Шоуто с иконата за Путин и защо не се прави така?

Иконата е висш символ за връзката на човека с Бога
20 дек 2019 13:58,
358
Шоуто с иконата за Путин и защо не се прави така?

Ходили ли сте на църква, но не в онези „големите дни“, когато множеството се сеща, че е време да запали свещичка за здраве и успокоение на грешната душа? Отидете в нормален ден,  вижте колко празни са храмовете у нас, няма да коментирам за пълното отсъствие на хора в грандиозните катедрали на страните от Западна Европа, това е друга тема, тук поне винаги има една баба, която да ви продаде свещ. Защо така се случва, отговорът оставям да бъде намерен от всеки един от вас.

Още по темата

Икона за Путин, шоу и обида към светиня

Както добре видяхме вчера, наш журналист подари икона на руския президент. Актът по подаряването на светинята беше груб, недодялан и изключително циничен към самата икона, изобразяваща закрилника на българската нация – Свети Иван Рилски.

Иконата е висш символ за връзката на човека с Бога и неговите най-висши последователи - светиите. Всеки вярващ човек се отнася към иконите си с огромно уважение и любов, видяхме ли такова нещо по време на този отчайващ стон на безвкусен ПР-трик – не, видяхме сконфузени лица, Путин прекъсна врявата поне три пъти, но дори и „обичания от всички“ руски президент не можа да укроти акцията по унижението на иконата. Не се прави така, господин Стефанов, просто не се прави така. Ако искате да се борите с „лошото влияние на Запада“, изправяйки Православието срещу него, то това ще породи голям проблем за нацията ни.

Руският интернет не закъсня с реакциите си. Шегите, меметата вече са факт.

„Пряка линия на президента на Руската федерация. Очаквания: въпроси за корупцията сред чиновниците. Реалност – снимка на господин Атанас Стефанов с икона в ръка и български флаг“.

Нека бъдем малко по-добри в отношението си към църквата и не я намесваме така грубо в светските дела. Тя има и изпълнява своята основна цел – дава ни мир в душите, но само когато сме готови да я потърсим. Църквата и иконите й не трябва да се използват за евтин, скандалджийски ПР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
12
 
18
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До Истински БългаринКога русофилите сте били българи? Когато за да угодите на Русия свалихте княз Батенберг и правихте бунтове във войската? Или когато взривихте църквата Света Неделя? Или когато признахте московското творение "македонска нация" и биехте българите в Пиринско да се запишат като македонци в паспортите? Или когато хранехте прасетата с българи? Или може би когато искахте България да стане 16 република на СССР. Никога не сте били и никога няма да бъдете българи!
215
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човека така е решил така си е дал подаръка. Просташко е да нахендриш нароа си с млрди,за да правиш подаръци на запдните си господари.
214
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Представете си освен Национално движение "Русофили" да съществуват национални движения "Туркофили" или "Американофили"Няма "национални движения" на *** и кравари защото има "Русофили", разбра ли, резания?
213
19
 
16
 
! Отговори
Истински Българин преди 4 години
Кат Русия друга няма,тъй велика на света,,тя е нашата опора,тя е нашата душа!Това го е казал Взов,поклонете се пре Великата Майчица Русия,*** и целунете покорно нейния плащ!!!!!!!Майчица Русия е в душите и сърцата на всички българи!!!!!!!Покло,Майчице,Българриия те Боготвори!!!!!!!
212
20
 
16
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До кристинаРусофилите никога не сте били и никога няма да бъдете българи!
211
20
 
17
 
! Отговори
кристина преди 4 години
Най-после един българин да отрази колко много обичаме и уважаме тези, които два пъти в историята на човечеството са ни освободили!!!! Едно голямо Браво и на Путин, който оказа специално внимание на българският журналист!!! Българските политици така или иначе не стават за нищо друго, освен да крадат, крадат и пак да крадат.. на народа друга надежда не му остана освен Путин :(
210
13
 
13
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Самото съществуване на РУСОФИЛСТВОТО И ТО КАТО ОРГАНИЗИРАНО ДВИЖЕНИЕ Е НЕНОРМАЛНО ЯВЛЕНИЕ. Представете си освен Национално движение "Русофили" да съществуват национални движения "Туркофили" или "Американофили" , които да правят същите свинщини както русофилите и всяка година да се събират-едните край язовир Кърджали, а другите край яз. Искър, да развяват турски или американски знамена, да пеят маанета или кънтри и да мечтаят как ще посрещат - едните турските аркадаши а другите американските френдове.
209
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак ни изложиха ***....
208
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все още има рушки му рви на черноморието.
207
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дЖули, на 18 ли си, или на 118?
206
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДжулиЯ, колко взимаш за бърза сви рка.....зад автобуса.......
205
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иконата няма да направи канализацията.......усмърдяха се.
204
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофилството е тежко психическо заболяване. Лекува се с ампутация.
203
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Икона на Свети Иван Рилски за путья........малкиЯт трябва да бъде изТрит от снимката.
202
9
 
12
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Без да съм компетентен по църковните въпроси,мога да кажа,че постъпката на журналиста беше изключително прс-таш-ка,желание да блесне с цената на всичко,та даже и държеше българският трибагреник.Тази постъпка е като мини вариант на постъпката на Херострат,който запалва храма на Артемида в Ефес,за да бъде запомнен,та и нашичкият така,както се казва,нещата в историята се повтарят два пъти. Веднъж като драма, вторият път като фарс.=
201
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДжУлия......дори твоите родители са искали да нямаш нищо общо с руслямците.......кръщавайки те така.Ти си само за отходната тръба.
200
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДжулияПътувай ти по обратната канализация, русофилско изпражнение.
199
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДжулияПък ти прекрасна, умна русофилка.
198
15
 
12
 
! Отговори
Джулия преди 4 години
"Статията" потроши ***! Ама те чалга-журналята толкова си могат.А коментарите на анонимниците-поклнонници на "атлантическите ценности" печелят високо уважавания приз "Тиква" за най-***, най-просташки и най-вулгарен коментар! *** е, че нямате с какво да вденете колко сте жалки! Поамериканчени, пещерни русофоби!
197
7
 
2
 
! Отговори
Джулия преди 4 години
До Анонимен и ти си ненормален, но драскаш простоиите си нали? Пътувай.