Шоуто с иконата за Путин и защо не се прави така?

Иконата е висш символ за връзката на човека с Бога
20 дек 2019 13:58,
358
Шоуто с иконата за Путин и защо не се прави така?

Ходили ли сте на църква, но не в онези „големите дни“, когато множеството се сеща, че е време да запали свещичка за здраве и успокоение на грешната душа? Отидете в нормален ден,  вижте колко празни са храмовете у нас, няма да коментирам за пълното отсъствие на хора в грандиозните катедрали на страните от Западна Европа, това е друга тема, тук поне винаги има една баба, която да ви продаде свещ. Защо така се случва, отговорът оставям да бъде намерен от всеки един от вас.

Още по темата

Икона за Путин, шоу и обида към светиня

Както добре видяхме вчера, наш журналист подари икона на руския президент. Актът по подаряването на светинята беше груб, недодялан и изключително циничен към самата икона, изобразяваща закрилника на българската нация – Свети Иван Рилски.

Иконата е висш символ за връзката на човека с Бога и неговите най-висши последователи - светиите. Всеки вярващ човек се отнася към иконите си с огромно уважение и любов, видяхме ли такова нещо по време на този отчайващ стон на безвкусен ПР-трик – не, видяхме сконфузени лица, Путин прекъсна врявата поне три пъти, но дори и „обичания от всички“ руски президент не можа да укроти акцията по унижението на иконата. Не се прави така, господин Стефанов, просто не се прави така. Ако искате да се борите с „лошото влияние на Запада“, изправяйки Православието срещу него, то това ще породи голям проблем за нацията ни.

Руският интернет не закъсня с реакциите си. Шегите, меметата вече са факт.

„Пряка линия на президента на Руската федерация. Очаквания: въпроси за корупцията сред чиновниците. Реалност – снимка на господин Атанас Стефанов с икона в ръка и български флаг“.

Нека бъдем малко по-добри в отношението си към църквата и не я намесваме така грубо в светските дела. Тя има и изпълнява своята основна цел – дава ни мир в душите, но само когато сме готови да я потърсим. Църквата и иконите й не трябва да се използват за евтин, скандалджийски ПР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
14
 
28
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До Джулия Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против маниакалната идея, че руснаците са уникална и богоизбрана нация, имаща някаква особена мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските *** целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.
255
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иван Вазов сам се отрича от русофилството,когато съзрява истината,че "който ни освободи,той ще ни пороби".
254
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен269 Ха,ха,ха,къде "жарава", къде джуджето Путин и неговата пресконференция? Това са несравними неща,сравняват ги само духовно-бедните ни сънародници,които срамят себе си и родината си, с подобни простотии.
253
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Миткалото270 Всеки има своя истина,но родината е само една-България. Каква Русия,какъв Путин,какви 5 лв?!
252
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нестинарките, когато танцуват върху жаравата, високо издигат над главите си икони като израз на съдбовнатат привързаност на българина към християнството. И никой не възприема това като светотатсво освен болните мозъци на псевдожурналистите от антибългарския сайт "Днес", които отново си позволяват да разединяват българското общество. "Днес" е единстеният сайт в България, който позволява и поощрява антибългарски диверсии като тези в предишния пост 262, където се хули българския национален герой Бенковски. Каква долна провокация
251
1
 
3
 
! Отговори
Иван Вазов преди 4 години
Вождът е Бенковски! Бенковски е сам!Бенковски я води в пустинята там;героят, юнакът с мисъл на челото,на подвига знаме, душа на делото,желязната вволя, железните сили,могъщото слово, що слабий окрили,гласът, който каза: "Вървете! Да мрем!Ставайте, робове! Ний не щем ярем!"И ние трептяхме пред тоя глас мощен,пред тоя демон таен, призрак полунощен..
250
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На това гнусно, слузесто влечуго трябва да се отнеме българското гражданство и да се екстрадира от България, а собствеността му (ако въобще има такава) да се отчужди и продаде за благотворителност. Такива нехранимайковци нямат място в България, те са вредни и трябва да се чистим от тях!!!
249
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БРЕХ, ТИ ДА ВИДИШСтранно, от руска страна напоследък ни плюят а някой си петоколонник решил да се мазни. Когато руснаците започнат да се държат добре с нас тогава ще заслужат ИСТИНСКА доброта от наша страна. Запомнете предатели и мазници никой не харесва.
248
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквито ни "асвабадителите" такива ни и ***.
247
11
 
