Слаб сезон за рибарите. Защо мрежите останаха празни?

Замразена вместо прясна риба за празника
Обновена: 6 дек 2019 14:42 | 6 дек 2019 14:33, Ния Христова
10

Тази година рибарските мрежи останаха наполовина празни. Сезонът за рибарите беше изключетилно слаб, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Нашият свещеник отец Стилян се шегува с нас и казва, че Свети Никола ни праща изпитание, за да разбере доколко сме му верни и колко го обичаме. Остава надеждата за следващия риболовен сезон. Този приключи изключително слабо", сподели председателят на сдружението "Морски сговор" Димитър Янчев.

Рибарят споделя, че едва ли ще е проблем запълването на трапезата с морски ястия, защото в магазините има голям избор.

Още по темата

Новият сезон се очаква да започне през април. Председателят на "Морски сговор" сподели, че ще започнат сезона с риболов на попчета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Ами как през ноември ще има риба, когато тя е прогонена още през юни, юли, август. Струята от джета трали дъното на 3-4 метра дълбочина. Като плувам сутрин в целия залив не срещам една рибка, няма рачета, няма нищо. Всичко е изорано. Направо се чудя на акъла на тия дето висят с въдиците на скалите и чакат. Алоо, спрете джетовете за разходка. Рибата няма къде да порасне и с какво да се храни. После делфините им били виновни. Ами разберете се с Турция за мрежите на Босфора бе.
8
0
 
3
 
! Отговори
Пипи преди 4 години
Преди години в залива на Каваците беше пълно с риба. С гумена лодка се връзвах за някой прът на таляна и пълнех найлоново пликче. От 2-3 години няма нищо. Само на Германката може да се хване все още попчета или дракони
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И на рибата не и стои в България вече
6
0
 
15
 
! Отговори
Сенсей Ага преди 4 години
В черно море отдавна няма риба ! Преди 20 г чипарета мипарета квото искаш , платерина лапина попче писия калкан паламуд сафрид барбун лефер карагьз морски тирележ ся няма и рапани и миди ! Гибел
5
0
 
12
 
! Отговори
Турчулята са виновни преди 4 години
Изловиха всичката риба и за нас не остана.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До годиниА ти знаеш ли около Истамбул как масово се лови риба вкл. и в Черно море,на пазара им беше пълно с паламуди,а се съмнявам дали някой зарибява там изобщо.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се зарибява,да се пускат малки рибки и рачета,попови лъжички.В Русия така си правят рибата,пускат хайвера(или малките рибки) и след време рибите(вече големи) се връщат на същото място на което са пуснати.В България и в Дунав зарибяваха преди време.Имаше и рибарници в страната.
2
3
 
13
 
! Отговори
години преди 4 години
От много години такова нещо не е имало. Даже попчета няма! Да правят учения и следващото десетилетия нищо няма да има. Ако сложат още бази и рибарите ще изчезнат, както всичко друго по тази земя!
1
0
 
15
 
! Отговори
шматка преди 4 години
То и попчета нямаНе случайно е казаноБедни ми бедни рибарю