Скъпи услуги и суха зима: Няма да останем без хляб, но на каква цена?

Има хляб от 80 стотинки, има хляб и от 5 лева
15 яну 2020 11:00, Ния Христова
44

Суха зима, по- високи цени на водата, електричеството и горивата. Ще се отрази ли всичко това на цената на хляба?

"От години нямаме такава суха зима, нямаме изобщо сняг. Надяваме се до началото на февруари да падне хубав сняг и нещата да се нормализират. Без хляб няма да останем", коментира пред Bulgaria ON AIR Костадин Костадинов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

"Посевите късно поникнаха тази година, развиха се в топлото време и поради недостига на влага поизсъхват на места. Ако като потенциал е имало възможност за 500-600 кг, сега ще са 300-400. При липса на пшеница няма какво да говорим за качество", допълни Костадинов.

Председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите отбеляза, че пшеницата е борсова стока и загубите винаги са за сметка на производителите. Той обаче не посмя да прави прогнози за това с колко ще се вдигне цената на хляба, тъй като е прекалено рано за това.

"Има хляб от 80 стотинки, има хляб и от 5 лева. Много малко ръж се сее в България, 50% идва внос в страната. Не се сее, защото няма цена. До момента работихме по други технологии, хубаво е да има БДС за тези хлябове", каза още Костадинов, след като беше попитан за новите видове хляб, които стават все по-търсени у нас.

Костадинов коментира и Емил Димитров, новият министър на околната среда и водите, чиято кандидатура ще се гласува днес от депутатите. Ревизоро наследява на поста арестувания и обвинен за водната криза в Перник Нено Димов.

"Работата му е да е диалогичен. Стъпва в министерство, което е един горещ картоф. Той си каза, че ще му е трудно. Ще гледаме какво ще се случи. Надявам се, че с отпуснатите пари ще се оправи това разхищение на вода", коментира Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
4
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Духовната деградация води до физическо заличаване.
38
1
 
3
 
! Отговори
37 преди 4 години
На месец
37
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно четиричленно семейство яде по един хлаб на ден. Нейде към 30 лв. 15 евро демек:) Бах тоз "мъж и глава на семейсто" дето са му проблем 15 евро.Смях. 6 кутии цигари.
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаха! Айде пак дежурната статия за хляба!/вчера беше за свинското/ . Тихо другари, че да не скочат западняците за "дискриминация". Зер, хляб под 2,80 евро за кг няма:)))
35
2
 
2
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
До Анонимен 14 Ами при избори не ходете за гъби, а го свалете, стига сте мрънкали !
34
1
 
1
 
! Отговори
ha преди 4 години
"Няма какво да говорим за качество".Е, хубава работа. Нали ревахте че нямало двойни стандарти при храните? От ЕС като почнаха да проверяват и всички ревнахте че качеството на стоките е като качеството в ЕС...Това което тоя казва, ако го каже някъв такъв, по телевизията в Германия... ще види той дали няма да има качество.А бе що ги търпим такива Утрeпки????
33
3
 
7
 
! Отговори
ЗА Военен режим преди 4 години
На нашего брата българина му треба сериозен КОНТРОЛ.-------------------------------------------------------------------------------Нещата ги оправя нов Пиночет,но само в Чили имаха късмет !
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия от сега се обясняват
31
1
 
5
 
! Отговори
== преди 4 години
Крушарска тиква зелена, до вчера караше една счупена ифа преправена на пръскачка, а сега взе мозък да ръси.
30
2
 
3
 
! Отговори
За 100% просперитет преди 4 години
Няма лесно щом си министър. Повече контрол и при нарушения- предаване на съд. Та съд. с-*** да си свърши работата по закон.На нашего брата българина му треба сериозен КОНТРОЛ.Иначе ще бъдем жадни и гладни.НАДЗИРАТЕЛСТВО....!Неприятно,но факт!
29
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отвратителни фалшиви гмо храни пълни с подобрители консерванти и оветители. Малки порции на високи цени. Това ни донесе демокрацията.А през лошия социализъм хляба беше качествен вкусен и полезен. Масовия хляб се правеше от пълнозърнесто брашно и истинска закваска. Обикновен хляб (типов) - 0.15лв.Хляб Добруджа - 0.25лв.Бял Хляб - 0.30лв.Цените са ЗА 1 КИЛОГРАМ! А не като сега хлябове по 500-600 грама и то фалшиви.
28
3
 
1
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Вижте сега, почнахте да ме молите за сняг. Що бре? Там дет требе има сняг или по-скоро там дет не требе;))) Вместо си плацикам топките на южният склон на бърчинката аз съмс е заринал със сняг, а долу - пустиня. Гледайте ся, ку мъ ядоса Бойко още малко и ще помоля алпа Субан Барадж да спре планинските извори. Досетете се, какво означаа това;)))
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този като го гледам и си обяснявам защо няма свинско, а само хляб.
26
4
 
6
 
! Отговори
. преди 4 години
-Как сте, Как сте?- пошегува се другарят .....(попълнете име по избор)-Добре сме, добре сме!- пошегува се народът.
25
3
 
1
 
! Отговори
дърт преди 4 години
До Анонимен 3Сега като си взема пенсията (230лв.) ще отида и ще си напазарувам поне за две години!
24
2
 
21
 
! Отговори
5 преди 4 години
Наследихте мощни напоителни системи ! Къде са ? Защо ги разрушихте ? В нашият Ад или няма катран или няма дърва ! Това сме ! Когато сеехте не помислихте ли , че може да има суша ? Чакате само на Дядо Господ , но и на него май вече му писна от нашата глупост !
23
1
 
14
 
! Отговори
Зрънчо преди 4 години
За хляба не знам, но този изглежда, че набляга на пържолите предимно.
22
2
 
10
 
! Отговори
дърт преди 4 години
Когато се говори за цената на хляба защо не се споменава и грамажа? Реално хляб под три лева за килограм в момента НЯМА!
21
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
По принцип в България се произвежда 5 пъти повече пшеница отколкото се консумира. Лошо ще е, ако се запази сухото време и посевите загинат напълно. Не мисля, че има смисъл да се спори дали е сухо в момента или не, всеки вижда какво е, просто не вали нито дъжд нито сняг и влагата в почвата си заминава. Това не е само тук, а и в голяма част на Европа. Всяка година минаваме метър и с валежите и с наводненията, но тази вече не започва добре, дано и не свърши така.
20
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече всичко внасяме, производството ни го убиха, ще почнем да внасяме и замразен хляб от държави в които сме изнесли житито си