Спират камионите по магистралите от 16 до 20 часа

На 21 декември забраната ще важи от 8 до 11 часа
20 дек 2019 10:44,
2
Спират камионите по магистралите от 16 до 20 часа
Снимка: Булфото архив

За улеснение на трафика и повишаване безопасността на движение в дните преди Коледа - петък, събота и понеделник, когато много хора ще тръгват на път, в пиковите часове ще се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и натоварените пътни направления, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Още по темата

Днес от 16.00 ч. до 20.00 ч. и в събота - 21 декември, от 8.00 ч. до 11.00 ч. ще се ограничи движението на тежкотоварните камиони над 12 тона в направленията с очакван засилен трафик. Това са: АМ "Тракия" - в участъка от София до Пловдив в двете посоки; АМ "Хемус" - в участъка от София до пътната връзка при кръстовището с път I-4 (при 87-ми км) в двете посоки; АМ "Струма" - в участъка от София до Симитли за пътуващите към ГКПП "Кулата" и от Сандански до Кресна за пътуващите към София; АМ "Марица" - за пътуващите от Харманли до АМ "Тракия"; Ребърково - Ботевград в двете посоки; от етапна връзка на лот 2 на АМ "Струма" при Благоевград до Кресна в двете посоки; от п. в. "Коритна" през Велико Търново до Шумен в двете посоки; Русе - Бяла в двете посоки; ГКПП "Калотина" - София в двете посоки; Варна - Бургас в двете посоки; Околовръстен път на София в двете посоки; Бургас - Царево в двете посоки.

На 23 декември, последният работен ден преди Бъдни вечер, от 16.00 ч. до 20.00 ч. ще бъде спряно движението на камионите над 12 по следните участъци от републиканската мрежа: автомагистралите; с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по пътя Ребърково - Своге - Софийски околовръстен път в посока София; п. в. "Коритна" - Велико Търново - Шумен; Русе - Велико Търново; ГКПП "Калотина" - София; Варна - Бургас; Околовръстен път на град София; Бургас - Царево.

Движението на тежкотоварните превозни средства ще бъде ограничено и в последния почивен ден 26 декември (четвъртък) от 14.00 ч. до 20.00 ч.

Забраната не важи за коли, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

В пиковите часове, когато много хора тръгват на път, е възможно на АМ "Хемус", в района на тунел "Витиня", да има по-бавно предвижване. Движението в тръбата за Варна е двупосочно, поради ремонт на тръбата за София. Алтернативен маршрут на АМ "Хемус" в посока Монтана и Видин е проходът "Петрохан" и Искърското дефиле, а в посока Варна - София - Ботевград.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност на 26 декември ще има две ленти за влизащите в София. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ "Струма".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Ivan преди 4 години
Защо всички собственици на камиони не ги спрът от20. 12 до 02.01 та да видя какво ще ядът и пият по празниците все им пречат камионите.
1
1
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Тези ограничения важат ли за МТЛБ-то ми или за него ще бъде направен компромис като за машина със специално оборудване?