Вирусите са тук: Как да се грижим за имунната ни система?

Изключително важна е профилактиката, съветва специалист
17 дек 2019 14:35, Красимир Ангелов
13

Зимата на практика вече е тук, а заедно с нея и неприятните вируси и грип, които ще ни тормозят през следващите няколко месеца.

Още по темата
"Подготовката на нашия организъм за всякакви видове заболявания е целогодишна, непрекъсната. Няма как да се подготвим само за едно заболяване, освен ако не направим специфичната противогрипна имунизация. Всички други вируси, за които няма все още ваксини, означават, че ние трябва да се грижим непрекъснато за нашия организъм", обясни проф. Елисавета Наумова от "Александровска болница" в студиото на "България сутрин".

Според нея поддържането на имунитета е доста индивидуално. Много важна е профилактиката. Има възможност всеки човек, всяка година да изследва имунната си система, важно е да я познаваме, уточни тя.

"Те са по-специфични изследвания, които показват различните звена на имунната система и дали има нарушения в някоя от тези ситеми", допълни проф. Наумова за Bulgaria ON AIR.

Различни са факторите, които причиняват пробойните в имунната система на човек. Започва се още от храненето на майката по време на бременността. Сухият въздух също е фактор, рязката промяна на температурите, както и стоенето в затворени помещения през зимата.

"Повече излизане на въздух, рационален начин на хранене и приемане на витамин D, антиоксиданти - витамин C. И ако има нужда - различни форми на имуномодулатори. Но те трябва да са предписани, а не да се дават безразборно", припомни проф. Наумова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2 от 1Напротив, знам как, но качеството на правописа на автора е близко до твоето такова! В две изречения си допуснал пет правописни грешки, млади момко!
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 10Тогава наблегни и на зеленчуците и плодовете. Към този месец се храни с по- лека , безмесна, и постна храна. Похапвай малко риба, но не често и не всеки ден.
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пийте много вода.То хубаво вода, но като задържам течности? Пих два дена по два литра, краката ми станаха като козунаци. А се движех редовно.
9
1
 
10
 
! Отговори
Ал Кохол преди 4 години
С греена ракия и туршия!
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДирижабълТози месец да се хапва по- лека храна. оставете на страна месото и млечните храни. Повечко зеленчуци, плодове, повече пиене на чай. Да се похапват леки безмесни и постни ястия.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"...Вирусите са тук: Как да се грижим за имунната ни система?..."- Ползвайте презервативи (кондоми) ;)"...неприятните вируси и грип..."- Грипът също е вирусно заболяване, за което има някави ваксини, но обикновенно те са разработени на основата на стари щамове (най-вероятно 3 щама), които в началото на новите епидемии почти не действат!Бизнес;)
6
1
 
7
 
! Отговори
Дирижабъл преди 4 години
Забравете всякакви готови неща, аламинути и сладки. Пийте много вода. Яжте добре измити пресни плодове и зелечуци. Алкохол в символични количества. Носете чисти, удобни дрехи. Намалете прахта у дома. Не пестете препаратите за пране и ютията.
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да разбера каква е тази врява и лицемерно притеснение. Хората ( от малки до големи) настиват, имат висока температура, хрема, кашлица и други . Оставете и тялото да поболедува, човешкото тяло да се укрепне по естествен начин ,иначе за какви се мислят повечето обикновени хора? Някои ще говорят и за ваксини - това си е техен проблем и избор, ако ще и n количество ваксини да си набият в тялото (и в *** им кратуни), ама по - полезно е без ваксини да има добра имунна с-***. Пийте чайове.
4
1
 
6
 
! Отговори
Дирижабъл преди 4 години
Рай за мафията. За всяко нещо имуностимулатор хранителна добавка без никакъв реален контрол на космически цени. Между 50 и 450 лева на месец, а тези неща се вземат между три месеца и две години.
3
1
 
6
 
! Отговори
1212 преди 4 години
Аха пуснахте ги на свобода. Ясно.
2
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ознчава, че трябва да се грижеш за имунната си система по принцип. Българина няма много здравна култура като цяло така, че няма как да го разбереш.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Всички други вируси, за които няма все още ваксини, означават, че ние трябва да се грижим непрекъснато за нашия организъм."Е тва изречение не го разбирам, а относно "неприятните вируси" ... не знаех, че има и приятни!