Как ще ги стигнем румънците при пенсиите?

Манолов: Покупателната сила на нашата е по-добра!
Обновена: 14 яну 2020 11:39 | 14 яну 2020 11:38, Александър Попов
63
 
Румъния готви рекордно увеличение на пенсиите през септември. Планът на кабинета, който встъпи в длъжност миналия месец, предвижда ръст от 40%. Това е най-голямото увеличение на пенсиите от три десетилетия. 
 
Ако трябва да говорим в цифри - Румъния предвижда средният размер на пенсиите в страната да стане 371 евро. За сравнение, от 1-ви юли средната пенсия у нас ще достигне 412 лева или 211 евро. 
 
Каква е разликата при пенсиите у нас и в Румъния?
 
"Пенсиите в Румъния се облагат с прогресивен данък върху дохода. В Румъния пенсионерите не получават много неща, за които българските пенсионери не плащат – като карти за пътуване, като облекчения, свързани със здравето и лечението. Механичното сравнение няма да ни доведе до верни изводи. Ако ще сравняваме нещо, трябва да го изследваме в цялата му пълнота. Дори ако сложим само данъците, ще се окаже че покупателната сила на българската пенсия в никакъв случай не е по-малка от тази, която ще има румънската пенсия", коментира Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа" в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
5
 
34
 
! Отговори
чарли преди 4 години
Кой му плаща заплатата на този ?
55
7
 
49
 
! Отговори
Срамота преди 4 години
Седнали синдикатите да ни убеждават колко са ни високи пенсиите! И това доживяхме!
54
20
 
10
 
! Отговори
До 51 преди 4 години
В Румъния имат големи пенсии защото те си убиваха комунистите, а вие бавно развиващите ги оставихте мирно да ви подведат към демокрацията. За това имат пенсии. Западните държава имат големи пари, защото не са били болни червената чума. Средна възраст в България е 42, а в Западна Европа е минимум 40+. Вашите *** от Сърбия, Гърция и Румъния, дето Живков ги докарваше за евтина работна ръка, също лапат пари.
53
2
 
15
 
! Отговори
komitataе в политика преди 4 години
никога не слушам коментарите на така наречени профсъюзи защото такива няма
52
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пари за пенсии няма, ама милиарди за самолети има, има държавни пари за олигарсите, за частните болници, за хотелиерите по морето... Нали са частници уж?!
51
2
 
7
 
! Отговори
До50 преди 4 години
Не мога да ви разбера вас,естествено ако не си на хранилка,той(боко)те клати ти му се радваш!
50
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 50Много те е страх някой да не хвърли оставка. Не, защото тоя след него ще е по- зле или защото няма кой, а защото ти ще изтървеш хранилката, от която зобаш 10 год.Платен ***.
49
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 48Мозък, погледни данните за пенсиите в Ес и на Балканите! На дъното сме. Как така в ЕС, Румъния, Косово, Сърбия, Гърция... има пари за пенсии, а в стабилна и просперираща Бг, вие от ГЕРБ ни съветвате да НЕ се надяваме на пенсии и да чакаме на децата? Къде отиват парите? Да спрем да внасяме данъци и осигуровки тогава. Щом парите ни ги изяжда някой, няма да внасяме.
48
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИванСе съберем пред Парламента, и да поискаме оставката на ГЕРБе и? Боко ше фърли оставката и кво? Идва дебелогъзата на власт с цялата освирепяла от глад cгaн и почва добре забравеното крадене и с гз си. *** и Чалгаря ше им помагат с речи против корупцията, а Румен Гечев ше фалира нови 13 банки и ше направи еврото = 13 лева.Аре тенкю.
47
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да почват да се случват нещата в България,крадец номер едно в най новата ни история трябва да е в пандиза,всичко друго е чесане на езици!
46
3
 
10
 
! Отговори
До 47 преди 4 години
Я ми кажи кое от изброеното не е вярно? А ти свиквай да бъдеш работещ пенсионер, защото при тая демографска криза в цяла Европа пенсионерите ще трябва да бачкате. Вие да не си мислите, че тия талибани ги поканиха ей тъй? Тука да за да бачкат. По същата причина ни приеха в ЕС. Будала.
45
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 41Мозък, в кой век живееш?Искаш да ни върнеш 10-12 века назад и българските пенсионери да живеят както е било през римско или османско време?Защо сме член на ЕС?Защо са векове еволюция и цивилизация, щом от ГЕРБ ще ни връщат в Древността и Средновековието? Мозък от платен *** на държавна хранилка! Всички сте назначени с отрицателен подбор.
44
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Или казано на Български от 2152000 пенсионери в България,около 110000 или 5.12% от всички пенсионериполучават пенсия по висока от 818 лева на месец и дължат данък от 10% за Горницата над 818 лева,ако вкараме Румънският модел на облагане на пенсиите!Та така другарю Манолов!!!!!
43
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно защо лъже лицето Манолов? Пенсиите в Румъния се облагат с единна данъчна ставка от 10%НО има една МАЛКА подробност,получавани суми на месец под 2000 RON - 418.42?-818.43 ЛЕВА не поднадлежат на данъчно ОБЛАГАНЕ! Та така другарю Манолов!
42
4
 
30
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
До джендито плямпащо на видеото: За да стигнем румънските пенсионери и Румъния трябва жестока лустрация,строги закони,нормално здравеопазване,и привличане на инвеститори без комисионна
41
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
двама албански пенсионери вечерят в румънски ресторант:- кога ще ги настигнем македонците ?от съседната маса се обажда сръбски пенсионер:- тихо бе , да не събудите бугарските пенции .
40
2
 
8
 
! Отговори
нема проблема преди 4 години
ще стигнем и безспорно румънците .от управата -----миналото лято----миналото лято няма да се върне----това е че няма да се збъдне ----от народа
39
10
 
13
 
! Отговори
До 36 преди 4 години
Еми на децата си? Каква ни е била пенсията при султана? При римляните? При царете? Никаква, само децата могат да ви гледат като сте дърти магарета. И пенсията да ви беше 2000 лева, ако живеете на последният етаж и ви болят колената. Кой ще слезе да ви вземе храма? Кой ще ви чисти, купе, подрежда къщата? Парите това не го могат, а детегледачки за всички няма. Само децата го могат. Много млад човек, сам не може да живее, много стар също.
38
8
 
33
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Много лесно може да стигнем Румънските пенсии. Но проблема ни е, че не сме Единни. Ако всички Лекари, всички Учители, всички Полицаи, Пожарникари, всички Безработни, всички Онко болни, всички Пенсионери. Се съберем пред Парламента, и да поискаме оставката на ГЕРБ, но пак казвам, трябва всички заедно, А не да излизаме по 100 човека, да протестираме.
37
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този на снимката си е направо член на министерският съвет.