Социалните взеха бебето на българи в Германия, било тормозено

Родителите отричат, а 7-месечната Катерина вече е в приемно семейство
Обновена: 10 яну 2020 20:22 | 10 яну 2020 20:18, Камелия Цветанова
152
Социалните взеха бебето на българи в Германия, било тормозено
Снимка: Pixabay

Българско семейство, живеещо в Хамбург, търси помощ от институциите у нас, след като 7-месечното им бебе било отнето вчера от Германската агенция за закрила на детето. Причината: лекари се усъмнили, че детето е тормозено в семейството.

Държавната агенция за закрила на детето, министерствата на външните работи и на правосъдието, както и посолството ни в Берлин извършват спешна проверка по случая, предаде БНТ.

Родителите на детето са емигрирали в Германия преди година. Там, след 11 години чакане за рожба, Катерина се появила на бял свят, за да зарадва Мирена и Георги.

Обратът в живота им обаче настъпва скоро - на 20 декември семейството претърпява катастрофа в Унгария.

"Пострада най-много дъщеря ни - Катерина. След катастрофата дойде Бърза помощ. Настаниха ни в болницата в Кечкемет. Прегледаха само мен. Детето не го прегледаха, въпреки нашето настояване, защото тя плачеше през цялото време", разказва Мирена Славова - майка на Катерина.

Веднага след като се върнали в Хамбург, отишли отново в болница. Прегледът продължил 5 часа. Малката Катерина имала кръвоизлив в главата. Наложила се животоспасяваща операция. Докторът открил и по-стар хематом. Той не бил от катастрофата.

След тази операция докторите са информирали социалните служби, че има евентуално насилие вкъщи.

"При първия разпит казаха, че не намират нищо нередно и затова поискаха моето съгласие да отнесат случая до Агенцията за закрила на детето“, каза Славова.

Майката се съгласила. Проверката продължила. Рентген, компютърна томография и ядрено-магнитен резонас били достатъчни за решението на Агенцията за закрила на детето в Германия.

"Излязоха със заключението, че с детето е злоупотребявано по точно определен начин - хванато е подмишниците и е разтръскана главата силно поне 10 пъти", обяснява майката на Катерина.

Родителите - отричат. Разпореждането на агенцията: да се отнеме незабавно детето. Това се случило вчера.

"Накараха ме да й приготвя любимите нейни неща - играчки и подобни. Донесоха ми я. Казаха ми, че имам право само на една целувка с нея, без да я докосвам, защото било опасно и от тогава не съм я виждала", казва Мирена Славова.

Георги Славов е бащата на Катерина.

"Първо се свързахме с немски адвокат - веднага се заема със случая. За него не бил първи", коментира той.
Седеммесечното момиче вече е в приемно семейство в Германия. В родния на майката град Кубрат - близките й недоумяват - защо се е стигнало до отнемане на детето от семейството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
1
 
! Отговори
АзГ преди 4 години
В Хамбург Зелените управляват заедно със соц.демократите. За тях едно ХЕТЕРОГЕННО СЕМЕЙСТВО е трън в очите. Радвам се все пак, че тази история е привършила.
123
0
 
1
 
! Отговори
Велика Франция преди 4 години
И какво й е великото на тази сбирщина от пенсионери, бежанци и социопатни крадящи деца. хаха.
122
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Насилниците не бива да бъдат родители. Германия е велика.
121
0
 
2
 
! Отговори
И.Б. преди 4 години
Пред вътрешния ми поглед се появи следният възможен сценарий: Майката е отишла на покупки, оставила е бащата да наглежда детето, той е гледал мач по телевизията, Катерина е започнала да плаче, това му е пречело, хванал я е под мишниците и я е тресял докато млъкне. Това е първият кръвоизлив. Може да е така, може и да не е било така. Но има стар хематом. Надявам се в съда да се изяснят обстоятелствата. Но агенцията е действала правилно. И немски бащи тормозят децата си.
120
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук ми мирише на ялови шваби прибират децата на чужденци. Как така вече е дадено детето в приемно семейство. Ако искат само да установят каква е истината и нищо повече то детето си има баби, дядовци, леля, чичо вуйчо...Обикновено се търсят най близки хора за да го приемат.
119
2
 
5
 
! Отговори
Чингиз хан преди 4 години
Хей ти Анонимния без да су вътре в нещата недей да съдиш другите за да не бъдеш съден ти самия!Това,което пишат медиите често са повърхностни слухове.Има вече толкова българи в подкрепа на това семейство.Хора,не всичко в Европа е съвсем нормално.Слупват се и грешки,важното е детето да е живо и здраво,а тя истината ще излезе наяве....
118
5
 
