Шоуто с иконата за Путин и защо не се прави така?

Иконата е висш символ за връзката на човека с Бога
20 дек 2019 13:58,
358
Шоуто с иконата за Путин и защо не се прави така?

Ходили ли сте на църква, но не в онези „големите дни“, когато множеството се сеща, че е време да запали свещичка за здраве и успокоение на грешната душа? Отидете в нормален ден,  вижте колко празни са храмовете у нас, няма да коментирам за пълното отсъствие на хора в грандиозните катедрали на страните от Западна Европа, това е друга тема, тук поне винаги има една баба, която да ви продаде свещ. Защо така се случва, отговорът оставям да бъде намерен от всеки един от вас.

Още по темата

Икона за Путин, шоу и обида към светиня

Както добре видяхме вчера, наш журналист подари икона на руския президент. Актът по подаряването на светинята беше груб, недодялан и изключително циничен към самата икона, изобразяваща закрилника на българската нация – Свети Иван Рилски.

Иконата е висш символ за връзката на човека с Бога и неговите най-висши последователи - светиите. Всеки вярващ човек се отнася към иконите си с огромно уважение и любов, видяхме ли такова нещо по време на този отчайващ стон на безвкусен ПР-трик – не, видяхме сконфузени лица, Путин прекъсна врявата поне три пъти, но дори и „обичания от всички“ руски президент не можа да укроти акцията по унижението на иконата. Не се прави така, господин Стефанов, просто не се прави така. Ако искате да се борите с „лошото влияние на Запада“, изправяйки Православието срещу него, то това ще породи голям проблем за нацията ни.

Руският интернет не закъсня с реакциите си. Шегите, меметата вече са факт.

„Пряка линия на президента на Руската федерация. Очаквания: въпроси за корупцията сред чиновниците. Реалност – снимка на господин Атанас Стефанов с икона в ръка и български флаг“.

Нека бъдем малко по-добри в отношението си към църквата и не я намесваме така грубо в светските дела. Тя има и изпълнява своята основна цел – дава ни мир в душите, но само когато сме готови да я потърсим. Църквата и иконите й не трябва да се използват за евтин, скандалджийски ПР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
14
 
13
 
! Отговори
До Джулия преди 4 години
А ти защо се зовеш Джулия, а не Маруся или Леночка примерно? Децата ти в Русия ли са емигрирали? Какво руско си си купила за последните 30 г?
235
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В никоя друга държава, никъде по света няма движение на някакви другофили. Русофилията е извратеност. Представяте ли си в Белгия например да има холандофили или франкофили или в Мексико да има испанофили. Такава простащина може да съществува само в днешна България и ще е напълно в интереса на държавата ни тази перверзия да се изкорени с твърда ръка.
234
20
 
10
 
! Отговори
Джулия преди 4 години
До ЙРусофобията като всяка друга фобия е психично разстройство. Има добри медикаменти, ще ти помогнат и няма да пишеш идиотщини. Путин не е нито диктатор, нито е убивал хора. Убийците са отвъд океана, ония с "атлантическите ценности". Те бомбардираха Югославия, Либия, Ирак, Сирия. Където е стъпил американски ботуш, трева не никне. Чудно защо сменят режими там, където има я газ, я петрол? Имаш ли ресурси, с бомби ще ти наложат "демокрацията им". Тия са истинските убийци.
233
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 244 Чубурашка - Щом казваш "Дори при турско сме имали повече права отколкото при руско робство." - ти си ясен, че изобщо не си българин и че правиш тук антибългарски манипулции. Включително си позволяваш нахалството да цитираш Яворов с изопачения. Което не ти е първица. Преди време си позволи да приписвахс на С. Сазонов не съществуващи изказвания за обявяването на българската независимост, а такова изказване изобщо няма - през 1908/1909 г. външен министър на Русия е бил Ал. Изволски, а не Сазонов. Малък си да ни манипулираш
232
14
 
12
 
! Отговори
Джулия преди 4 години
До НандоВърнал ви е дръжки, "великият" Рейгън. За това сега нямате държава, а сте само една васална територия, ползвана за американските военни бази. При това ползват всичко безплатно. А по време на "гнусното руско робство" имахме прилична държава, с прилична икономика, развита индустрия, здравеопазване, култура, образование и отбрана! Но американските *** нямат достатъчно сиво вещество, за да вденат.
231
14
 
