Призивите за закриване на НСО - несъстоятелни!

Шефът на службата смята, че е необходим дебат за законови промени
31
Призивите за закриване на НСО - несъстоятелни!
Кадър: YouTube

Още по темата
Призивите за закриване на Националната служба за охрана са напълно несъстоятелни.

Това заявява началникът на НСО бригаден генерал Красимир Станчев във видеообръщение към служителите на Службата в навечерието на Коледните и Новогодишни празници.

През тази година НСО отбеляза и 140 години от полагане основите на държавната охранителна дейност в България, припомнят от пресслужбата на институцията.

Според ген. Станчев е необходимо да започне дебат за промени в Закона за НСО. Тези промени трябва да концентрират функциите и дейността й до същността на една мотивирана и с висок обществен авторитет държавна охранителна служба, посочва той.

По думите му повишаването на обществения авторитет и на публичното доверие в работата на Службата е общо предизвикателство пред НСО. Не можем вече да отричаме, че професионализмът, съвестта и лоялността на служителите на НСО не са достатъчен аргумент за обществена подкрепа, коментира още Красимир Станчев.

"Поехме удари от различни страни върху доброто име, престижа и достойнството на Националната служба за охрана. Чухме отново и напълно несъстоятелни призиви за закриване на НСО. Поехме тези удари, но запазихме добрия тон и професионалното си достойнство", посочва в обръщението си той.

Красимир Станчев подчертава, че НСО не може да си позволи да се лиши от нито един свой служител. "Затова и занапред ще положа всички усилия, за да ограничим текучеството на опитни и кадърни специалисти. Трябва да запазим наличния потенциал, да привлечем и да обучим нови служители", отбелязва той.

Началникът на НСО откроява устойчивото кариерно израстване, възнагражденията на състава, условията за обучение и усъвършенстване на уменията, материално-техническото осигуряване и състоянието на автомобилния парк като само част от предизвикателствата, които стоят пред охранителната служба.

Пред служителите на Националната служба за охрана Красимир Станчев поема ангажимент промените да се случват плавно, защото "в основата на всяка промяна стоят хората". Същевременно "промените не могат да се случват само "отгоре".

"Длъжни сме да се приспособяваме към новите условия и да отчитаме обществените очаквания към нашата работа", казва бригаден генерал Красимир Станчев и се обръща с думи на благодарност към служителите на НСО за тяхното доверие, търпение и всеотдайност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
7
 
! Отговори
Ехото преди 4 години
Бил Гейтс на опашка за сандвичи и без охрана.Фотографията беше пусната във фейсбук от бившия сътрудник на компанията Майк Галос, който написа: Когато струваш около 100 милиарда долара, управляваш най-голямата благотворителна организация в историята на света и се редиш на опашка за бургер, пържени картофки и ко̀ла, си като всички нас...
27
0
 
9
 
! Отговори
123 преди 4 години
Не разбирам защо ,като назнача някой на работа-депутат,премиер,президент,трябва да му плащам не само заплата по-голяма в пъти от моята, ами и охрана,транспорт,пари за дрехи и тн..сумати придобивки,а аз да ходя с градския транспорт на работа,да мръзна по спирки и да броя стотинките в края на месеца.От народната любов ли ги пазят.
26
0
 
8
 
! Отговори
334 преди 4 години
Кой ще признае за собствената си служба, че е излишна! Питайте нас.
25
0
 
13
 
! Отговори
Краси преди 4 години
Илишна,паразитна служба!Незабавно трябва да се закрие !
24
0
 
12
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Самозабравили се тарикати. Те и тези дето пазят по добре да ги оставят на народната любов
23
0
 
4
 
! Отговори
Олд преди 4 години
Деси ще ви види сметката.
22
0
 
22
 
! Отговори
. преди 4 години
Това е паразитна структора с голям бюджет и слабо подготвени служители
21
0
 
15
 
! Отговори
лакей преди 4 години
Папото не щеш да свърши, нали. Не се притеснявай докато шефът на мафията е на власт няма страшно...За сведение, шефът не е Тиквата....
20
0
 
15
 
! Отговори
Абе... преди 4 години
...този рак не отговори на въпроса кога подопечните му ще СПРАТ да газят хора бе - само глупости плещи, а отговори по същество няма. Кажи поне едно извинявай на детето.
19
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помня преди много години като Мутрата незнайно откъде изгря по телевизора с кожения шлифер,все едно излязъл от третокласен мафиотски филм ,викаше "Аз ще ги смъкна от черните им лимузини и ще намаля държавната администрация наполовина"!Пък какво стана!?Увеличи тройно тия дето се возят на лъскави лимузини и държавните хрантутници,плюс тройно повече служби и службици!
18
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За закриване са.Охрана имат нужда само президент и премиер.Другите да си решават сами проблемите или да разчитат както всички нас на МВР.
17
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НСО била поела удари по престижа и доброто си име... Нито има престиж, нито добро име. Това са безполезни и дори вредни башибозуци.На които плащаме ние от данъците си. Който иска охрана - да си плаща. ЗАКРИВАЙ!
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев го пази КГБ'то, а НСО обслужва жена му за пазар и шивачки !
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Чехлю Плевнюв му взеха разузнаването. Сега искат да вземат от Радев охраната.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
General fashist na ubiici na bg narod suveren, uuuuuu! Teroristiiiii !
13
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом този е генерал представете си под него още колко има полковници,подполковници,капитани,старши лейтенанти,лейтенанти,старшини,сержанти и обикновени мутри!Да не говорим и за жените,любовниците шуреите и баджанаците им дето цоцат от тая хубава служба!
12
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идеята е да се закрие НСО към президента и да се открие към премиера.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реформата да включва еманципация от ДПС.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Geshev, ako ne izchisti tova faraonsko oboriste, ste ima vaorajena bg saprotiva, kakto e imalo i predi 140 godini. I ot vatreshnite bulgari i ot vanshnite bulgari! Bg narod suveren kakto e mahnal sultana ot upravlenie na bg, taka ste mahne i bg pensioner prezidenta pilot agent na chujdi darjavi!
9
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей, лалугер, несъстоятелни са, защото иначе трябва да работиш! Не сте безполезни, вредни сте!