Бащата на убитата Андреа: Детето ми беше ангелче!

Галиче на бунт срещу задържания, искат променини в НК
14 яну 2020 16:21, Анисия Иванова
71

Хората от село Галиче се прощават с убитата 18-годишна Андреа. Преди това те излязоха на протест след бруталното убийство на момичето и отново поискаха справедлива присъда за убиеца на момичето.

Задържаният 17-годишен Аксел може да получи от 5 до 12 години затвор, защото е непълнолетен.

За първи път след жестокото убийство проговори бащата на Андреа.

Още по темата

"Моето дете беше ангелче. Никога на никого не е направила нищо лошо, много ме слушаше. Андреа мечтаеше да се събере с приятеля си, аз ѝ обещах да ѝ направя най-хубавия бал", сподели бащата Асен Руменов пред Bulgaria ON AIR.

Почерненият баща е категоричен, че Аксел трябва да получи доживотен затвор. Зад исканията му застанаха и жителите на Галиче. Те събират подписи за промяна на Наказателния кодекс.

Хората в Галиче се страхуват, че след като излезе от затвора Аксел ще бъде още по-опасен и може да извърши други престъпления. Местните настояват роднините на 17-годишното момче да бъдат изселени от селото.

Въпреки че Галиче осъмна с протест, ситуацията е спокойна, обяви кметът на селото. Схр: Страхил Стоянов, кмет на Галиче: "Хората са спокойни, няма напрежение. Просто хората искат да направят подписка за промяна на Наказателния кодекс", коментира той.

Полицейскто присъствие в Галиче остава засилено, работи се и по поставянето на камери за видеонаблюдение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо това момиче е оставена сама самичка и БЕЗ родителски надзор? Кога ще се махне " модата" момичетата и младите жени да се гримират, обличат и държат като поп - фолк певици и магистрални труженички?
29
1
 
17
 
! Отговори
Още по-точно казано, преди 4 години
75 години у нас нещата са били умишлено подреждани така, че читавото да зависи от калпавото и в служебно регламентираните ситуации, и при частните взаимоотношения.
28
3
 
26
 
! Отговори
родител преди 4 години
Моите най- искрени съболезнования.
27
2
 
22
 
! Отговори
:(( преди 4 години
И Андрея, и Аксел са били оставени да се развиват сами, според заложбите си.И накрая резултатът е налице - калпавото унищожи читавото.За съжаление, през последните 75 години в България това се случва често, под различни форми. Имам предвид не само криминалните престъпления, а всякакви други ситуации. Като че ли замисълът е бил такъв, когато е започнало плановото съсипване на държавата и на нацията под претекст, че уж всичко се предприема, за да има добри резултати в далечното бъдеще.
26
4
 
5
 
! Отговори
Ефективни наказания преди 4 години
трябва да получат родителите на убиеца и родителите на жертвата. Те са оставили децата им да се отглеждат сами.Съчувствам на бащата на момичето, но след като знае, че не може да разчита на бившата си жена да поеме отговорност за дъщеря им, трябваше или да вземе момичето със себе си, за да расте то под негов контрол, или официално да учреди настойничество и девойката да живее в дома на чичо си, а не сама да решава в коя къща да преспи.
25
3
 
9
 
! Отговори
Пак до Турчин преди 4 години
За съжаление, много от наказателните ни закони са неефективни и когато престъплението е извършено в средите на този етнос, те се наказват помежду си според техните традиционни обичаи и това има по-голям ефект в сравнение със санкциите, които налага официалният съд.
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Турчин 25Това се случва и тук, когато става въпрос за кръвно отмъщение в средите на този етнос. Не са редки случаите, при които някой от тях предпочита да влезе в затвора, за да се спаси от отмъщението на роднините на човек, когото е убил. Но после в затвора му се случва случка.Отделните ромски кланове имат роднини във всеки затвор, уговарят се с някого и му плащат. Той свършва мръсната работа, която само понякога се огласява като убийство.По-често се казва, че е злополука или самоубийство
23
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
" Бащата на убитата Андреа: Детето ми беше ангелче! " Стига глупости! " Родителите " на момченцето, починало в софийска болница , го наричат " нашия принц", а сега това момиче е " ангелче"! Съболезнования за родителите на убитото момиче, но това не означава, че тя е невинна, а още повече да бъде сравнена с Ангелите! Къде бяха родителите на убитото момиче? Че сега са тръгнали да ронят лицемерни крокодилски сълзи по нея? Ако я бяха възпитавали добре, нямаше да има този тъжен случай.
22
4
 