2
 
! Отговори
Думата преди 4 години
Защото по голяма свръх звукова затъпавяща държава от България няма НЯМА пълно с олигофренични мозъчни разстройства които за пореден път се доказаха в малоумното се поведение на колосно клетъчен *** във вазпитание на човешки живот с две ДУМИ по *** и ПРОС човек от българина НЯМА.
117
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора, по детето има следи от насилие и вие защитаваше това. Има ли значение къде е детето, на чия територия. Важното е, че върху него е упражнено насилие и има следи от това. Никой няма да дойде, да ви звънне на вратата и просто да ни вземе детето. Това дете е в риск!.
116
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БРАТЯ, НЕ ХОДЕТЕ В ЕВРОПА- ТАМ ВИ ВЗЕМАТ ДЕЦАТА КОГАТО ГИ БИЕТЕ, ТОРМОЗИТЕ И ТОВА Е ЕВРОПЕЙСКИ МОДЕЛ, КОЙТО НЕ ТЪРПИ МАЛТРЕТИРАНЕ НА ДЕЦА. СЪСЕДИТЕ ВИ НЯМА ДА СЕ ОБАДЯТ НА СОЦИАЛНИТЕ, А ТЕ НЯМА ДА ДОЙДАТ ДА ГИ ВЗЕМАТ ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ ИСКА ДА СТАВА ПРИЕМЕН РОДИТЕЛ, А ЗАПЛАТИТЕ НА СОЦИАЛНИТЕ СА ТОЛКОВА НИСКИ, ЧЕ НЯМА С КАКВО ДА НАХРАНЯТ ДЕЦАТА ВИ- ТАКА ЧЕ- НЕ В ЕВРОПА, СТОЙТЕ СИ ТУК!
115
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно ми е защо се оплакват. Нали сами са заминали за Германия, не ги е карал някой насила. Като теглят пари от системата е добре , а когато трябва да се подчинят на правилата на същата система е зле, ....хайде де !!!!!
114
2
 
0
 
! Отговори
До някоя в Гермяния преди 4 години
Щом не искаш да те коментират мисли като пишеш.
113
1
 
11
 
! Отговори
!!! преди 4 години
До 113Ами т.нар. здрав разум е много разгегливо понятие.Кой ще го определя това понятие според Истанбулската конвенция? Неправителствените организации! Напомням,че повечето от причинита,за които знаем до сега не са хематоми,а рев на бебе,уж не било облечено,нямало някаква играчка,майката не давала джобни а САМО храна за училище....По т.нар. здрав разум повечето ромчета трябва да бъдат конфискувани от родителите,защото са мръсни....Вярвате ли,че това ще стане и с Истанбулска?
112
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро, много скоро и тука ни чака същото ,ама овчето стадо си мисли че за него не се отнася !
111
4
 
9
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
...Prokleta de e taz Evropa I vsichki deto mileiat za reda nalagan v neia !!!
110
3
 
2
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
...ako sa nemski grajdani razbiran da se mesiat nemski socialni slujbi .no ako sa balgarski tova e nemislimo !!! Tova obache e rezultat ot "obedinena Evropa "," Istambulski konvencii" I vsiakava druga gadost !!! Zashto ne kajad dali "priemnoto semeistvo ne sa pe de rungeli ili lezbionshtini " nai -veroiatno?!! Tova si e satanizam v deistvie !!! Mami t sata vi gn usna ...napravihte zakoni ...roditelia da niama prava nad detsata si !!! I zr odi sata nistki !!!
109
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Германия отнемат децата наистина когато има причина затова. И наистина го правят основателно, лекари сигнализират при най-малко подозрение, училището информира при проблем. Системата работи добре. Не се отнемат деца подобно на скандинавските държави.
108
6
 
11
 
! Отговори
От лекар в Германия преди 4 години
Тука лекарите са длъжни да сезират органите дори при най- малкото съмнение за тормоз над детето, а още повече щом е потвърдено от образна диагностика. Иначе си подсъдим. Друг е въпросът, че тази травма или т.нар субдурален хематом при Schütteltrauma или shaken baby syndrom може да стане при всичко от малтретиране до по- енергична игра с детето или напръв поглед безобидно падане. Със сигурност може да е живото застрашаващо. Дали е едното или другото са длъжни да разберат институциите.
107
14
 
20
 
! Отговори
Азазело преди 4 години
Остана и да не го вземат! Наранявания от катастрофа, стари хематоми ... Така ли се гледа дете?
106
4
 
28
 
! Отговори
норвежка идея преди 4 години
Някой ден всички деца ще ги вземат в дом и специалисти ще ги раздават на други хора според статуса.
105
0
 
1
 
! Отговори
Германке,гневът е преди 4 години
Лош съветник!