Медсестри на палатки през нощта пред Министерския съвет

Ще получат ли достойно заплащане за труда си?
41

Петият национален протест на медиците в София продължава. Недоволството на здравните медици започна по обед и ще продължи в палатков лагер през нощта пред Министерския съвет.
Още по темата
Те очакват да бъдат приети от министър-председателя Борисов. Протестът днес премина и под формата на шествие, блокиран беше бул. "Дондуков".

Исканията на медиците са за реформа в системата - по-високо заплащане на основното им възнаграждение и на нощния труд, информира репортер на Bulgaria ON AIR.

"Колкото и милиони да се отпускат в това здравеопазване, те потъват като каца в дъно. Тези пари, ако няма правила, по които да се разпределят, те са публични средства – искаме да има строго фиксирани праивла, по които да се разпределят, за да сме сигурни, че наистина ще отидат там, където трябва", заяви медицинската сестра Мая Илиева.

"Няма как една медицинска сестра да получава 650 лв основна заплата. Нашето искане е от две минимални работни, обвързани със закон за всеки специалист по здравни грижи, независмо от звеното, в което работи. А оттам нататък за допълнително като нощен труд, интензивни грижи и т.н. да се получава допълнително възнаграждение", обясни Мария Николова от УМБАЛ-Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
12
 
8
 
! Отговори
пациент преди 4 години
ама нали щяха да напускат България и да отидат да работят в германия, където щели да ги ценят повече? защо стачкуват, защо не са заминали?! ама там трябва език да се знае, да се работи, да не се спи на нощни смени, не се пие кафе през работно време,....... абе много минуси!
10
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На медицинските сестри и минималната заплата им е много за това което вършат.
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5 ако избягаш си загубил битката и си оставил простотията, безхаберието и мизерията да тържествуват в държавата. И следователно си виновен, с бездействието си. Е, всеки си прави собствените избори. И всеки има правото да избира. Но трябва да знаеш до какво ще доведе или няма да доведе това.
8
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е вярно! Хората са измъчени, псуват, проклинат и накрая идва идолът на простите и се почва едно подмазване, едни селфита...Вместо камъни и тояги по крадливите и нагли тикви!*** народ, много ***!ГРОБ до пълното му унищожение!
7
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не им ли омръзна да клатят постоянно стабилността.Трябва да са наясно, че ГРОБ ще управлява докато пукне Тиквата.
6
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама ако Тлъстата банкянскса тиква се появи вссички ще се надпреварват да се снимат с него за да се хвалят после на колежки, приятелки и съседки.
5
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пука ли и на сланината от с.Банкя?Аз мисля не!
4
8
 
23
 
! Отговори
георги анев преди 4 години
Терминал 2 е отговора!
3
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата може да им прати заптиетата, да ги понабият малко. Все пак хвърлиха им трошички за Коледа, по 480 лева и те трябва да се докажат. Докато за непотребници се дават над шест милиарда лева годишно, едните на държавна хранилка, а другите на соцял, като това са само преки разходи без да се броят щетите нанесени от престъпното им действие или бездействие, а всички останали мизерстват, няма да се промени нищо към по-добро.
2
24
 
10
 
! Отговори
Алекс2 преди 4 години
Тая "сестра" от снимката е от отбора на професионални протестиращите - няма значение за какво ! Аииии сик-тир !
1
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дoкoгa щe търпим тeзи мaлoумници дa ни упрaвлявaт? Caмo ниe cмe винoвни чe ceдим и пacивнo търпим дa cи прaвят кaквoтo иcкaт c нac. Тoвa e вce eднo дa ни зaбивaт eдин дълъг пирoн в гърбa бaвнo и мъчитeлнo и ниe дa мрънкaмe кaк мoжe дa ни зaбивaт пирoн в гърбa, нo дa нe прaвим нищo. Трябвa дeйcтвиe. Рeaкция oт нaрoдa пo вcички прoблeми държaвaтa, кoитo никaк нe ca мaлкo.