5
 
! Отговори
До до 19 преди 4 години
Добре ли сте?
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kak si ostavil zova angel4e samo a ne si ja vsel pri tebe kakva e taja maika kojato ne e poglednala daychtera si tja saschto e sa sad jalko e sa momi4eto bog da go prosti v vg sakoni sa ubiizi kradzi mutri milioneri s dalaveri neplateni danazi ubiizi po patischta na pe6ahodni pateki ujas e prestapnizi kradzi bogatasch sa na svonoda i divot si juveha bogatejat i se podigravat na bednite tova e bg demokrazia sram njanat gerb pravitelstvo miliardi sa samoleti sled 4 g a sa pensii njama pari sram
20
4
 
15
 
! Отговори
Турчин преди 4 години
E това ЧИНГГЕНЕ ако беше в Турция щеше да влезне за 12г. и щеше да излезе преди да си излежи пресъдата но с ковчег!
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До stillingВсеки подобен си мисли, че няма да го хванат. Ако ще и гора бесилки да вдигнеш, все тая ...
18
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо се бъркате в културните им особености?
17
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затвор за такива безотговорни родители. Не може да искаш деца, и после да ги зарязваш тук, а ти да изчезваш надалеко и те сами да се оправят.Абе ей! Това че ти е леко и меко на ***, не означава че всички сме така. Аз съм то малък град и ако си изгубя работата, ще трябва да бачкам в чужбина, зщото тук заплатите са 600 лева, а в София са по 1500, ама с разходите са по бетер от тикашните. Пое в чужбина мига да пращам по 1500-2000 лева на семейството си, а тал има бани, деца и болен брат...
16
3
 
29
 
! Отговори
stiling преди 4 години
Основният проблем тук е изверга изнасилил и убил момичето! И да е там бащата какво. Да не би да я пази денонощно. Ще тръгне да се прибира по тъмно и пак ще я издебне тоя или подобен изверг. Защото не ги е страх от закона. Да го съблекат гол на кол на мегдана на селото и да го убият с камъни! да видим друг ще си помисли ли. А сега в най лошия случай 12 години затвор.
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 15Виновен в убиецът, а не 12ти клас.
14
2
 
2
 
! Отговори
До 14 преди 4 години
Не става въпрос за турция
13
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1Няма закон който изрично твърди, че лицата до 18 трябвало да бъдат гледани от родителите. От 13 нагоре, дори могат да живеят сами (Има деца учат в други градове и са на квартира). Няма забрана, родителят да работи в чужбина, защото иначе ни умрял от глад барабар с децата си. А няма и забрана, да ти кажа че си жалък и долен, на база на казаното от теб!
12
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Андреа е навършила 18 години през 2019. Стига сте хвърляли храчки! Тази година е щяла да бъде абитуриентка. Виновни са тези, които са въвели 12 клас, за да имаш средно образование. На 19 години младежите на Запад са в Университетите, а не по гимназиите.
11
19
 
6
 
! Отговори
родител преди 4 години
Затвор за такива безотговорни родители. Не може да искаш деца, и после да ги зарязваш тук, а ти да изчезваш надалеко и те сами да се оправят. Къде са родителските грижи? Ако така е смятал да си гледа дъщерята, по-добре изобщо да не я е искал.