Борба за нормален живот: Как се справят децата с увреждания?

За да има прогрес при тях са нужни любов и търпение
12

За децата с увреждания се говори най-много около празниците, когато се организират различни благотворителни кампании. Борбата за нормален живот на тези деца обаче се води ежедневно, а истината за нея знаят само семейството и рехабилитаторите.

Те преживяват емоционално всеки успех и всеки провал, но не се предават, защото вярват, че победата над болестта не е невъзможна.

Елина Тодорова от Русе е рехабилитатор от 8 години в център, който работи с деца с увреждания. Казва, че наблюдава положителна промяна в отношението към различните деца.

Много от децата посещават обикновени детски градини и училища. Родителите им редуват занятията с рехабилитация, за да не се чувстват различни. Такъв е случаят и с 6-годишният Мартин, разказва Bulgaria ON AIR.

За да има прогрес при децата с увреждания, са нужни две основни качества – любов и търпение.

Тенденцията е все повече родители да се обединяват, за да обменят опит и да се подкрепят взаимно, докато търсят най-доброто за своите различни деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
0
 
! Отговори
Румен преди 4 години
В ХХ век майките, които се предполага, че може да родят дете с увреждане се предупреждават на време.... и въпреки това тези жени раждат "по своя воля"....а, после започват да претендират, че техните деца имали нужди.... Нима здравите деца нямат нужди, нима не са гладни, жадни, нима нямат нужда от внимание и обич? След като някой е родил дете с увреждане, въпреки предупреждение, не трябва да получава помощи и майчински, защото избора е личен, и не следва да ангажира обществото с проблемите си.
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само, като ви чета коментарите и ми се повръща. Как може да наричате деца, които страдат ***, Господ да ви заличи такива и вас и всичко що създавате, защото човек с такъв долен и пошъл мозък, ще произведе само себеподобни.
5
1
 
2
 
! Отговори
иванова преди 4 години
не знам да има детски надбавки за болно дете 1200 лвА след като има родители,които са написали горните коментари-изобщо не се чудя защо има крадци,убийци -това са вашите деца,мили майчици
4
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво предлагате за децата с увреждания, да ги набутат в някоя лудница далече от очите на хората ли, сякаш не съществуват, и там да ги тровят с антипсихотици, докато умрат?? Като в случая с онзи дом за деца с увреждания, за който писа английската журналлистка ! Защо в нормалните страни никой не протестира, когато деца с увреждания учат в училища за нормални (а там и не строят училща само за болни! ), само у нас искат да ги отделят? Защото сме най -нехуманната нация!
3
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За каква победа над болестта говорите? Това е цинизъм при тези нелечими заболявания.. Ако това е оправданието, за да набутате ненормални деца при нормалните, то вие направо сте по-откачени и от тях. Някои от тях са кротки, но други са агресивни. За кефа на няколко майки-безделнички ще побъркате и здравите деца
2
9
 
16
 
! Отговори
Аман от бг-маминки преди 4 години
Чудно, набутайте ги в детските градини и училища с нормалните деца да побъркате всички. Аман от хахави аутистчета, даунчета и техните откачени маминки. Моите нормални деца с ид. иоти няма да учат. Дръжте си ги вкъщи
1
12
 
12
 
! Отговори
Майка нанормалнодете преди 4 години
Докога за из родите в тая държава все се пише и се прави нещо,кга ще се помогне и на нас,нормалните деца и хора,или да излезем и ние,майките на децата без увреждания пред парламентта,,ама от беззполезни ур одчета в тази държава