Над 100 тона пилешко месо със салмонела на българския пазар

Месото е внос от Полша
Обновена: 5 дек 2019 14:46 | 5 дек 2019 14:24, Ния Христова
72
Над 100 тона пилешко месо със салмонела на българския пазар
Снимка: Pixabay

Най-малко 100 тона пилешко месо със салмонела от Полша са стигнали на българския пазар, предадоха от Агенцията по храните, цитирани от Нова тв. Част от заразеното месо е иззето от пазара и до момента няма подадени сигнали за заразени потребители.

"По отношение полското месо със салмонела нотификациите не са една или две. В България като засегната страна вече сме получили 16 такива нотификации", каза д-р Кремена Стоева от Агенцията по храните.

Стоева отказва да каже кога е дошло предупреждението от Европейската система за бързо реагиране. Въпреки строгите мерки и проверки, месото успешно е стигнало до българските потребители.

Според докторката количеството е най-малко 100 тона през една фирма.

"Аз не мога да кажа дали го е изтъргувала на българския пазар. Салмонелата не е устойчива на високи температури и, ако месото е топлинно обработено, риск от зараза няма", успокои потребителите д-р Стоева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
26
 
! Отговори
ира преди 4 години
Хайде сега е времето на раследващия журналист "Боко "да покаже какво може и кой е подписъл вноса на салмунелата
6
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жив зян сме отвсякъде.
5
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Въпреки строгите мерки и проверки, месото успешно е стигнало до българските потребители." Хвала таквиз контролни органи!!!
4
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лелеее... Чета и не вярвам, просто не проумявам как е възможно да имаме толкова непотребна и паразитираща Агенция по храните.... А тая д-р Стоева толкова нагло да се изказва...
3
0
 
27
 
! Отговори
Да! преди 4 години
Благодарим за месото!
2
0
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Що не внесете стока заразена и с неизлечима болест, ще стена много итересно.Директно ще предавате по телевизията ум.иращи хора.Ще бъдете първи в света.така се прави впечатление.
1
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Режима на Герб убиха българското животновъдство за да могат да внасят да ядем разваленото месо на цяла Европа. Ем че им внасяме и горим *** и го дишаме им изяждаме и разваленото месо!