Борисов на борда на самолетоносач на САЩ: НАТО ни е приоритет!

Премиерът увери, че ще продължим да участваме в мисии на Алианса
474
Борисов на борда на самолетоносач на САЩ: НАТО ни е приоритет!
Снимка: Правителствена пресслужба

Националната сигурност и отбрана на България са гарантирани само в рамките на колективната отбрана на НАТО. Това заяви премиерът Бойко Борисов на борда на американския самолетоносач "Хари С. Труман", където заедно с ръководената от него делегация участва в опознавателна обиколка в рамките на НАТО.

Заедно с българския премиер на самолетоносача на ВМС на САЩ бяха вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов и командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков. Присъства и делегация от Република Северна Македония, ръководена от премиера Зоран Заев.

Министър-председателят изтъкна, че страната ни разглежда участието си в мисии и операции на НАТО като основен приоритет и възнамерява да запази ангажимента и приноса си към тях.

"България ще продължи да оказва подкрепа на усилията на Алианса към постигане на световен мир и сигурност", категоричен беше премиерът. Той акцентира и върху отличното сътрудничество между България и САЩ в редица сфери, което е от огромно значение на фона на предизвикателствата пред международната среда.

"Заедно сме по-силни във всички области – ние сме съюзници в НАТО, партньори в областта на отбраната, партньори в енергетиката, партньори в бизнеса и много повече. По вода и по суша, ние сме силни заедно", заяви американският посланик в България Херо Мустафа.

На борда на самолетоносача "Хари С. Труман" премиерът Борисов и ръководената от него делегация бяха заедно с делегация от Република Северна Македония и с представители на посолствата на САЩ в София и Скопие. Делегацията на Република Северна Македония включваше премиера Зоран Заев, председателя на парламента Талат Джафери, вицепремиера и министър на отбраната Радмила Шекеринска и началника на отбраната генерал-лейтенант Васко Гюрчиновски.

Адмиралът от ВМС на САЩ Джеймс Гордън Фогго III, командир на Военноморските сили на Съединените щати в Европа и Африка и командир на Съюзническото командване на силите в Неапол, приветства делегациите на борда.

"Хари С. Труман" е осмият самолетоносач от клас "Нимиц" на ВМС на САЩ, кръстен на 33-ия президент на Съединените щати. Понастоящем американският самолетоносач е в зоната на отговорност на Шести американски флот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
324
4
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
до тонката И ние със Зозо искаме да гледаме клипчето и да ни пораснат и на нас членовете
323
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Авианосните групи на сащ пред Русияса безсилни -- изобщо появят ли сенякъде руски военни, Сирия, Венецуела,Куба, Украйна американците се изпаряваткато ланския сняг.
322
0
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
та "Тато" му се опита да ни пришие към СССР...Ония също не бяха толкова глупави и отказаха....Сега тоя,който носеше чехлите на "Тато",докато "Тато" беше в немилост,прави същите опити,но тоя път "реципиента" са САЩ..Разбира се,освен тотален РЕЗИЛ за държавата ни,тия негови напъни не могат да доведат до друго...............Клета ми клета Българио!..Защо ОТПАДЪЦИ в таз робска люлка те люлеят?..
321
6
 
1
 
! Отговори
тонката преди 4 години
Намери ли клипчето как др. Радев припада в Рафал-а?? Аз само това гледам вече два месеца и ми пораства член в гащите и простата в главата.
320
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Намери ли клипчето как др. Радев припада в Рафал-а?? Аз само това гледам вече два месеца и ми пораства член в гащтите.
319
0
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
добре де,има ли все пак некой С АКЪЛА СИ../разбирате че изключвам мажоретките от сорта на "Тонката"..нали?/, на когото да не му е ясно че цялата патаклама с "визитата" на Мутрьо при Тръмп си беше чиста проба СПАСИТЕЛНА АКЦИЯ,целяща същия тоя Мутрьо,да се задържи още некоя годинка на власт?!Тоя е готов да подари цяла България на господаря си от Фашингтон!...И би го направил..Но ония са достатъчно умни да не си слагат такъв дипломатически таралеж в гащите.."Тато" му се опита да ни пришие към
318
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Долу неграмотния селянин от банкя!
317
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На американските слугички нато еприоритет, за българите няма какда стане.
316
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен343добре бе,Анонимен Тонка,дай линк да го видим и ние!
315
0
 
13
 
! Отговори
ХМ! преди 4 години
ПОРЕДНАТА ИЗЛАГАЦИЯ - СЛЕДВАЩАТА ЩЕ Е КАТО КОСМОНАВТ
314
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Пунчо ПуневНамери ли клипчето как др. Радев припада в Рафал-а?? Аз го гледам за трети път вече.
313
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той е на самолетоносача. защо? Ами да го купи, да го вкара в Черно море и на него да кацат и бъдещите наши ф16, така де.
312
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГуньоИ руски железа могат да свалят! Доказали са го над 100 пъти без нито една загуба!
311
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Пунчо ПуневТо клипчето как припада го има в тубата бре!! Верно, че го избутаха назад ама се намира.:) Струва си да се види "прословутия ас" :))))))))
310
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щатите имат проблем с новият си самолетоносач - Форд, не могат да го подкарат щото специалистите им са станали супер некадърници, супер-надплатени, съответно б'джета е надхвърлил 150 (сто и петдесет) пъти първоначално заложеният.
309
7
 
3
 
! Отговори
Казуар преди 4 години
Казвам се Казуар Господинов Господинов от с. Господинци и съм господин а не дрогар!!! Да ви е ясно!!!
308
7
 
11
 
! Отговори
Минка Манатарска преди 4 години
Господин Борисов нацелува и напрегръща екипажа на самолетоносача и всички бяха много доволни и го заобичаха неистово.
307
7
 
3
 
! Отговори
Гуньо преди 4 години
Не знам дали С 400 са тествани на Ф-16 ама знам, че израелците си бомбят в Сирия като на учение. Хихи! ф-16 могат всичко и даже да фърчат и да пускат бомби. Хихи!
306
14
 
1
 
! Отговори
ГЕРБ ИБРИЦИ преди 4 години
Кай уби Стамболов, царя и Геарги Димитров - Тарбата? Кой ги отрови - московците!Султана е вилик! - той ни бранеше от московците, дето днес ге тачем!
305
14
 
2
 
! Отговори
Пунчо Пунев преди 4 години
Стига лъжи бре!:)Радев никога не е "завършвал с отличие" военна академия в САЩ. Бил е "слушател" два месеца:))) Бойко е завършил Уестпойнт с отличие и може да кара всичко даже и самолетоносач кара вчера.А до колко е "доказан въздушен ас " е малко спорно след като припадна в Рафал-а за смях и подиграфки на франсетата:)) Аз бях в багажника на самолета и чух всичко