10
 
! Отговори
Джулия преди 4 години
До ЧебурашкаА в САЩ има ли национално движение Българофили, американски робе? Толкова сте ми смешни...в Щатите масово не знаят къде е България. Но били ваши приятели. Съсипаха икономиката ни, индустрията ни, отбраната ни и най-гнусното е, че посегнаха на образованието и културата ни. Над 40% от младите българи са функционално неграмотни. Ти разбираш ли какво означава това, нещастен ***? Това означава, че след няколко десетилетия България ще престане да съществува.
230
16
 
12
 
! Отговори
Нандо преди 4 години
Великият Рейгън ни върна свободата като ни освободи от мрачното руско робство смазало българския народ, но виждам че все още има хора, които бленуват за калта от подметката на руския ботуш.
229
13
 
15
 
! Отговори
Тони преди 4 години
Странно е, че в една държава може да има хора, които да се кланят на друга държава, дори и да са много малко. На какво се надяват? Може би, че по силната военно държава, в случая русия, ще им даде власт и оръжия, за да направят преврат в България? Това го гледаме в Украйна в момента, стана в Грузия и Молдова. Бъдете внимателни с тези хора! Те искат да върнат така болезнения народен съд, избил интелигенцията на България през 44-та година.
228
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 235 Ти си бил много сладко мамуне, що не си казал досега. Начерви си устните, лакирай си ноктите и си обуй дамските чорапи на баджаците, цял свят да те разбере, че си с модерни възгледи и ценности и мразиш Путин, защото не дава в Русия да се правии Москва прайд. Соломон Паткопаси веднага ще те вземе в атлантическия клуб
227
13
 
13
 
! Отговори
Й преди 4 години
Жалко е, че българин живеещ в европейска България се възхищава на азиатски диктатор убил толкова много хора и държащ населението си в тотална мизерия. Помощите в русия за месец са 7?, минимална заплата 100? и пада надолу. Дори при турско сме имали повече права отколкото при руско робство. За 45 години русия ни връща от 20-ти век в 15-ти.
226
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нагласена случка.
225
7
 
11
 
! Отговори
339 преди 4 години
Май че тук някои тайничко му завиждат.Трябва да го поздравим за находчивостта и куража му.Путин е популярен и обичан,но и охраняван,както всички държавни глави.
224
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Do 226 И в сайта има - като тебе
223
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само голям наивник може да мисли, че това е истинска случка и тоя на снимката изразява спонтанни чувства. Мерките за сигурност на тези събития са драконовски, нищо не може да се внесе без знанието и позволението на охраната. Тези много добре са знаели и за иконата и за флага. Това е евтин и глуповат ПР, а тоя *** се орезили за шепа копейки.
222
11
 
13
 
! Отговори
селянин преди 4 години
Кой, както го разбира. Журналиста изрази чувствата на българския народ. А останалите критици да духат супата.
221
8
 
5
 
! Отговори
Путин преди 4 години
Аз съм Кралят Слънце! Български трололове идват с икони да ми целуват краката. Аз съм Господарят!
220
6
 
10
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До БРЕХ, ТИ ДА ВИДИША относно лигавщините за братството и славянството ще ти цитирам Пею К. ЯВОРОВ: Православието и славянството са две *** кожи, с които отдавна се прикрива хитрият руски вълк.
219
14
 
11
 
! Отговори
БРЕХ, ТИ ДА ВИДИШ преди 4 години
АШКУЛСУН НА МОМЧЕТО. ПОКАЗА ЧЕ СМЕ БРАТЯ СЛАВЯНИ И СЕ ЧУ ДУМАТА БЪЛГАРИЯ ЗА ДОБРО.Знам че на гъзолисците като този по долу им е криво че никой не може и иска да направи този жест и пред западните босове, ама е така защото думата БЪЛГАРИЯ и Славянство не значат нишо за тях и нищо не чакаме от тях.А тези залитания по историята показват само злобата и тесногръдието на долупишештия индивид.Да лоши неша са правени, но те са факт и са минало.Но нека живеем с хубавите сега и в бъдеще.Забравете злобата.
218
14
 
16
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До АнонименРусофилията е форма на неграмотност, омраза и псевдоправославие!
217
10
 
15
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До АнонименЗащо в Русия няма Национално движение "Българофили" руски робе?