Ген. Събев: НАТО продължава да се усъвършенства!

"Комуникацията обаче е влошена и трябва да се подобри"
Обновена: 6 дек 2019 22:52 | 6 дек 2019 22:45, Веселина Йорданова
50

Провокативната фраза на френския президент Еманюел Макрон за мозъчната смърт на НАТО не показва реалното състояние. Скандализираха се много членове на Алианса. НАТО не е в мозъчна смърт, жива е и продължава да се адаптира, трансформирала се е и продължава да се усъвършенства", коментира в студиото на "Денят ON AIR" ген. Съби Събев.

Според него в политическата конструкция на НАТО се забелязват определени пукнатини.

"Генералният секретар ясно обясни, че няма как да няма разногласия в НАТО. Политическият диалог в НАТО е ежеседмичен и действително се обсъждат ключови въпроси за сигурността. Комуникацията между лидерите на основните държави в НАТО е влошена. Именно това се цели - да се подобри диалогът в алианса", смята Събев.

По мнението му Китай все повече укрепва военно и НАТО трябва да отговори на това предизвикателство.

"Изводът от срещата в Лондон е, че НАТО трябва да укрепи своята политическа структура. Не може НАТО да става залог на личните амбиции на определени лидери. Политическият диалог в НАТО ще стане по-интензивен", заяви ген. Съби Събев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Tой прогнозира, че Германия ще промени своята политика да ускори увеличаването на разходите.

"Политическата солидарност беше показана на срещата на НАТО. Тръмп прилага един бизнес подход в отношението си със съюзниците. Той трябва да разбере, че НАТО не е търговия. Тръмп иска и по-широко участие на страните в операциите, които провежда алиансът", каза още ген. Събев.

Той обясни, че новата политическа концепция на НАТО трябва да отрази агресивната политика на Русия, терористичните заплахи.

"Стратегическият диалог има за цел да избегне едностранни действия на страни членки. Така могат да се избегнат противоречия. НАТО ще продължи борбата си срещу всички прояви на тероризма. Едностранните действия не трябва да се толерират, но никой не може да ги спре - те носят само вреда на алианса. НАТО не счита никоя страна за враг, Русия, за съжаление, се позиционира като заплаха зяа Евроатлантическата сигурност", коментира  още генералът.

Той бе категоричен, че НАТО не е поискала в България да има база на алианса.

"F-16 беше единствената причина за срещата на Тръмп и Борисов. Ще имаме полза, ако засилим сътрудничеството със САЩ. Европа трябва да произвежда повече отбранителни продукти, за да се конкурира със САЩ", заключи Събев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: натосащСъби Събев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
17
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 4 години
КОЙ ИМА НЪЖДА ОТ НАТО?
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Япония има ли военни бази на НАТО?
15
0
 
15
 
! Отговори
Революцията преди 4 години
На Карамфилите. Някой помни ли това. Капитаните направиха преврат и свалиха Салазар в Португалия. Проведоха поземлена реформа и иззеха земята на едрите латифундисти. Тогава се формира Народната Партия. Де са те, де са Гроб и нагаждачите с пагони дето си мислят че НАТО ще воюват вместо тях.
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАТО? ХА-ХА...
13
0
 
24
 
! Отговори
БОЕЦ преди 4 години
СЪБЕВ НЕ ЧУЛИ БРЕ МИКРОН ----НАТО Е В МОЗЪЧНА СМЪРТ
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя какъв генерал е ?Къде е бил генерал ? Кой го е произвел в чин генерал ?Какви са тия *** дето им се дава трибуна !
11
1
 
30
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
На този генерал лично бих му скъсал пагоните и бих го разжалвал.Тъжно и срамно е, че България има такива военни нагаждачи способни да ни убеждават, че черното е бяло.Ако се питате защо за 30 години военните у нас не направиха преврат, за да спасят България ... отговорът е пред вас.С такива като ген. Събев преврати и революции не се правят.Само слугинаж и робство.
10
1
 
27
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 4 години
Нато, една банда от пирати и разбойници, изпаднали в мозъчна смърт, спешно търси нови врагове. Може и втора употреба. За предпочитане е, враговете да бъдат измислени и тяхното съществуване да е недоказуемо. Враговете са необходими за алиби, за да могат американските оръжейни концерни да плашат с тях гаргите, пардон, местните ***, та *** да купуват повече и само американско оръжие, например Ф-16.
9
1
 
23
 
! Отговори
Искаме мир! преди 4 години
Не искаме Нато! Искаме мир!
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ген. Събев: НАТО продължава да се усъвършенства!България е на първо място в НАТО по усъвършенстване и ще далнгрйдва че да не се сърдят колегите - лъкове, стрели и прашки!
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дрън-дрън-дрънЗнаете ли на кого служи НАТО?На големите световни западни корпорации,в които не участват малките европейски държави.Аз съм твърдо за ЕС,но за НАТО толкова много пари не давам,трябва за малките и за икономически слаби държави,вноската да е по-малка.И искам НАТО да не прави провокации край нашите граници.
6
1
 
26
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Сега разбрах защо се увеличават разходите за отбрана на България!Егати държавата..
5
1
 
26
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Продължава да се усъвършенства от към задните си части!
4
2
 
30
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
То питайте с кого ще воюват и не могат ти каза. Питай за какво ще воюват и пак ме могат ти каза. Само общи приказки за ценности и други брътвежи.
3
2
 
28
 
! Отговори
Цирк..... преди 4 години
.,пълен фарс...народа ще плаща скъпото (и не толкова ново ;) въоръжение.....а някои стари кадри вземат заплата+пенсия( иновация в НАТО..,;).... А мисленето в армията е като от 80- те....
2
2
 
19
 
! Отговори
Айде,бе... преди 4 години
...Дали ?????
1
24
 
2
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
заради подобряващите се във военна мощ страни извън алианса е крайно време много от до сега скътаващите се да минат тънко страни да започнат със силно модернизирано реформираниедни такива скътавки сме ниедо сегашното остаряло ръждясало въоражение от края на миналия век е нужно да се модернизира напълно за да може и българския военослужещ да има самочуствието на равностоен силен партниор