Маринов: Няма арести у нас, свързани с акция "Ндрангета"

Министърът не знае защо е забъркано името на страната ни
Обновена: 19 дек 2019 15:47 | 19 дек 2019 15:44, Елка Василева
53
Маринов: Няма арести у нас, свързани с акция "Ндрангета"
Младен Маринов. Снимка: архив, БТА

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов отрече да са извършвани арести у нас във връзка с мащабната акция срещу италианската мафия.

До този момент на територията на България няма извършени арести по искане на италианските служби, каза Маринов пред журналисти в парламента.

Вътрешният министър добави, че не знае причината за намесване на името на България в темата.

По-рано днес беше съобщено, че при операция срещу калабрийската мафия Ндрангета са били задържани над 330 души, сред които политици адвокати, счетоводители и държавни служители.

Арести бяха извършени и извън територията на Италия.

Още по темата

Най-известният задържан е бившият депутат от партия „Форца Италия” – Джанкарло Пители, обвинен във връзки с мафията.

Спецакцията беше насочена срещу клана Манкусо ди Лимбади, свързан с убийства, изнудване, присвояване на активи, пране на пари, търговия с влияние и т.н.

„В непрекъснат контакт сме с италианците не само по такива случаи, а и по други, които се развиват в момента - чисто като обмен на информация. Но досега не са искали от нас информация. Нямаме данни те да развиват дейност на територията на България, нямаме данни и за български граждани“, коментира Маринов.

„Направили сме проверка. Разпоредили сме да се свържат с наши представител там, включително и с представител на италианската полиция, който е в България в посолството. Те ни увериха, че няма български граждани, не знам по каква причина името на страната ни съществува в тази операция, но имаме официална информация“, категоричен бе министърът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Периферен капитализъ преди 4 години
Перферния капитализъм се отнася за страните от Третия свят - характеризира се с компрадорски тип - експортна икономика/земеделие и суровини/, туризъм, олигархически тип управление - шуробаджанащина, клептокрация, мафия и пр. Неразвит вътрешен пазара поради мизерията и бедността на голямата част от населението. Като следствие започва "изтичане на мозъци", трудова емиграция и бягство на капитала. Деиндустриализация, политическа нестабилност, депопулация и нарастване на социалното напрежение.Прочети още на: https://dnes.bg/obshtestvo/2019/12/22/nazad-kym-bylgariia-dyrjavata-shte-vryshta-j
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Казва ли му някой! А и смее ли да пита? Ще вземе да арестува някой тяхен партиен член ,после трябва да ходи да реве при Бойко на магнолиите ..... Я, най -добре да си трае .А шефа ако каже ,тогава ше действа !
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕЕ, как ще има нали вие сте мафията......
40
0
 
5
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Мноого отдавна журналистите писаха за тия ***,а полицията не знае? Италиянският прокурор изяви желание да дойде в България и да ни реформира съдебната система безплатно! Ми,добра идея,но другарите няма да го допуснат,защото са *** до ушите и се страхуват за кражбите,които извършиха преди и след мафиотският преход по тяхна матрица.
39
0
 
3
 
! Отговори
вгз преди 4 години
След детайлно разследване от Интерпол, се установило, че има български клон на Ндрагентата, но на го имало само маймуни.
38
0
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
- Как да има? - първо си извадете пръста от устата. То бива, бива, заспали полицаи, ама чак цели влакови композиции с токсични *** да вкарват в БГ и нищо да не знаете...
37
0
 
12
 
! Отговори
conservator преди 4 години
Ама този хвали ли се или просто успокоява българския клон на ндрагета, че от техните няма арестувани.
36
1
 
9
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Как да има арести като ГЕРБ са част от тази Мафия, а този лично - МВР-Мето, той е част от мафията още от края на 90-те години. България се управлява от шайка престъпници и мафиоти, които си пълнят офшорните сметки с парите на народа без капка срам. Ще гниете в Ада обаче!
35
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама шАфьорчето на Маджо министър ли са го направили ?
34
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Вътрешният министър добави, че не знае причината за намесване на името на България в темата."Май започва да става ясно кой е издавал разрешението италианската мафия да си продава бок лука тук.
33
0
 
19
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 4 години
Мнението на личния телохранител на Мето Илиенски не струва пукнат граш.Както и мнението на личния шофьор на Тато.Държавата ни вече 10 години се управлява от престъпници.Факт.
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
....В БГ ИМА ""САМОКАТАСТРОФИРАЛ """НЯМА "" САМОАРЕСТУВАЛ СЕ "".....
31
1
 
11
 
! Отговори
азз преди 4 години
Инвестиционното намерение е за мобилна инсталация на открито и е отправено от фирма, близка до Валентин Златев фирма Екосейф.
30
1
 
19
 
! Отговори
азз преди 4 години
ИТАЛИАНСКИЯ БОК..ЛУК ПРЕДНАЗНАЧЕН ЗА ГОРЕНЕ ВЪВ ВАРНА ОТ ФИРМА НА ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ. РИОСВ ВАРНА ДАВА РАЗРЕШЕНИЕ СЛЕД ТОТАЛЕН НАТИСК ОТ ВЪРХА НА ВЛАСТТА В ДЪРЖАВАТА!Незаконен товар от 815 тона бокл..уци за България спряха карабинерите от Милано, предаде в. Кориере дела се..ра.
29
0
 
8
 
! Отговори
аз преди 4 години
Ковачки ги гори и дава половината печалба на Б.Б., за рва и не го вакачат толкова години.А оная банка във Варна дето си търси милиона изпратен по пощата е на П.Славова.
28
0
 
20
 
! Отговори
аз преди 4 години
тоя вечно нищо не знае, италианците си докарват *** тука, българите го взимат, какво неясно има.ама нали са приятелски фирми, няма да ги закача, докато БИВОЛ не извади факти, снимки
27
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Маринов,кога ще отговориш на въпроса на Сашо Диков:-Бил ли си шофьор на Мето Илиенски?
26
0
 
23
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
няма такава карикатура. слугата на мутряците вътрешен министър. по стъпките на баце. къде да се запиша да разхождам и да ме *** кучетата на някоя мутра. за отрвоите и *** от германия, италия и гърция които се горят от години у нас нещо научи ли? или всичко е в реда на нещата?
25
1
 
26
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
Как да не знаеш бре. Нали *** го внася италиянската мафия със съдействието на Б.Б.Нали за това масово се изграждаха последните години депа за отпадъци с европейски пари за да си горят ***!
24
22
 
2
 
! Отговори
До 23 преди 4 години
Кой си ти бе,и какъв си? Бръснеш ли се вече или сега ти растат косми?И. ти ли плащаш бе мушморок.? И искаш да ти докладва вътрешният министъ? Я залягяй над учението че да хванеш хубав занаят,а не да къртиш петолевки срещу т.р.о.лене Плащал той юнакът,с какви пари бре,дете невинно?