затова, един " Рамбо " стана много по - известен от героя от на " всеки километър. Не обиждай хорта, които гледат други филми, в които българските артисти просто не се вписват...
34
12
 
10
 
! Отговори
SS преди 4 години
Збогом!
33
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 33 Данаилов е пример предимно за ЧОВЕЧНОСТ.........И Галактиката! Извънземните също хленчат!
32
31
 
13
 
! Отговори
и да му ритате трупа преди 4 години
файда няма, тези дето му се прекланят са същата жалка сгган от комунистически облиззвачи, които за шепа жълтици предаваха достойни българи с морал. ДС агента 'дисидент' Тошко Колев беше същия калибър - уж так, уж онака и гледаш написал доносче срещу тебе, руски мекеренца.
31
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия нищожни душички които в днешния ден пишат и цъкат срещу Ламбо са толкова невидими, че дори сами като се погледнат в огледалото - а няма никой. Данаилов е пример предимно за ЧОВЕЧНОСТ.Жалко за България , че действащите днес политици, неграмотни и невежи, са на милиарди светлинни години от тоя чист човек. Почивай в мир Стефане!
30
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЗащоЗбогом, Ламбо!--Цензура, приятелю!
29
35
 
16
 
! Отговори
ЕХ , ЛАМБО... преди 4 години
АКО БАЩА МИ БЕШЕ ОТ ДС/БКП , И АЗ ЩЯХ ДА СЪМ КАТО ТЕБЕ "ВЕЛИК АРТИСТ"!С ДВА-ТРИ ПАРТИЗАНСКИ ФИЛМА , И МЕНЕ Т.ЖИВКОВ ЩЕШЕ ДА МЕ МИЛВА ПО ***.. И ДА МЕ НАГРАДИ!
28
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Защо 28Коментарите от 27 до 83 липсват?!Червеният не понася истината! Обича да "вярва"в михалето и да "насочва" овцете към неговата "вяра"!
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЗащоНе е ли ясно, тук са подходящите...
26
0
 
13
 
! Отговори
Защо преди 4 години
Коментарите от 27 до 83 липсват !?