За пръв път от 20 години броят на мъжете пушачи намаля

Пристрастените към никотина - 1,337 милиарда души
Обновена: 19 дек 2019 21:03 | 19 дек 2019 21:03, Камелия Цветанова
17
За пръв път от 20 години броят на мъжете пушачи намаля
Снимка: Pixabay

Световната здравна организация /СЗО/ констатира поврат в борбата срещу тютюнопушенето - за пръв път броят на
мъжете пушачи намалява в световен мащаб, съобщава БТА като цитира Франс прес.

Тази новина не е без значение, като се има предвид факта, че представителите на силния пол сред пушачите са мнозинство  - 82% - от общия брой на хората, пристрастени към никотина - 1,337 милиарда души.

Досега СЗО констатираше редовен ръст на мъжете пушачи откакто отчита техния брой през последните 20 години.

За този период  хората, пристрастени към тютюневите изделия, са намалели с 60 милиона.

Тези добри резултати се дължаха главно на отказа на жените от цигарите, като техният брой спадна със 100 милиона в глобален мащаб, достигайки 244 милиона. В същото време броят на мъжете пушачи нарасна с 40 милиона, достигайки в глобален мащаб 1.093 милиарда души.

Но в наши дни тенденцията претърпя обрат и според изчисленията на СЗО броят на мъжете пушачи ще намалее с два милиона души в периода 2018-2020 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: мъжесзопушачи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5Точно това "където и пред когото си искам" ми е проблема на мене. Не е че пушиш. Гарантирам ти, че ако запушиш пред мене на мое място просто щото се мислиш, че си над нещата това ще ти е последната цигара, която ще усети зъби в устата ти. Точно от такава *** ми е писнало и точно с такава *** вече асоциирам цигарите. Непокиси, които си мислят, че са хванали господ шнура, щото другите са принудени да им душат вмирисаните муцуни и дрехи като газова камера.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пушенето е точно повод да починеш или да не правиш нищо. Един човек, колкото по-малко работа има, толкова повече пуши. Колкото повече го мързи, толкова повече пуши. Въобще това е един навик развит за бягане от работа. И не е нужно да ми вярвате само се замислете на работното си място кога пушат хората. Излизат, палят цигарка и се оплакват, че имат много работа. Колкото повече работа, толкова повече цигарки. А вие баламите стойте навън на студа, за да могат да пушат и да ви мрънкат.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаете ли как беше в казармата-пушенето беше повод да почиваш.Повечето с които съм служил пропушиха точно заради това!Много малко останахме непушещите към края на казармата! И това се случи 1981-1983-та.По добре е,че днес няма казарма - синът ми завърши на на 26 вече беше на ръководна позиция със солидна заплата.На 26 аз тепърва започнах работа! Човек напредва бързо докато е млад и времето на младежите не трябва да се погубва с упражнения по маршируване и стрелба!
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пушачът дава пари,за да мирише лошо и да е болен.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди 20 години половината от колегите и колежките ми пушеха. Сега нито един не пуши - отказаха цигарите, а един пушач се пенсионира, както и петима непушачи.
10
0
 
7
 
! Отговори
Мъж преди 4 години
Във Финландия забраниха пушеното и на балкона, за да не пречиш на съседите. Шапка им свалям! Българите много пушим, прекалено. Особено жените. Много е грозно и гадно. Видя ли пушашма, бягам с триста. Аз не се целувам с пепелници.
9
0
 
1
 
! Отговори
странно преди 4 години
Туй нещо на снимката от какъв пол е?
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опаковката продава.Направиха цигарите като грозни жени с добри души.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Модерно е вейпенето и тревата.Средната и горната класа вейпят.
6
1
 
6
 
! Отговори
тиква преди 4 години
До Анонимен 5рекъл наш *** и запалил за поредн път
5
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Они че ми казват кво да правим.Язе си знам най-добре и ще си пуша където и пред който искам.
4
6
 
7
 
! Отговори
панчо преди 4 години
да всички ще умрем един ден но тези които са пушили ще умират по бавно в мъчителна агония самопричинили си товавече видях доста такива индивиди за жалостте не видяха внуците си и внуците им не ги видяха някои от тях не видяха дори бала на децата си,егоистично се тровеха без да мислят че ще липсват на близките се от прекалено рано
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цигарите вече не са модерни и е нормално да намалява броя на пушачите.
2
7
 
13
 
! Отговори
хъша преди 4 години
в западните страни прогреса е огромен,основното малцинство от което е създадено пушачите са от ниска слабо грамотна класа не осъзнаваща вредата,средната класа и нагоре изобщо не са опитвали цигара пушенето ни взема повече от колкото ни дава и това е достатъчна причина да се откаже
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за жалост, броят на болните от белодробен рак все така ще расте. Демонизирахте цигарите и ми е много любопитно защо! Освен печалбите има и още нещо, но не казват ловците на вещици.