11
 
! Отговори
руската гавра преди 4 години
През времето на Априлското въстание , агента на граф Игнатиев , Гаврил Хлътев/Бенковски/ , за накара българите да се бият , ходи и пали къщите им , докато те са на позициите срещу турския башибозук.Направата на смешните дървени топове от череша , са негова гавра със живота на българите , хвърлени в жертва за руския интерес.Когато въстанието е потушено , Бенковски бяга през Балкана и на един връх , гледайки горяшите села , казва:"Аз направих каквото можах.Сега ако иска Русия може да заповяда!
246
11
 
17
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Имам още няколко наблюдения върху руското отношение към нас, плюс посещения в СССР и Просия и според мене ние с тях общо нямаме, не можем и не трябва да имаме. За България и българския интерес Просия във всичките си форми е вредна държава.
245
10
 
17
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Путин мрази България и българите, като всеки руски националист. Бях в НДК, когато Путин идва в БГ първия път. Когато обявиха присъствието му, всички станахме на крака да го аплодираме, а той седеше в седалката, гледаше упорито напред и нито се усмихна, нито махна. Пълно презрение показа. Те ни мразят, просто се самонавиеат, че сме им някаква собственост. Лично аз към руснак милост не бих показал, въпреки, че навремето бях русофил.
244
9
 
16
 
! Отговори
руско робство е факт преди 4 години
Този-- който е бил съдебен заседател в турския съд , или Иванчо Хаджипенчович по време на съдебния процес е гласувал със "ЗА" обесването на Васил Левски , по искане на граф Игнатиев от Истамбул!За благодарност , руснаците го назначават за ГУБЕРНАТОР НА СОФИЯ , след руско-турската война!ТОВА Е ЧУСЕН ПРИМЕР ЗА "РУСОФИЛСКАТА ПРЕДАНННОСТ"!ТОВА ---СА ВСИЧКИ РУСОФИЛИ В БЪЛГАРИЯ!
243
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Типична постъпка на ***-русороб! Най-смешното е, че предизвика отвращение дори у неговия господар.
242
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Меня завут Атанас Стефанов..."Било е излишно да казва на Путин кой е и откъде идва. Путин прекрасно е знаел това. Бил е предупреден какво ще се случи и лично е одобрил тоя цирк. Това си беше глупав ПР, който не постигна абсолютно нищо, освен че разсмя много хора в Русия и в България.
241
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По време на съветското робство БВП на България не надхвърли 10 млрд долара на година. За миналата година, БВП е над 55 млрд. долара.Това, че НРБ била имала икономика си го говорете по селските седенки и по комунистическите сборища. Тук няма кой да ви повярва.
240
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
95 % от българите никога не са стъпвали в Русия и нямат никакво намерение да стъпят. Тях изобщо не ги интересува нито Русия, нито Путин, нито някаква русофилия.
239
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България няма русофили много отдавна. Една част от възрастното население, особено това с по-ниско образование, интелект и социален статус изпитват носталгия по времената на съветската окупация, но те не са толкова много. Тези които активно се наричат русофили и действат в разни организации са платени. Те са войници в хибридната война на режима на Путин срещу ЕС и НАТО.
238
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това с русофилите е плод на хибридната война на Путин. Така наречените "русофили" (всъщност платени рубладжии) са продукт на финансираните от Масква НПО-та. Руснаците се опитват да подражават на Сорос, но го правят много нескопосано, какъвто е и случаят тук, с тоя ***, който стана за смях в цяла Русия и България.
237
22
 
20
 
! Отговори
ДО РУСОРОБИТЕ преди 4 години
Съветското робство беше по-тежко от турското по две основни причини:1. Турците не отнеха земята на българските селяни. Селяните в Османската империя са собственици на земята си, като само плащат десятък на властта. Комунистите отнеха насилствено земята и превърнаха селяните в роби в ТКЗС, като ги закрепостиха в селата.2. По време на турското робство всеки е бил свободен да пътува и да емигрира. НРБ обаче беше концлагер, ограден с бодлива тел и по границата се стреляше на месо.