7-часов полет ни оставя без шведки по морето

Шведските туроператори алармират за проблема
19 дек 2019 18:48,
24
7-часов полет ни оставя без шведки по морето
Снимка: Reuters

Южното Черноморие е напът да изгуби и малкото останали шведски туристи заради изключително неудобен полет от скандинавската държава до Бургас. Това предупредили от Регионалната туристическа камара с писмо до министерствата на туризма, транспорта, Външно и кмета на Бургас Димитър Николов, пише „24 часа“.

Още по темата

Причината хотелиери и туроператори да бият тревога до ресорните ведомства е, че през 2020 г. полетът от Стокхолм до Бургас е с прикачване в Осло и с престоя в норвежката столица пътуването излиза 7 часа, докато директните връзки по въздух до Скопие, Ниш, Солун и Истанбул траят два часа и половина. Това отказвало шведите да правят резервации по южните ни черноморски курорти, които ставали неконкурентноспособни за техния пазар, обясняват ситуацията с шведите председателят на камарата Иван Иванов. Той сигнализирал институциите след като шведски туроператори му сигнализирали за проблема и потърсили съдействие. Другото неудобство било, че скандинавците пристигали на аерогарата в Сарафово в 2 ч. след полунощ.

Единствените полети от Стокхолм до Бургас се изпълняват от "Норвежиън еър".

Въпреки че проблемът зависи от частните авиокомпании, очакванията на туристическата камара са отношение по него да вземе Министерският съвет с посредничеството на ресорните министерства и ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация".

Едно време за шведите се говореше като нарицателно за най-платежни туристи по морето и пълнеха цели хотели в Слънчев бряг, а сега е истинска екзотика да ги видиш по курортите ни, коментират представители на туристическия бизнес.

"Отделно извън сезона от ноември до средата на януари посрещахме и спортни групи", допълни г-н Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
2
 
! Отговори
цел самльот с Гретки преди 4 години
да се държат клетите крантави грети и да ги извозват за терапия на крит
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работех на "Олимп" наистина готини туристи , мъжете се понапиваха , май месец и октомври идваха шведски пенсионери .. към тяхната група може да прибавим и понякога норвежци , датчани ..истинските скандинавци са добри хора , един от тях ми предложи работа в малък хотел ,в малък град- Тьорнаби ,но 1990 г . си мислех ,че социалиЗЪМЪ си отива и че тук ще стани нормално за живеене..говежди надежди
17
0
 
8
 
! Отговори
Дърт ерген преди 4 години
А едно време какви шведки имаше.... Ех...
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без нито един швед да останат тия мизерници. За 5 голи нощувки ти свалят кожата. А на олинклузив ядеш остатъците от предните хранения.
15
3
 
12
 
! Отговори
ined преди 4 години
Какви "шведки", на слънчака идват само алкохолици и наркомани
14
1
 
14
 
! Отговори
Бургас преди 4 години
С шведки или без, Шведската народна песен "Постилай , мамо, за трима!" винаги ще се пее :)
13
2
 
14
 
! Отговори
Норге преди 4 години
Редактора... Норуиджън се казва авиокомпанията, не норвежиан! Тази авиокомпания изпълнява чартъри през лятото, а полетите кацат в Бургас в 4 сутринта. Докато си вземеш багажа и излезеш от летището, вече е станало 5 и драмата не е толкова голяма. А нашето министерство на туризма като иска шведски туристи, да вземе да организира сезонни чартъри от Стокхолм до нашето черноморие. Така или иначе хората си плащат билети и не се возят без пари. България еър няма да е на загуба, а точно обратното.
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като загубваме чартърите и на Томас Кук е време за анализ и организиране на самолетен ресурс по традиционните дестинации.Губим пазари и приходи за държавата.Ангелина е типичен безполезен паркетен лъв. Египет, Турция, Испания, Тайланд, Гърция и Мароко не спат!
11
1
 
10
 
! Отговори
Язека преди 4 години
Има директни Малмьо - Ниш. Я че ги чекам там и че ви ги карам. Нищо не сакам от вазе, они че си плащат пато, пари нема да им узнем ич.
10
1
 
13
 
! Отговори
Защо бре, Павле? преди 4 години
От една страна хотелиерите и туроператорите не могат ли да си платят чартър ако чак пък толкова много шведи напират да идват по Черноморието, та трябва държавата да им ги докара, от друга страна авторът вие като северен лос през любовен период за някакви шведки, превърнати незаслужено в нарицателно от пор.но индустрията през 70-те на миналия век!Мечти, мечти
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами туроператорите да платят на бъгарияеър и да им превозват директно туристи по черноморието. Те какво си мислят че хем вълка щее сит хем агнето цяло ли. Тате ше ми купи колело. Ама друг път.
8
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аау голям провал направо ще си оскубя косите -много важно да ходят на море в Дания аз искам тук да има българи не шведи -не ми трябват нито те нито айко нито юск
7
0
 
10
 
! Отговори
сс преди 4 години
Все съм си мислел, че масовия туризъм е с чартъри и не разчита на редовни линии.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тоа сайт има ли новина дето не е крадена от друг сайт щото умните и достатачно разбиращи не тръгват като овце да четат то кой чете тука само коментари до полуда , а първо гледа от къде е Източника на Новината
5
1
 
14
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Напротив, скандинавците си умират за нашето черноморие и това не е ирония. Като им казвам, че аз от близо 15 години не съм стъпвал ме гледат като ненормалник.Много от тях помнят летата в България още като деца с родителите си и България наистина е много популярна дестинация, която свързват с море и топло.
4
2
 
19
 
! Отговори
мак преди 4 години
Така нареченият бг туризъм ще се оправи и без шведи. Все ще се намерят заблудени чужденци, които ще дойдат на почивка по бетонирано черноморие. Така че споко.
3
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да спрат полета, значи няма желаещи да летят. За да няма желаещи, значи че не им се идва по наще селски курорти. А не им си идва понеже нещо явно не им е угодно. Я мутри, я дилари, я фалшив алкохол.Може и кофти хотели дето управителите въртят мавашита на туристите
2
8
 
17
 
! Отговори
ЧЕРНА ПАНАМЕРА преди 4 години
не знам ама аз плякам зверски англичанки на по 19-20г на слънчака на две водки са готови пускат и не знаят къде са
1
1
 
16
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 4 години
Ще останем с "Шведките" от Опасен Чар, лошо нема...