Синът на легендарния футболист Димитър Якимов почина в САЩ

Близките му подозират, че е имало лекарска грешка
Обновена: 20 мар 2020 10:44 | 11 яну 2020 09:12, Елка Василева
50
Синът на легендарния футболист Димитър Якимов почина в САЩ

Синът на известния от близкото минало футболист Димитър Якимов, който носи и неговото име, почина в сряда на обед в болница в Айова.

42-годишният Димитър Якимов е издъхнал в резултат на сърдечен проблем, но семейството му подозира лекарска грешка.

На Коледа той отишъл до спешното отделение, след като трудно си поемал въздух, разказа пред BG VOICE майка му Антоанета Пенева. Той бил приет в болница Mercy в Дебюк, Айова където семейството живее.

„Когато го оставихме, той ходеше, говореше. На следващата сутрин, когато отидох да го видя, синът ми беше омотан с тръби и в кома“, разказва опечалената майка.

Няколко дни по-късно лекар, който и преди е лекувал Димитър, се върнал от пътуване и когато видял състоянието на мъжа, веднага наредил да бъде прехвърлен в болницата в по-големия град Айова сити.

Там лекарите казват, че органите на Димитър били „стопени“ и в сряда решават да изключат животоподдържащите системи. Десетина минути по-късно той издъхнал.

Майката и доведеният баща на Димитър обаче са убедени, че смъртта е в резултат на лекарска грешка и затова са поръчали аутопсия и наели адвокат.

Близки на семейството са отворили дарителска сметка в сайта gofundme, в която се набират средства за погребението и болничните сметки на Димитър.

Семейството живее от над 15 години в САЩ – първоначално в района на Чикаго, а след това се местят в Дебюк, Айова – малко градче на границата с Илинойс.

Антоанета Пенева разказва, че от години бащата не поддържа връзка със сина си. За него се грижи вторият й съпруг Янко Пенев.

А биологичният баща Димитър Николов Якимов – Митата е известен бивш български футболист, нападател. Според биографията му в wikipedia той е един от изявените български футболисти, с отлична техника, добри организаторски и реализаторски способности. Христо Стоичков го сочи като голямо вдъхновение в неговото детство. В своята кариера Якимов е защитавал цветовете на два клуба – Септември (София) и ЦСКА Септемврийско знаме. През 2016 г. е член на надзорния съвет на ЦСКА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Познат преди 4 години
Прочетох вссички коментари. Не съдетете преди да познавате човек. Не знаете нищо и коментирате. Митко беше и ще си остане един прекрасен млад мъж. ПОЧИВАЙ В МИР БРАТ МИ. Аз съм МАЙКА и страдам .. Всяка една която е загубила детето си знае каквое. Дали семмейството "проси" за погребението!
34
3
 
2
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
До славянинА Вие питали ли сте ги? Защото аз работя със поляци и те знаят, че са славяни!По-скоро се запитайте защо са "русофоби"!А по въпроса за аргументите ви :Навсякъде стават лекарски грешки. Но възхода на медицината се извършва в гадния Запад, а не на Изток! Кога последно руснаци и китайци са направили значимо откритие или пробив в медицината?
33
2
 
4
 
! Отговори
до 41 от славянин преди 4 години
Ти питал ли си лично поляците дали се смятат за славяни! Ако не си, питай ги! А че *** (поляците) са най-примитивните русофоби, това го знаят всички! Но дори и най-първобитните русофоби вече започват да проглеждат, че първобитната им русофобия повече им вреди отколкото им помага, заради''цивилизационните блага'', които постоянно им натрапват твоите любими атлантици с техните ''ценности'', мистър проатлантик!
32
1
 
3
 
! Отговори
до 41 от славянин преди 4 години
Ами защото вие вярвате, че само западните публикации са истинни, ''сър'', затова! Като нямате аргументи да ме опровергаете започвате да търсите телето под вола!
31
3
 
2
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
До славянинА Вие защо четете и цитирате западни публикации другарю? Те не са верни по презумпция. Друго е да цитирате "Правда" или Академията на науките на СССР, пардон, РФ, че да ви повярвам. Апропо, най-чистите славяни са поляците. *** в Полша и кажи, че трябва да слушат руснаците, защото милеят за славяните, и ще се събудиш в болница, ако изобщо се събудиш!
30
0
 
