Незакрепена арматура убила двамата работници в АЕЦ "Козлодуй"

Разследването за инцидента продължава
17 дек 2019 10:12, Ния Христова
8

Разследването за причините за инцидента със строителната площадка в Козлодуй все още продължава, съобщи Bulgaria ON AIR. Вчера двама работници загинаха, а други двама бяха ранени. Строителната площадка е на хранилище за радиоактивни отпадъци край АЕЦ "Козлодуй".

"При монтаж на арматура се е разкачила и е паднала. Към момента информацията е, че единият от ранените е освободен за домашно лечение, на другия му предстоят операции. Нашите служители по безопасност правят проверки", каза зам.- директорът на ДП "Радиоактивни отпадъци" Георги Разложки в ефира на "България сутрин"

Разложки поясни, че арматурата е поставена статично и укрепването се прави с кранове.

Още по темата

"Винаги, когато има такъв тежък инцидент, работата се спира. Ще се изземат всички документи, за да се установи причината за инцидента. Това депо е предвидено за ниско и средноактивни радиоактивни отпадъци. В него основно ще се погребват радиоактивни отпадъци", добави още зам.- директорът.

По време на инцидента на площадката не е имало ядрени отпадъци. Към мястото на инцидента пътува екип от Гемания, защото консорциумът, който изгражда депото е българо-германски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това хранилище ще развали далаверата на тези ,които получаваха пари досега за депониране на такива отпадъци.Така че не е изключено да е саботаж.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на този обект имали технически ръководител който да следи и отговаря за извършваните дейности. Или работят на самотек.
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ние по бай Тошово време ако работехме така нито един нямаше да остане жив. По онова време се работеше с акъл всеки работеше това за което беше учил. Знаеше къдее началото и къде края. А сега ги хващат от улицата и им викат бачкай. Кво да бачка като не разбира от това което го карат да работи. Незакрепена арматура ли. Тия изобщо знаели ли са какво правят. Знаят ли колко тежи арматурата и защо нее хваната стабилно. Побъркаха народа от глад всеки работи това от което не разбира. *** им мутренска
2
4
 
24
 
! Отговори
минувач преди 4 години
и ако не бе незакрепената арматура - можеше и да не разберем че ще погребват радиоактивни отпадъци край Козлодуй!
1
5
 
11
 
! Отговори
xfs преди 4 години
АЕЦА е леш ,откак са дошли най-убавата партия в нашата татковина.