Близо 2 милиона лева събра "Българската Коледа"

Изпратени са 484 000 дарителски SMS-а
26 дек 2019 08:43,
39
Близо 2 милиона лева събра "Българската Коледа"
Снимка: Пресцентър президентство

Седемнадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“, което си поставя за цел да подпомогне лечението на деца и да осигури високотехнологична медицинска апаратура за диагностика, лечение и рехабилитация продължава. Над 1 910 000 лева достигна набраната сума след края на благотворителния спектакъл, който се състоя навръх Коледа в Народния театър „Иван Вазов“, съобщава пресцентърът на президентството.

Още по темата

Към момента са изпратени 484 000 дарителски SMS на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117 от началото на кампанията, която беше обявена от президента Румен Радев в края на месец ноември. Оттогава досега в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили  1 395 000 лв., a 31 000 лв. са дарени чрез системата ePay.bg.

На коледния благотворителен спектакъл „Българската Коледа“ присъстваха президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева, Цвета Караянчева, председател на Народното събрание, Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит, дипломати, дарители, посланици на кампанията и деца, подпомогнати от „Българската Коледа”.

В подкрепа на децата на “Българската Коледа” от сцената на Народния театър послания отправиха изявени български музиканти, певци, танцьори, актьори, спортисти и журналисти. Тази година концертът бе реализиран от екипа на „Dream Team Productions” и излъчен на живо по Нова телевизия, Българското национално радио и БНТ Свят.

Миро, Орлин Горанов, Графа, Любо Киров, Люси Дяковска, Фондацията, Теодосий Спасов, Веско Ешкенази, Виктория Георгиева, Печенката и Деси Тодорова, Еделина Кънева, танцьорите Джорджия Кънчева и Антон Кандауров, възпитаниците на Национално училище за танцово изкуство в София, детска вокална група Бон-Бон и Детски хор на Българското национално радио посветиха своите изпълнения на нуждаещите се деца и призоваха за подкрепа.

Като застъпници на „Българската Коледа“ на сцената излязоха и журналисти от трите национални телевизии БНТ, бТВ и Нова ТВ – д-р Неделя Щонова, Невена Василева, Марина Матева, Валерия Видева, Флорина Иванова, Цветелина Абрашева, Филипа Иванова, Кристина Газиева, Ивомира Пехливанова.

Лицата на Нова телевизия Аделина Радева, Виктор Николаев, Николай Дойнов, Христо Калоферов, Мартина Ганчева, Мирослава Иванова също подкрепиха благородната инициатива.

Сред застъпниците, които призоваха за съпричастност към децата в беда бяха и Гергана Малкоданска, актрисата Диана Димитрова, певицата Поли Генова, актьорите от Народния театър – Деян и Дарин Ангелови, Бойка Велкова, Радина Кърджилова и директорът на театъра Мариус Донкин.

Присъединиха се към каузата „Българската Коледа” и Националният ансамбъл по художествена гимнастика, млади спортни надежди на България, пара и спешъл олимпийските атлети.

Седемнадесетото издание на благотворителната инициатива продължава през цялата 2019 година. Заявления за подпомагане на деца се приемат през цялата година.

Допълнителна информация за „Българската Коледа“, както и начините, по които може да бъде направено дарение, са посочени на интернет-страницата на благотворителната инициатива: www.bgkoleda.bg.На същия е посочен и реда за кандидатстване за подпомагане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
3
 
! Отговори
мак преди 4 години
Харесвам тази инициатива, пък и не само в България хората събират пари по този начин. Държавата е длъжна да помага, но щом не ще, защото предпочита да дава за хеликоптери и бонуси за властта, самолети и др. подобни, ще помагаме ние. Пък и никой никого не принуждава, едните даряват за българска Коледа, други за 2 капки или таланти.
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как ли се чувстват семействата, които имат съответните нерешени проблеми,които уж някой решава, гледайки тази шестваща показност. Но на нашите "фалшиви герои", хич и не им пука за болката на тези нещастни хора. Важното е да се покажат колко са велики и взаимно да се хвалят.
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съвсем скоро в едно обръщение на президента ни казваше да ги научим управляващите да живеят само на заплата!На фона на разходите които правят за никому не нужни неща особено на беден народ като нашия само и само за да вземат комисионна.
32
0
 
