Шоуто с иконата за Путин и защо не се прави така?

Иконата е висш символ за връзката на човека с Бога
20 дек 2019 13:58,
358
Шоуто с иконата за Путин и защо не се прави така?

Ходили ли сте на църква, но не в онези „големите дни“, когато множеството се сеща, че е време да запали свещичка за здраве и успокоение на грешната душа? Отидете в нормален ден,  вижте колко празни са храмовете у нас, няма да коментирам за пълното отсъствие на хора в грандиозните катедрали на страните от Западна Европа, това е друга тема, тук поне винаги има една баба, която да ви продаде свещ. Защо така се случва, отговорът оставям да бъде намерен от всеки един от вас.

Още по темата

Икона за Путин, шоу и обида към светиня

Както добре видяхме вчера, наш журналист подари икона на руския президент. Актът по подаряването на светинята беше груб, недодялан и изключително циничен към самата икона, изобразяваща закрилника на българската нация – Свети Иван Рилски.

Иконата е висш символ за връзката на човека с Бога и неговите най-висши последователи - светиите. Всеки вярващ човек се отнася към иконите си с огромно уважение и любов, видяхме ли такова нещо по време на този отчайващ стон на безвкусен ПР-трик – не, видяхме сконфузени лица, Путин прекъсна врявата поне три пъти, но дори и „обичания от всички“ руски президент не можа да укроти акцията по унижението на иконата. Не се прави така, господин Стефанов, просто не се прави така. Ако искате да се борите с „лошото влияние на Запада“, изправяйки Православието срещу него, то това ще породи голям проблем за нацията ни.

Руският интернет не закъсня с реакциите си. Шегите, меметата вече са факт.

„Пряка линия на президента на Руската федерация. Очаквания: въпроси за корупцията сред чиновниците. Реалност – снимка на господин Атанас Стефанов с икона в ръка и български флаг“.

Нека бъдем малко по-добри в отношението си към църквата и не я намесваме така грубо в светските дела. Тя има и изпълнява своята основна цел – дава ни мир в душите, но само когато сме готови да я потърсим. Църквата и иконите й не трябва да се използват за евтин, скандалджийски ПР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прави се точно така. Когато асенгенчовци църкат ежедневно в медиите е време да им изкарат червата през устата с точно такава акция. И си личи как са бесни, газ пикаят. Включва и автора на смотаната статия.
195
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еничарчетата, които твърдят, че нямало турско робство, ни имало " руско робство" пак нададоха квик от кочиннката. Ха ха ха. Много пъти български политици са подарявали икони в чужбина, пък е нямало никакъв проблем. Но сега бог знай кой вий на умряло. Ами да си вие на умряло, негова си работа. 85 % от българите искат добри отношения с Русия и не само с Русия, но и със САЩ, Китай, Германия, Япония, като и с нашите съседи, за да има мир и спокойствие. В това няма нищо лошо. В такъв дух напоследък се изказва и френският президент Макрон, например.
194
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Публична пpoституция! Срам и позор!!!
193
8
 
13
 
! Отговори
Баба Вуна преди 4 години
Абе тоя на снимката нещо не ми прилича на славянски брат, от боята ще да е.
192
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тоя *** са му платили жълти копейки (в долари обаче), за да се прави на идЕот и да излага родината си. Това животно трабва да бъде лишено от гражданство и прогонено в расия.
191
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баце да не се стиска, ами на следващата си медийна изява да плати на някой "руски журналист" да го цунка по жопата в ефир.
190
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глуповато разиграна постановка на организаторите на събитието с участието на някакъв никому неизвестен БГ червей. Клозетна простотия, типична за масква.
189
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С този театър явно се опитват да изкарат България страната на разкайващите се ***, които са готови на всичко за да си върнат благоразположението на Кремъл, но видиш ли получават от братушките само презрение. Лошото е, че *** действително има в излишък и в България и в Русия и много от тях ще се хванат искрено и на най-некадърно скалъпената партенка.
188
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За тази пресконференция се иска стриктна акредитация и само много отбрани могат да присъстват. Случаен журналист не може да попадне там, камо ли да си внесе икона и чуждо знаме. На входа се събират всякакви предмети вкл. химикалки, тефтери и моливи (раздават се служебни вътре от организаторите). Дори камерите и микрофоните се доставят предварително и се проверяват от службите за сигурност. Това си е подготвена, режисирана и репетирана постановка.
187
23
 
8
 
! Отговори
Браво преди 4 години
по добре мозъкът ми да е промит с Руски новини !!!отколкото с фейк от ФАЩ !!!! ;)))по добре се чуствам като гледам Руските ТВ не ми трябва имунизация !!!!
186
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така се крещи и продава стока на пазара, не и в конферентна зала. Това си е подигравка с Путин.
185
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този от факултета ли е? Защо говори от името на българите?
184
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Браво196 Напротив,България винаги оцелява,след опитите на Русия ,чрез българските продажници, да я затрие от географската карта ,или да я направи руска губерния.
183
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дебилине трябва да говорят от името на всички българпи. Този е срам за журналистическата професия.
182
9
 
11
 
! Отговори
Браво преди 4 години
подаряваме злато на западни компании !!скоро ни Б.Б, и сие! ни подкотвя да изкупуваме скъпа ама много скъпа ГАЗ от ФАЩвнесена чрез танкери :ои ако неколко танкера потънат !!!!!!България потъва..............братя ПРОДАЖНИЦИ
181
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 194На държавни посещения се разменят подаръци,нормално е на религиозно лице ,Боко да подари икона.Не е нормално човек от ,,публиката",да подарява икона на Путин,който използва Православието за свойте си цели,и не е много ясно колко е вярващ Президента-цар на Русия след като не взема в предвид призивите на Православните в Русия ,да премахне мумията от центъра на Москва!Избора на Бойко да подари куче на Путин е по одачен.
180
6
 
9
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! преди 4 години
-Хм.... А наш тиквун какво беше подарил на папата? А?
179
11
 
10
 
! Отговори
Смърт за нато преди 4 години
няма по големи предатели и врагове на България от натовците !Само народен съд за вас!
178
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредното доказателство, че русофилството е тежко психическо заболяване.
177
9
 
18
 
! Отговори
руските служби преди 4 години
пак нагласиха поредното фиаско чрез една позорна русофилска гнида! Този цирк го правят за да представят на света България като васална държава на Руската империя.За този позорен русофилски цирк този *** трябва да бъде наказан като предател на България, а българското му поданство да бъде отнето.Русофилията/рубладжийството е руски башибозук, избивал и готов да избие целия български народ по знак от руските му началници - русофил==предател!