Над 100 тона пилешко месо със салмонела на българския пазар

Месото е внос от Полша
Обновена: 5 дек 2019 14:46 | 5 дек 2019 14:24, Ния Христова
72
Над 100 тона пилешко месо със салмонела на българския пазар
Снимка: Pixabay

Най-малко 100 тона пилешко месо със салмонела от Полша са стигнали на българския пазар, предадоха от Агенцията по храните, цитирани от Нова тв. Част от заразеното месо е иззето от пазара и до момента няма подадени сигнали за заразени потребители.

"По отношение полското месо със салмонела нотификациите не са една или две. В България като засегната страна вече сме получили 16 такива нотификации", каза д-р Кремена Стоева от Агенцията по храните.

Стоева отказва да каже кога е дошло предупреждението от Европейската система за бързо реагиране. Въпреки строгите мерки и проверки, месото успешно е стигнало до българските потребители.

Според докторката количеството е най-малко 100 тона през една фирма.

"Аз не мога да кажа дали го е изтъргувала на българския пазар. Салмонелата не е устойчива на високи температури и, ако месото е топлинно обработено, риск от зараза няма", успокои потребителите д-р Стоева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
2
 
! Отговори
Alastair преди 4 години
Благодарствена нота до ГЕРБ. Благодаря, че измислихте какви ли не болести по Българския *** за да може да се изтрепе. Все пак трябва да се отвори канал за евтино европейско отпадъчно "месо". Леле ама и вие Българите... по отношение на храната сте като котките. Прави се нещо в лаборатория, напудря се с миризми и се предлага за първокачествено месо. Това дето го наричат "месо" ще ви съсипе здравето, по - добре го оставете тамз където му е мястото - да гние в западните вериги магазини
66
0
 
3
 
! Отговори
............. преди 4 години
Е, поне ако вдигнат данъците на автомобилите ,,ще дишаме по-чист въздух,,!?А иначе ще се храним с ОТРОВНА храна.Това е престъпление към хората!
65
0
 
3
 
! Отговори
Сатана преди 4 години
Огънят
64
0
 
3
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 4 години
ВЪВ ВСЯКО МЕСО , ПО ПОВЪРХНОСТТА ИМА ВСЯКАКВИ БАКТЕРИИ , ДОКАТО Е СУРОВО!НЯМА СТЕРИЛНО МЕСО!ТОЧНО ЗАТОВА МЕСОТО СЕ ПОДЛАГА НА ТОПЛИННА ПРЕРАБОТКА!ТОВА СЕ ПРАВИ ОЩЕ В ЗОРАТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО!
63
0
 
2
 
! Отговори
Глупости преди 4 години
НИКОЙ НИЩО НЕ ПРОДАВА СЛУЧАЙНО!ПРОДАВА СЕ ВСИЧКО , СТИГА ДА ИМА КОЙ ДА ГО КУПУВА --ОСОБЕННО , АКО Е НА ЗАНИЖЕНИ ЦЕНИ ИЛИ КАТО У НАС...."ЗА СОЦИАЛНА НАСОЧЕНОСТ" ПОРАДИ ЛИПСАТА НА ПОКУПАТЕЛНА СПОСОБНОСТ ОТ ХОРАТА!ЯВНО , НАШИТЕ ТЪРГОВЦИ СА ВИДЕЛИ, ЧЕ В ТОВА МЕСО ИМА ПРОБЛЕМИ И ЦЕНЕТА МУ Е ПАДНАЛА...И ГО КУПУВАТ "НА ДАЛАВЕРА"!НАЛИ ТАКА БЕШЕ И СЪС "ДУПЕТАТА" НА НЕМСКИТЕ САЛАМИ?!ЩО ВОЙ , БЕШЕ ТОГАВА .ЦЕНАТА ИМ ТОГАВА--ЯКО ПОДБИ ЦЕНАТА НА НАШИТЕ "ГОЛЕМИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ"!ИЗЯДОХМЕ ГИ СЪС ЗДРАВЕ!
62
0
 
2
 
! Отговори
Данчо от Елин Пелин преди 4 години
Нямало салмонела в БГ - Тая Танева лъже така както са я лъгали когато и е било за първи път!
61
1
 
7
 
! Отговори
бг преди 4 години
Купувал съм домати, ябълки, мляко внос от Полша и не ми харесват.
60
0
 
9
 
! Отговори
dodger преди 4 години
риск от зараза има! Преди да сготвим пилето, обикновено го пипаме и мием под мивката. При миенето хвъчат микро-пръски във всички посоки и попадат върху суха посуда, чаши, гъбата за миене и дори върху други храни наблизо
59
0
 
10
 
! Отговори
Няма справедливост преди 4 години
Да беше само пилешкото добре. Преди време имаше проучване за еднакви марки продукти тук и на "запад" и излезе, че при повечето (над 80%) за нас се правят с заместващи съставки и занижено качество а цените като в Германия например. Не се споменаваха марки разбира се.
58
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Чудя се как са се осмелили да го пишат не само пилешкото а повечето меса които внасяме са бракувани на запад но ние тук можем да ги купуваме.И специално поляците те и яйца заразени ни продаваха и ябълки мислят ни за глупави и могат да си продават бракуваните стоки у нас.
57
0
 
12
 
! Отговори
Ужасс преди 4 години
Самопълни д. Е. Били могат да кажат няма страшно! Докат не уморят ипоследният българин в ослуга на господарите си няма да се успокоят.
56
0
 
17
 
! Отговори
Вече имате преди 4 години
Луда крава,пилешки грип,чума по овцете и козите,чума по прасетата, салмонела.....Ни бойте ся! За 30 години авропийско качество ....вече имате имунинет.
55
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе хора има руски шпиони за какво пилешко се пънетеважна е борбата с руските шпионито това с пелешкото е много трудна работа не е като да ловиш руски шпиони
54
1
 
14
 
! Отговори
ркм преди 4 години
Така или иначе, спрете да ядете пилешко.Пилето станало пиле за 20-25 дена, пълно с антибиотици, хормони и цената му 3-4 лв/кг.Като махнеш разходите, явно е защо е така евтино
53
2
 
26
 
! Отговори
rkm преди 4 години
Ами дай да внасяме повече от салмонеленото месо, нали не е вредно и минава топлинна обработка ??И това го казва директорката на БАБХ ?Само че, при разфасовка, бактериите се разнасят по ножа, по плота,по дъската, по ръцете.Безумие !
52
0
 
14
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Суджука де сай скрил тоя плъх?После що сме с най-голяма смъртност в света!
51
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
100 тона са 5 тира, изяждат се за ден-два.Те половината са ги иззели, така че вероятността някой да се разболее клони към нула. Освен това не се знае доколко е вярно, че месото е заразено. Преди години така гевнаха за някакви яйца и после се оказа фалшива тревога.
50
0
 
41
 
! Отговори
Петър Димитров преди 4 години
що контрола не е на границата - в германия показват всяка сутрин храни по ТВ-то които са некачествени - показват производителя и веригата магазин - тук всичко е закъсняло и скрито покрито
49
1
 
36
 
! Отговори
13 преди 4 години
*** е най-тъпия роб на света, в историята и в необозримото бъдеще. Най-низката изтривалка. 10 000 човека са предостатъчни да блокират всички граници с колите и вътрешните магистрали. Още толкова вече са предостатъчни да изколят мафията само с ножове и да я изнесат в консерви за Китай без салмонела.
48
0
 
22
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Европейско качество!