Сигнали в HelpBook: Занемарени детски площадки, станали на паркинг

Част от сигналите, постъпили в онлайн платформата
6 яну 2020 19:15, Анисия Иванова
2

Снимка: Helpbook

Представяме ви новия обзор на част от сигналите в платформата на HelpBook.info, които получихме през последните дни.

Първият е с молба за поставяне на нова и актуална табела на улица в район "Овча купел". Самата тя се намира в стара част на квартала и е означена с табела, която е стара, олющена и облепена със стикери.

Невъзможно е да се разчете името на улицата, а тя е основен ориентир в района, тъй като е съседна и успоредна на улицата, на която се намира болница "Здравето". Много често хора се чудят къде са точно. Това е натоварена улица с постоянен трафик от коли и пешеходци и е редно да има актуални табели, пише авторът.

В друг сигнал потребител описва кошмарното състояние на детска площадка в квартала. "С настоящия сигнал искам да съобщя за детска площадка, която е в окаяно състояние, ако може изобщо да се нарече така място, на което стърчат железа от пейките. Зелените площи са пълни с боклуци, а самите плочки по площадката са разбити и създават опасност за децата, които играят. Детската площадка се намира в квартал "Левски В" между блокове № 25, 23 и 22. Това не прилича на детска площадка, а още по-малко на европейска детска площадка. Настоявам да се вземат нужните мерки, да бъде извършен спешен ремонт на площадката, който да включва: обновяване на плочките и зелените терени на площадката, обновяване на пейките, кошчетата за боклук, както и съоръженията за игра, които са крайно недостатъчни и не обхващат различните възрастови групи.

В една европейска столица би следвало площадките да изглеждат и да отговарят на европейските стандарти. Надявам се, че мястото ще бъде обновено и направено, така че да се превърне в безопасно, приятно и такова, на което децата да се радват и да се чувстват комфортно. Благодаря предварително за разбирането и очаквам Вашия отговор в законоустановения срок с уточнение какви мерки и кога ще бъдат предприети", пише нашият потребител.

В друга част на столицата - квартал Люлин 1, поредната детска площадка се използва не по предназначение, а като импровизиран паркинг. Ежедневно се паркират автомобили както между съоръженията за игра, така и направо върху тревните площи. Нашият потребител е изпратил снимки на част от редовно паркиращите там и моли за съдействие, защото цялата градинка скоро може ще се превърне в паркинг.

В друг сигнал същият потребител се оплаква от огромно количество боклук, който постепенно се натрупва в тревните площи, непосредствено до детската площадка. Същият е несъбиран от години и представлява не само грозна гледка, а и потенциално огнище за зарази.

Това са само малка част от постъпилите сигнали при нас. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Хулите срещу собствениците на паркираните коли са признак на най-отявлена хомофобия!
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еееей,всичко изпостроихте,децата няма къде да играят на чист въздух!Ами стройте в края на града и разширявайте града,а не във вече застроените квартали.