България се стреми към позитивни отношения с Русия!

Според Любомир Кючуков не бавим целенасочено "Турски поток"
26

Русия изгони български дипломат от мисията ни в Москва в отговор на решението на българските власти да обявят първия секретар на руското посолство в София за персона нон грата.

Това се случва и след като руският президент Владимир Путин обвини България, че умишлено бави "Турски поток".

Премиерът Бойко Борисов се срещна с посланика на Руската федерация у нас Анатолий Макаров, за да заздравят българо-руските отношения.

Според бившия заместник-министър на външните работи Любомир Кючуков случаят с българския дипломат действително е реципрочна мярка, но обикновено на такива не се дава публичност, а когато се дава - преминава в сферата на политическите отношения.

"Отношенията България-Русия са в една трудно съвместима двойственост. От една страна, има определено напрежение и конфронтация в отношенията Русия-Европа, Русия-НАТО и България като част от тях. От друга страна, България се стреми да развива позитивни отношения с Русия", коментира бившият зам.-външен министър Любомир Кючуков в "Денят ON AIR".

По думите му срещата между Борисов и Макаров е показала, че България е възприела сериозно предупреждението, което е било отправено по конкретен проблем от руския президент и страната ни в двустранен план търси възможност да не пренася геополитическата конфронтация в двустранните отношения.

"Няма основания да считаме, че България целенасочено бави "Турски поток". Това, което на практика стана, беше, че Русия артикулира на възможно най-високото ниво своите опасения от надеждността на българския си партньор  по повод реализацията на този проект", заяви Кючуков пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-добре за руснака е българите да си свалят гащите до глезените а не сомо до коленете както е в момента. От това да строим газопровод на Сърбия по заповед на Москва по-голямо предателство няма.
19
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в болгарий играков нету есть только вайсали их кукловоди сащ нато
18
5
 
9
 
! Отговори
== преди 4 години
Де да имахме един тромпет дето да каже, България преди всичко, ама няма само комунисти демек тикви.
17
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рано или късно ще изгоним от страната ни всички руски *** и техните помагачи-българските рубладжии. Няма място за вас в България швайнета....
16
1
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
От друга страна, България се стреми да развива позитивни отношения с Русия".Що рече?
15
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руско-турската Дружба вони на газ.
14
7
 
16
 
! Отговори
БДЖ София преди 4 години
Нооретирани в форума кукуриговци,Русия цял свят се съобразява те тука плюят пак руснаците.Българетата са некадърни не могат,излезте от границата да видите една Сърбия или Румъния,къде се намирате ГАЙДИТЕ.ББ колко говори против Русия с санкции и какво ли не.Трагедия на политика неграмотници,всички пак комунистите са виновни?Цял живот гладни и боси,крадливи,без автортет ,трагнаха към ЕС ама не ги искат,ЗАЩО?
13
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руско-турската Дружба е вредна за България.
12
3
 
20
 
! Отговори
Факт преди 4 години
"Потоците" са за Германия.... Защо ли ???? А???? Защо Германия не внася втечнен газ с кораби???? А внася от Раша???? И е най- мощната икономика в ЕС???? Мислете, преедателчета... Не четете само "Виннету"....
11
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин може да хване Бойко за шланга. Ние сме с НАТО и ЕС колкото и да врякат рубладжиите. Ходете си в Русия, нормалните хора сме с Бойко защото ни държи далеч от руската мизерия. ЕС, НАТО, Ф16 това е положението другари, бършете сълзите и свиквайте
10
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и да има няма да се използва .Колите минават на електричество...Скоро и икономиката.Нефта и газа ще са в Азия и Африка .Има други енергийни източници .
9
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не говорим че газа и нефта лека полека си отиват ...Ние пак се занимаваме с руснаците .Абе тия хора що не идат в Китай да я продават.Имат цяла Азия какво напират там дето не го щат .Ние отиваме в 21 век ,до 2040 газ и петрол на запад няма да има!!!
8
15
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
що цепим басма толкова на русия?колкото и да праска мускули в крайна сметка завис от нас консуматорите на запад от москваако запада отреже москва в много отношения те са обречени на доста агонизиращ животпутин може да си говори и иска каквото му скимне но играта си има правила и ако иска да бъде в играта трябва да следва тези правилаа на наш боко който и да му тропне той подскача като мишле
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
доставките от целия цивилизован свят да втечнена руска газ от ямал минала през лондон или бостон и продадена на държавите управляване от краваристански слуги на двойна ценате даже и не го крият- но у нас станаха много мазохистите дето им харесва да се дупятпървите два кораба втечнен газ от ямалското находище в русия заминаха за бостончестито на печелившите
6
3
 
10
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Като нямаш кранче в София ти остава да си избираш кранче в Анкара или в Атина. Тиквун сега има да прави труден избор щото и в двата случая ще му ритнат стола.
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе толупи крадливи гербавиднес в сочи при путин бяха шефовете на всички големи германски компании30 милиарда са инвестициите на германците до момента3000 немски компании са на руския пазари те самите казват че санкциите са изпята песен- те не ги спазват дено проблема е че фирмите им страдат от американците ако работят с русиятова е свободния пазар- дето лъжете хоратазагробвате българия да изхранвате най-големите крадци - краваритеза обесване сте- банкянската пач.ав.ра никойне я бръсне
4
9
 
2
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
Вместо да се чудиш, можеше да кажеш кой е по добър вариант от Бойко че да ти се посмеем
3
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ни трябва газ от Москва още повече кранчето да е в Анкара ...Да не сме луди щом вече имаме връзка с бяло море и доставки от целия цивилизован свят .
2
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ха ха!!!От Бойко по-добър вариант за България на тоя етап няма.Факт.Пък ти си плюй.Едва ли пречиш на някой.
1
3
 
14
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 4 години
"Надеждност" , "Партньор", " Бойко" - някой да вида връзка между тези 'понятия'?