Рано в събота в МС: Среща при Борисов за кризата в Перник

Новият екоминистър посети града днес
53
Рано в събота в МС: Среща при Борисов за кризата в Перник
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с министрите на околната среда и водите Емил Димитров, на икономиката Емил Караниколов и на енергетиката Теменужка Петкова във връзка с представяне на проекти за решаване на водната криза в Перник.

На разговора утре сутринта в Министерския съвет ще присъстват още кметовете на София и на Перник - Йорданка Фандъкова и Станислав Владимиров, областният управител на Перник Емил Костадинов, както и представители на държавната и общинската администрация.

Днес екоминистърът Емил Димитров беше на посещение в Перник, където извърши оглед на язовир "Студена" и се срещна със служители на Басейнова дирекция, които провериха деривациите на язовира.

Там той коментира и ситуацията с вноса на боклук.

"Необходимо е в много бърз порядък да се създаде по-ефективен контрол при въвеждането на отпадъци на територията на страната, складирането им на площадките, оползотворяването, разделянето и изгарянето им", каза Димитров.

Според него сегашната система не е добра, затова е възложил изготвянето на заповед за междуведомствен съвет, ще бъде сформирана и междуведомствена група за целта.

През това време, за да не продължават да влизат контейнери с неясен характер, министърът обмисля да даде указания на директорите на РИОСВ да се въздържат от издаване на разрешения. Законът им позволява те да издават, те да контролират, каза министърът. По думите му, мораториум на този етап вероятно няма да бъде въвеждан, докато не бъдат синхронизирани новите правила.

След срещата си в Перник Димитров заминава за Благоевград и Бобов дол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И по-Рано се събирайте в събота, че ще му провалите тенисчето в 11 ч.
5
2
 
26
 
! Отговори
Ало, Ваню преди 4 години
Тоя е в Будна Кома. По-просто казано, има Яко неразбиране и прилагане на въздействащите Стимули в сферата на производството и "услугите". Просто Мутра, който много краде и нищо Не разбира.
4
1
 
27
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
И кво?Ша викнете шамани и ще се напълни язовира ли?Истината.Всичко е замръзнало,ускорено е намаляне на нивото.Сняг и дъжд няма.Дории малките изворчета пълнещи Студена са замръзнали...Вече е 100 л притока ,потреблението е 300 дори само за 5 часа режим...КАк ще стане чудото,че не виждам.Това е Катастрофа...Нивото пада под тръбата,а под нея е тиня?Къде е чудото?100 000 човека ще са във катастрофа след месец???
3
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставка, неможачи!
2
3
 
24
 
! Отговори
истина е преди 4 години
И за бостански плашила не ставате !!
1
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи няма да забранят вноса на чуждестранни бойколуци а щели да регулират туй онуй!Тровенето продължава!Тикви мръ**¡!