Студентите празнуват, полиция и жандармерия ги пазят

Има организация за опазване на реда и да не се стига до инциденти
3
Студентите празнуват, полиция и жандармерия ги пазят
Снимка: Pixabay

Засилено полицейско присъствие е осигурено около най-посещаваните обекти за студентския празник - 8 декември. Създадена е необходимата организация за опазване на обществения ред и недопускане на инциденти в дните около празника, съобщиха от МВР.

От полицията посочват, че е имало срещи с представители на обектите, в които ще бъдат настанени и ще празнуват студенти, както и с ангажираните от тях частни охранителни фирми, уточнени са начините на взаимодействие.

При необходимост, в големите курорти ще бъдат командировани служители на дирекцията "Жандармерия".

Засилено ще бъде и полицейското присъствие по основните пътища и шосетата към големите зимни курорти, където се очаква да има най-много празнуващи.

Служителите на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" са извършили проверки за спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност в обектите, в които ще се състоят празненствата. Пожарникарите са посетили повече от 630 от местата, в които се очаква да има струпване на хора - съсредоточени предимно в планинските и морските курорти, както и в големите областни центрове.

В над 120 от проверените обекти са били констатирали отклонения от изискванията за пожарна безопасност. Най-честите пропуски са свързани с липса или неактуализирани инструкции за осигуряване на безопасността, неизправно аварийно евакуационно осветление, недостатъчен брой, необозначени или непроверени уреди за първоначално пожарогасене, необозначаване на евакуационни изходи с аварийно евакуационно осветление, използване на помещения не по предназначението им, липса на монтирани брави, тип "антипаник", на крайните евакуационни изходи и др.

В хода на проверките са били връчени писмени разпореждания, съставени са актове за установяване на административни нарушения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До преди 30 години никой не пазеше студентите на техният празник от врме на време можеше да се мерне само някой милиционер и всичко си беше по реда на нещата. Сега полицията ги пази, жандармерията ги пази още малко да включат и барети и армията. Защо?....
2
0
 
6
 
! Отговори
Котьо преди 4 години
Пазят те. Отпиват с тях.
1
0
 
5
 
! Отговори
Джендърмерия преди 4 години
По време на сесия, що не ги пазят?