1
 
! Отговори
до 38 от славянин преди 4 години
Вчера излезе инфо от задокеански лекарски организации в което се твърдеше, че третата най-разпространена причина за смъртност в сащ след раковите и сърдечно-съдови заболявания са лекарските грешки, мистър негрофил!
29
3
 
2
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
Половината от постовете са от колхозници, завиждащи, че не могат да емигрират в САЩ!Понеже медицината в Америка е под всякаква критика, Йосиф Кобзон виеше като флекс, че американците са му забранили да стъпва там и не може да се лекува от рак! Не искаше човека да се довери на водещата руска медицина и това е! Мая Манолова и тя се лекува от рак в гнилия Запад и не ще и да чуе за лечение в България или Рассия!Предателка! Стефан Данаилов и той се доверяваше на западняците да му лекуват рака.
28
2
 
1
 
! Отговори
Трът преди 4 години
Митата го познавам от близо когато беше тренер в Кувейт. И там си беше ***
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лечението в Щатите зависи изцяло от Медицинската ви Застраховка!!!!!Има доста видове мед. застраховки и незапознатите с тази процедура може да се объркат при избора какво да включва тя.Например, ако не сте запознат с "тънкостите", може да заплатите повече, а мед. застраховката ви да включва по-малко/ниско покритие и обратно!Затова умните се консултират със специалисти преди да си направят застраховка в САЩ!
26
15
 
4
 
! Отговори
Такава е съдбата преди 4 години
на предателя, предал родината си за долари, да гние тан на улицата, 1 ст. няма да им дам
25
14
 
8
 
! Отговори
Мор за емигрантите преди 4 години
каквото е търсил това е намерил, осъществил е американската си мечта, *** от лекарска грешка в Американистан, ха ха ха
24
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все повече разбирам ,че нашите емигранти са утайката на обществото.
23
3
 
7
 
! Отговори
П. С преди 4 години
Чушмата тук върви на макс! Поздрави от слънчева Гърция! Вечно ваш Росен Банов Плевналиев.Завинаги с ГЕРБ в нашите сърца!
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То едни лекари големият там,всичките са от третия свят.
21
7
 
10
 
! Отговори
Чичо сам преди 4 години
"Близки на семейството са отворили дарителска сметка в сайта gofundme, в която се набират средства за погребението и болничните сметки на Димитър."КАТО ВИНАГИ - БЪЛГАРСКИТЕ ПРОСЯЦИ най-прочути ПРОСЯЦИ в СВЕТА!!!
20
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
да си лекар е ПРИЗВАНИЕ,трябва да дадеш всичко от себе си за болния!..Но стане ли тая "професия" чиста проба БИЗНИС,както е и у нас и в Америка,нещата около нея загрубяват и изпростяват..За това:-"Бай бабо да та не срещне мечка!"........иначе в кръга на майтапа:-Ама Якимов жив ли е още?..Аз бях дете,когато той беше "звездата" на ЦСКА,..или "Левски",не помня..Сега яз одъртех,а той /жив и здрав да е!/ държи фронта......"ъгейн":-"Бай бабо да та не срещне мечка!"....обаче майката гледа свире
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Средната продължителност на ПРЕДСТОЯЩИЯ живот в САЩ е 78,5 години, но намалява в последните години. Средната възраст на починалите през 2019 година в САЩ е значително по-малка. Това за 91 години е голям смях.
18
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно момчето си е имало сериозен предходен здравен проблем и предишни лечения и лекари. Отишъл сам в болница защото трудно дишал. Що търсите под вола теле и лекарски грешки. Има си ситуации при, които се умира независимо от усилията на лекарите. В Америка лекарите трудно грешат, защото ги съдят като за световно!
17
20
 
6
 
! Отговори
kaput преди 4 години
Най добрата медицина е в сащ, никой не е застрахован от инфаркт или инсулт, отидете в която и да е бг болница в по голям град и ще намерите хора на по 35г с инсулти и инфаркти
16
2
 
15
 
! Отговори
лекар преди 4 години
Прочетох книга за доболнична помощ при инфаркти написана през 2015-та година.Книгата е написана от университетски преподаватели.Написаното там ме ужаси.По зле е и от при нас!