8
 
! Отговори
от кухнята преди 4 години
ТАЗИ КАМПАНИЯ Е ГРАБЕЖ ОТ НАРОДА!
31
0
 
8
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Бойко събра 10 милиарда, каква Коледа..
30
1
 
10
 
! Отговори
До 21 преди 4 години
Само с призиви няма да стане.Ние все чакаме някой друг да ни оправи,а не търсим сметка на тези,от които зависи това.Нали ние им плащаме заплатите,разходите,глезотиите и разкоша.Я виж какво правят хората във Франция,например.Държава с висок стандарт.Няма студ и пек,няма празници и делници.Всички са навън да си търсят правата.Така че,сами сме си виновни.
29
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е,че вече трети ден ни показвате вожда с доволните и добре обгрижени внучета,а ние ще пращаме СМС-и и ще събираме капачки за останалите деца и за кувьози за тяхното оцеляване.Но вие си ги избрахте,нали?
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миналата година бяха 2500 000.Това означава,че сме обеднели още повече и дори 1 лв.много хора не могат да изпратят.
27
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи за изтребители се намират веднага едни 4 милиарда, а за апаратура за лечение на деца на стойност 0.05% от тази сума - се събират дарения.KLETA MAJKA BALGARIJA!
26
14
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Чий го дири Румката там?
25
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това мероприятие е демонстрация на посредствеността и показността. Когато помагаш, трябва едната ръка да не знае, че другата е дала.Това е дълбокият смисъл на благотворителността. А липсата на държавна политика е друга тема, много важна и съществена.
24
1
 
7
 
! Отговори
Делян Пеевски преди 4 години
Браво господине! Толкова мога да открадна само за ден!
23
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грижите за болните не трябва да бъдат полагани като благотворителни акции. Нито сме били във война, нито сме претърпели бомбардировки. Парите не разпределят правилно
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е част от извратеността на властта за тези 30 години, все едно тези деца не са български граждани и нямат права,а са някакви гладни африканчета и трябва нещо да им се подхвърли за да се покаже грижа. Жалко и нагло. Вместо да се решават проблемите, просто се замитат до следващата година
21
1
 
28
 
! Отговори
- преди 4 години
Забранете я тази срамна "Българска Коледа"!3 милиарда за НЕНУЖНИ хвърчила! 10 милиарда СИВА икономика! Кражби от обществени поръчки, еврофондове и природни ресуси - и на фона на това 2 милиона "Българска Коледа" СПРЕТЕ това мероприятие и оправете държавата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този министър АНАНИЕВ нищо не променя, на сто места обеща, че нов модел ще прави. Вече 2 години не прави нищо. Кога ще въведе семейни здравни здравни застраховки или поне карти за допълнително здравно осигуряване, надграждане на НЗОК. Плащам много, а получавам наравно с недобросъвестните тарикати.
19
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия пари държавата може да ги преведе с едно щракване на пръсти, това е смешна сума и на фона на бюджета на здравната каса. Няма нужда да се устройва тази просия и парите да се събират от хората
18
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка година се разпределя бюджетен излишък от милиарди, а за болните деца се прави кампания с дарения от народа. И фондът за лечение е към касата за да се източва по-успешно. Но управляващите нямат срам и се показват на подобни събития, все едно са на Оскарите, а всъщност да съберат и раздадат народните пари. Защо въобще имаме държава?
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"за подобряване на условията на живот и труд"Рибата се вмирисва от главата.Никакви условия на живот и труд не могат да се подобрят, когато арогантните властимащи слагат при всяко кладенче свои змейове.
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Половин милион по-малко от миналата година....