Хората с увреждания с по-високи помощи от януари

Плащанията са обвързани с линията на бедност, която се увеличи
22
Хората с увреждания с по-високи помощи от януари
Снимка: Dnes.bg

Месечните помощи за хората с увреждания от началото на тази година са в пo-висок размер. Те са обвързани към линията на бедност, която се увеличи с 15 лева и вече е 363 лева.

Хората с процент на увреждане от 50 до 70% ще получават по 25,14 лева на месец.

Най-високата сума от 206,91 лв. е за хората с над 90% увреждане с право на чужда помощ, които вземат социална пенсия за инвалидност, съобщи БНР.

Сумите за януари хората с увреждания ще получат през февруари, а правоимащите са над 650 000.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
относно генерала преди 3 години
Това е измислен генерал. И не е вярно , че ще вземат повече инвалидите. Аз 2019 г. вземах 64 лв -/ 31лв. от добавката за инвалидност към пенсията ми , която прехвърлиха в социалното и 33 лв. интеграционни./. , а 2020 г. вземам 54 лв. Генералите много лъжат и манипулират хората в тази страна.
18
0
 
1
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 4 години
ПОРЕДНАТА ЛЪ11701ЖА
17
1
 
4
 
! Отговори
Мири преди 4 години
Какво искате бе инвалиди като от 18-годишен съм инвалид и реалният размер е 75лв а получавам 210лв и инвалидна 50лв какво искате някой с тези пари да проходи или да се излекува от епилепсия или да му махнат тенекията на сърцето лекарствата са 40лв а прегледа е 50лв контролен.
16
0
 
10
 
! Отговори
аз преди 4 години
До АнонименГлупако, не ти пожелавам никога, ама наистина никога, да ти се наложи да ги получаваш и ти тези 206лв. !!! На инвалидите ли завидя ти бе?
15
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България щедро полива пустинята и раздава 206 лв. на месец финансова помощ от социално подпомагане на най-неадекватните. Същите получават и социална пенсия от НОИ, и около 100 лв. добавка за чужда помощ. Накрая сумарно излиза че получават колкото чистата заплата на един работник. Най-добре е само помощ да получават, а не да източват НОИ. Гастарбайтерите ни защо все българска инвалидна пенсия получават? - Защото достъпът до нея е лесен! Сложете край на това източване на НОИ.
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поне да бяха ги вдигнали за един хляб на ден за месеца.Не стига че хляба е малограмажен но и скъп. Дадох си здравето да строя да има какво да крадат мутрите разболях се и ме захвърлиха като носна кърпа.
13
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който са с най-малък принос за тази държава, без стаж, ще вземат 206 лв. на месец от социални грижи.Това не е вярно. Хората, които са с най - висок процент инвалидност. И те са хора нали така и не виждам какво са виновни, че са се родили с увреждане или са вследствие на трудова злополука!?
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Получават и помощ за ток 460 лв. за сезон.Въпросните 206лв. и помощите за ток са несъвместими. Поне така е при мен.
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До А НА РОМЧЕТАТА ? 14А за държавната администрация нещо да кажеш?Колко се харчи за чиновници?
10
1
 
21
 
! Отговори
къде е Б. Петков? преди 4 години
Депутатите с колко лева си вдигат заплатите на всяко тримесечие или четиримесечие?И с колко вдигнаха месечната подкрепа за инвалидите от 2020г.?Къде е Б. Петков, който прие такова "увеличение"?Да застане пред медиите и да обясни за увеличението от 1лв! Даже не е 1 лв, а е 0,78лв.
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Не разбираш, защото статията е написана неграмотно като от човек, хванат от улицата, а не от журналист. Писачът си няма понятие от социалните плащания в страната, но се изх.дил, като умишлено е наблегнал на думата "увеличение". Самото увеличение е нищожно и подигравка с хората в неравностойно положение.
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1просто социалните ще дават "огромното" увеличение в размер на 78 стотинки! да не вземат да фалират??!
7
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
досега получавах 24,36 лв, а сега ще получавам 25,14 лв! егати и кефа! цели 0, 78 лв увеличение! даже и за един хляб не стига!
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6Пишеш лъжи. Смесваш пенсия за стаж и възраст от една страна, с пенсия за ТЕЛК от друга страна, и месечната помощ за хора с увреждания. Това са интеграционни добавки, не са помощи за социално слаби.В сайта на НОИ има информация за всеки вид плащане. Ограмоти се първо и не се излагай по форумите! Понятие си нямаш от нещата, ама тракаш по клавиатурата.
5
1
 
20
 
! Отговори
Честито! преди 4 години
Хората с 50-70% увреждане получаваха 24лв, сега ще получават 25лв.С 1лв. увеличение ще станат по- богати по- щастливи.
4
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който са с най-малък принос за тази държава, без стаж, ще вземат 206 лв. на месец от социални грижи. Отделно получават и социална пенсия от НОИ. Защо? Каква връзка имат с осигурителната ни система? Получават и помощ за ток 460 лв. за сезон.
3
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цялата система е сбъркана. Внасяш пари за твоята пенсия или инфраструктура и накрая не получаваш нищо и съжелявам за хората с увреждания, че също получават малък дял от това. Лъвският пай отива за размножаване на роми.
2
2
 
24
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Реално, за хора в нужда- поне 1000лв месечно ! Пояснявам, за хора в нужда. А,не за разни *** с фалшиви телк-ове, които не са никак малко. Лесно може да се изчистят списъците от нуждаещи и хрантутници. Но ще изгубят електорална бройки, дет' се вика.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо не разбрах от статията!Кой колко ще взима?