Таксиджиите искат: По левче на километър и да се движат в бус лентите

От бранша искат минимални и максималлни такси, също така и законови промени
Обновена: 8 яну 2020 13:54 | 8 яну 2020 13:49, Ния Христова
202

Един лев на километър за такси през деня в столицата е едно от желанията на таксиметровите шофьори. От бранша желаят и правото на таксиметровите шофьори да се движат по бус лентите, съобщи Bulgaria ON AIR. Настояват и за фиксирани минимална и максимална тарифа на таксите за повикване и престой на такситата.

"Миналата година на общинския съвет независима фирма обоснова на 100 страници себестойността на услугата "таксиметров превоз" - обосноваха на 1,10 лв. След това Общинският съвет се произнесе, че минималните тарифи може да са 77 ст на 88 ст и те са такива и днес, а максималните са 1,30 на 1,60 лв. Говорим специално за София. Настояваме и за корекция на таксите. Искаме да има минимални и максимални такси - за първоначална, за повикване и за престой. Когато има такава рамка, никой няма да бяга от късите курсове", коментира Кирил Ризов от "Съюз Такси".

"Искаме промени в Закона за автомобилните превози, в Закона за движение по пътищата и в Закона за местните данъци и такси. Таксито, поне когато е с клиент, да може да се движи и в бус лентата. Тези платна така или иначе не се натоварват", допълни още той.

Ризов отбеляза, че основната борба е с таксите, за да може да се сложат в рамки. Тогава той смята, че шофьорите и клиентите ще са еднакво доволни.

Планира се дори след възможните промени клиентите да не бъдат ощетени. Шофьорите все още не планират да протестират, но имат готовност по всяко време, както и да организират палатков лагер пред Народното събрание.

"Дълбоко сме убедени, че тези искания ще бъдат решени. След това няма да има протести от наша страна. Използваме протеста като крайна мярка. И сега текат преговори в министерството. Предстои депутатите да започнат да гледат нашите искания", посочи още Кирил Ризов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние искаме да се върне UBER.След това таксистата да правят каквото си искат.
180
1
 
2
 
! Отговори
наглеене преди 4 години
Какво е това наглеене, ще ми искат и бус лента да окупират??? Абе ти автобус със 100 пътника ли си бе??? Кара 1 човек, заема място на пътя само и прави задръстване, че ще иска и автобусите да прецаква. Не били заети лентите, отиди и виж на цариградско какво е. Бус лентите са направени за да е бърз градския транспорт и има смисъл от тях, ако пуснат и таксита там ще се задръстят тия ленти и няма да има ефект от тях.
179
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бакшишите са отражение на обществото , ако возиш възпитани , весели и позитивни хора и ти ще си такъв *** уви.
178
0
 
1
 
! Отговори
до 184 преди 4 години
Ти май не разбра сарказма
177
7
 
7
 
! Отговори
Хм преди 4 години
За бус лентите твърдо за. Такситата облекчават проблемите с паркирането. Но левче на километър ми се струва преминаване на някаква психологическа бариера и по-скоро ще им намали клиентелата
176
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 182: Разходите винаги изпълват всяка нова печалба. Хората все ще намерят къде да си похарчат парите и да ги въртят през държавата, вместо да ги дават на таксиджиите. Ефектът ще си е същият.
175
2
 
11
 
! Отговори
Дойде моментът преди 4 години
Дойде моментът, в който бакшишите няма само да мрънкат как е съсипана държавата, ами и ще я оправят. Вдигат цените, вземат повече пари, оправят си къщите, майсторите правят пари, пият повече, магазините правят пари, парите в държавата се въртят и на всяка врътка им слагаме по 20% такси и ето - оправиха държавата. Хвала бакшиши!
174
0
 
2
 
! Отговори
Шишо преди 4 години
До така трябва..иСкаралиТи ли говориш за образование и втори клас:)))
173
1
 
20
 
! Отговори
някой преди 4 години
Сбирщина п*расти! Що в Румъния те возят и на 500 метра? А нашите да духат супата! *** и мангаляк с мерак за 1000. % печалба
172
0
 
17
 
! Отговори
Сурикат преди 4 години
За мен бакшишите не са тарикати а сурикати. Който е гледал animal planet ги знае, как се оглеждат.
171
1
 
11
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
Ама стига сте говорили против таксишите, те не са виновни че са такива, наистина природата е жестока - никой не може да си избира родителите!
170
1
 
20
 
! Отговори
Така трябва преди 4 години
В момента много таксиметраджии висящи по стоянките и отказващи кратки маршрути в момента четат, и виждат настроението на хората как е против тях, тук-там някои пише коментар, но по правописните грешки им личи образованието - 2-ри клас, знаем че по документи са със средно, но знаем как са си го искарали :)
169
4
 
15
 
! Отговори
Преса преди 4 години
Таксиметраджиите ги мачкам навсякъде по пътя - по устав, наказвам ги яко, газ пикат. Доставя ми голямо удоволствие да ги наказвам. В седмицата един ден си пускам отпуск и си карам из града, само за да им показвам правилата по пътищата. Природата понякога е много жестока, отнела им е много, но такъв е живота.
168
0
 
3
 
! Отговори
Мухахахахах преди 4 години
Бухахахахахаххахахмного як вицсамо че то това е реалноста
167
2
 
19
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
Този виц казва всичко за таксиметраджиите:Едно дете се качило в такси и започнало да говори без да млъква -- Ако майка ми беше кобила, а баща ми кон , аз щях да сам конче. Ако майка ми беше лъвица а баща ми лъв, аз щях да съм лъчве. Ако майка ми беше крава, а баща ми бик, аз щях да съм теленце...Писнало му на шофьора по едно време и казал на детето:- А ако баща ти беше травестит, а *** прос*итутка ти какво щеше да си- Таксиметров шофьор!
166
1
 
14
 
! Отговори
От прованса преди 4 години
При нас е добре, от единия край на града до другия бакшишите земат мах. 2.50лв.Провинцията има и предимства.
165
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми те и са го правят, така, че се няма нужда от излишен закон
164
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бакшиш къща не храни, само се пречка на пътя.
163
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм ок ако ме возят в с класа ,поне 2016.....Той кайенът ми харчи по малко
162
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Говорим предимно за Софийските италианци.... Дето половината книжки нямат, превозват наркотици и са полу сутеньори?