Две са вече жертвите на взрива във Варна, издирват собственика на жилището

До късно снощи 66-годишен мъж изнасял вещите си от апартамента
Обновена: 13 яну 2020 11:29 | 13 яну 2020 11:29,
61
Две са вече жертвите на взрива във Варна, издирват собственика на жилището
Снимка: БГНЕС

Две станаха жертвите от взрива в апартамент във Варна, съобщи пресцентърът на Апелативната прокуратура в града. Започнато е досъдебно производство за палеж с двама загинали и нанесени значителни материални щети под ръководството на Окръжна прокуратура.

На мястото на произшествието е и окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.

Под ръководството на дежурен прокурор от Окръжната прокуратура се извършва оглед на местопроизшествието – блок 302 в кв. „Владиславово“ във Варна. Разследването е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел на Окръжната прокуратура.

Още по темата

При палежа са загинали двама души, чиято самоличност ще се установява чрез ДНК-експертиза.

Изведени са 18 души от входа, които са били обгазени. След преглед в токсикологията на Военноморската болница във Варна, седем от тях са настанени за лечение.

От престъплението напълно са унищожени два апартамента, със значителни материални щети е и трето жилище. Ще бъде възложено обследване на годността за обитаване на жилищния блок след палежа.

В един от апартаментите е живеел 66-годишен мъж, който е бил забелязан да изнася багажа си до късно снощи. Причина да се изнесе от апартамента на жената, с която доскоро живеел на семейни начала, е ограничителна заповед отпреди седмица заради домашно насилие. Мъжът е бил военен, след това е работил в полицията, откъдето е бил дисциплинарно уволнен през 1995 г. за корупция. Той е обявен за издирване от ОДМВР.

Досъдебното производство ще изяснява причините и обстоятелствата, при които е извършен палежът. Ще бъде направено предложението то да бъде взето на специален надзор от Апелативната прокуратура във Варна. Действията по разследването продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
стъклата около взрива са здрави,явно не е бил толкова силен,бил е по-скоро термичен,отколкото разрушителен,но и със силна ударна вълна,заради избитата тераса,значи голямо количество взривна смес
48
2
 
4
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Ооо... олеле,фатален 13-ти е !
47
0
 
11
 
! Отговори
До 50 преди 4 години
Да вземеш да ми обЯсниш какво означава военен. Завършил висше военно или хванат от улицата и станал старшинка.
46
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз досега военен със здраво семейство не съм срещал, или се оженят, направят 2 деца и тръгнат по любовници, или жените им бягат от тях. или като този с бомбата.
45
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко точно са жертвите???? Другите изнесени, обгазени, трети в болница... Аз виждам, че са повече от две. Ама то у Бегето, ако не си мъртъв значи нищо ти няма и нищо не е станало.!
44
0
 
28
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
изнесъл се е с гръм и трясък
43
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредният луд военен, който армията е сътворила. Всички големи инциденти от този характер последно време са от бивши военни. Доказателство, колко опасно нещо е казармата и психоатаката да се мислиш за рамбо :) Очевидно е че е нанесла тежки психични проблеми на поколения Българи. Някои го осъзнават, други не, трети се правят.Но фактите гояорят..
42
10
 
10
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Само Гешев ще ви управи. Вече започва със силен старт.Престъпниците да се изнасят скоропостижно.
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ТОЙ Е ВЕЧЕ ПРИ СВЕТИ ПЕТЪР
40
19
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До Анонимен до ЗозоЛьольо, 1953г. набор е дрътия ***, атентатор. На *** само атентати им дай и да свалят цивилни самолети. Номер едно са - безаналогови.А че Боко няма да изкара мандата е ясно вече. Няма да строи руски тръби с арабски заем в полза на сърбите я. Въпреки, че го крепят в парламента руските партии.
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 42Абеее ... не е точно така.
38
16
 
36
 
! Отговори
Милен преди 4 години
До АнонименПри жените няма драми като ги напуснат, понеже по сегашното законодателство те получават всичко.... попечителство над детето, от там и апартамента (до навършването на 18г на детето). Сиреч мъжът остава без семейство и на улицата. Нали се сещаш, че когато 20г си блъскал за тоя апартамент и това семейство, а утре си на улицата не е много трудно да изперкаш.
37
9
 
16
 
! Отговори
ТакаПравятКомунягите преди 4 години
Доживотен затвор за палеж и бомбент атентат. Защото ако имаше газова бутилка можеше целия блок да се изнесе във въздуха и тогава щеше да има най много 10 15 жертви
36
5
 
21
 
! Отговори
SS преди 4 години
От къде бившето ченге има вздрив? И детонатори също.Кой не спазва закона тия дето им плащаме или сме им дали 20заплатки при пенсиониране или ние гражданите който волски търпим?
35
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
най-вероятно е отмъстил,че са го изгонили
34
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не бих се учудил ако е напуснал разградения двор и вече е зад граница.
33
0
 
33
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Не знам дали сте виждали какво става след като избухне бойлер, аз лично си сменях стъклата, а взрива беше в отсрещния блок, има няма 100-150 метра. Това гърми по-силно от газова бутилка, събаря стени и тавани, и всеки има поне по една такава бомба в дома си. Така, че кой на какво готви няма значение, ИМА ПРАВИЛА ЗА БЕЗОПАСНА УПОТРЕБА!!!А и тоя вероятно умишлено е взривил апартаманта (блока).
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо писаха,че апартамента бил негов,сега пък неин,а още живеели на съвместни начала,че още домашно насилие при това повод за ограничителна заповед за изнасяне с багажа,но те не живеят на семейни начала за такава заповед тъй,че все някой трябва да се е изнесъл преди туй,а другия останал като да отговаря за пожара.
31
4
 
13
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
На език какъв в заглавието словоредът е?
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-скоро - един мъж какво прави, бърльо.