Експерти изчислиха: Най-нещастни сме на 47.2 години, парите не влияят

Неудовлетвореността от живота в развиващите се страни е най-голяма на 48.2 години
13 яну 2020 16:10, Ния Христова
30
Експерти изчислиха: Най-нещастни сме на 47.2 години, парите не влияят
Снимка: Pixabay

Данни от ново икономическо проучване сочат, че средната възраст носи нещастие, съобщава Bloomberg TV Bulgaria. В проучването се казва, че 47.2 години е моментът, когато човек в развиващия се свят се чувства най- нещастен.

Дейвид Бланчфлауър, професор по икономика от университета Дартмут и бивш член на Управителния съвет на Английската централна банка, е включил в проучването си 132 държави, за да измери връзката между благополучие и възраст.

Бланчфлауър констатира, че във всяка страна има "крива на щастието", която е U-образна. Кривата на щастието достига най-ниското си ниво на 48.2 години в развиващите се страни.

„Траекторията на кривата не се променя от фактори като това дали средната работна заплата е висока или не и дали хората са склонни да живеят по-дълго или не“, коментира Дейвид Бланчфлауър в проучването си, разпространено в понеделник от Националното икономическо бюро.

Значимостта на изследването е все по-голяма във време, в което осведомеността за значението на опазването на психичното здраве нараства, особено след финансовата криза и на фона на възхода на глобализацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
реалист 2 преди 4 години
До реалистА на 64 години разбираш, че не си успял да изградиш най-важните неща в живота.
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
точно на толкова съм/жена/ и не съм нещастна.Даже ми правят комплиментаи, че изглеждам на 37. Но това е до човек.Живея щастливо, с това което имам ,имам син/голям/. Кой както си направи живота,кой както се грижи за себе си.Естествено и генът е важен.
18
5
 
7
 
! Отговори
реалист преди 4 години
А тук след навършването на 44 ако си успял да не се жениш започва щастието
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук в българия нещастието започва като се навърши пълнолетие
16
3
 
6
 
! Отговори
Соло Оптимистико преди 4 години
Винаги е лошо когато остават малко обиколки до финала, а ти не си в призовата тройка. Какво да се прави? След още 5 години си на ясно, че напразно си се нервил, винаги има и по-лошо.
15
5
 
5
 
! Отговори
Леле преди 4 години
Аз бях най- нещастна в Българийка , всеки месец в периода десет дни преди заплата... а все още съм далеч от 47 ... 100 така , не зная :)
14
4
 
1
 
! Отговори
Мъж на 48 преди 4 години
Долни висини ...в смисъл само висят.
13
2
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 9 преди 4 години
Не съм съгласен!Особен И когато иде реч за някой финансово красив и шТедър. Тогава всичките проучвания и статистики са "пунта мара", а въпросният човек може да има само големи харчове...
12
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най нещастни винаги са русофилите. Все чакат нещо дето никога няма да стане и всичко винаги им е криво.
11
4
 
9
 
! Отговори
Мейстър Емон преди 4 години
Е аз на 25 съм на ръба да приключа, какво остава за нататък.
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво последва от финасовата криза и игра на банките - бездомни,безработни,гладни, мръсни,без условия за хигиена,пропадане на населението и отчаяние.
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
48 години - това е времето, когато срещуположният пол престава да те забелязва, а за много хора това е най-лошото в живота.
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самите обикновени американци нямат свобода,права и са ограничени,медиите ги манипулират,никой не чува гласа им - на обикновените хора,големите ги мачкат както си поискат,в концлагер ли ще живеем? Не искам да се ограничават българските граждани и да се превърнат в концлагеристи и да живеят във фашистка държава!Искаме БЪЛГАРСКА КОНСТИТУЦИЯ направена от БЪЛГАРИ,а не от чужденци!Те не мислят дори за собствените си граждани,а какво остава да мислят за нас!
7
0
 
15
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 4 години
Еееее като сметнах откога не съм бил нещастен, чак свят ми са зави бе, ама най-са плаша от наборите...Като ги видя и са стряскам-как може да са толкоз дърти бе...
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тихомълком се извършва презвемане на държавата ни отвътре и превръщането и в колония,защо мълчите за това?Американци ще ни променят конституцията незаконно,без събиране на Велико народно събрание,без дори да има гласност за промените,ще обсебят съдебната и силова власт в България и де факто България на практика се превръща в колония,българската държавност е унищожена окончателно и няма да имаме праваСамите обикновени американци нямат свобода,права и са ограничени,големите ги мачкат,в концлагер
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че са ИЧспертите та да ви кажат добре ли сте-зле ли сте...ХА-ХАХайде стига глупости че ми писна от *** и техните рупори.Хванете се и прекопайте нива, нахранете животно или направете нешо друго полезно ане да ми оърдите цял ден на един стол и да се чудите каква простотия да измътите !!
4
0
 
22
 
! Отговори
1 преди 4 години
Може да е така, често пъти отегчението и наситата идват рано. Но това явление има много посоки. Най-важното е да си здрав. На тая възраст човек би траябвало да е реализиран като професионалист, да има семейство и дадености, на които да се радва. Хобито също има много позитивно влияние, спорта също. Аз ритах футбол до 50 г. Сега пускаме хвърчила на Кучешката поляна с внуците или корабни моделчета в шадравана. Логично е с годините човек да помъдрява, не да гледа черногледо. Но при всеки различно.
3
12
 
6
 
! Отговори
ГЕНЕРАЛ ЗЕЛЕН ГУЩЕР преди 4 години
Аз съм щастлив тук в Норвегия-рая на земята е. Чувствам се млад тук
2
1
 
19
 
! Отговори
селянин преди 4 години
преди пиех от мъка ся от радост
1
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия "експерти" да дойдат в България да направят изследването. Животът и държавата тук така ни мачкат, че чувството за нещаствие се появява от завършване на основно образование до смъртта.