Равни права за жените: Протест в центъра на София

Включваме се в проявата за втора поредна година
Обновена: 18 яну 2020 18:15 | 18 яну 2020 18:11, Веселина Йорданова
175
Равни права за жените: Протест в центъра на София
Снимка: БулФото

Равни права за жените. Под този надслов в центъра на София се проведе мирен протест, предаде Bulgaria ON AIR.

Формирайки символична стена, събралите се граждани казаха "не" на насилието над нежния пол.

С плакати в ръка с призив "Край на половата дискриминация", "Солидарност" и "Късата пола не ознавача "да" протестиращите изразиха своето недоволство.

Протестът за правата на жените е международен и за втора поредна година и нашата страна се включва в него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
12
 
6
 
! Отговори
До 123 Анонимен преди 4 години
Айде задължителна казарма и за жените тогава. Като стане кютек на фрона с мъжо. В Израел казармата е три години и е задължителна и за жените. Не разбрахте ли, че няма дейност, която жените да не могат да вършат. И защо да участват във войните, които мъжете разпалват?! Не може да има равни права, защото жените ви превъзхождат. Родени сте от жени, но не може да раждате. Ако спрат да ви раждат, а те нещата отиват натам, всичко ще си дойде по местата и ще си платите сметката.
101
13
 
7
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 4 години
Лично смятам,че жените са все още неизползувания интелектуален,развоен,културен,ръководен,художествен потенциал на човечеството.Те все по-бързо заемат своето достойно място в движението на човечеството напред.В историята на човечеството, от най-древни времена е имало жени заемали лидерски позиции,като са показвали,че се справят с управлението на държавите си не по-лошо а,даже по-добре и от мъжете
100
7
 
24
 
! Отговори
Слободан преди 4 години
Жените не знаят какво точно искат но го искат веднага. Сега са най-добрите времена да си жена и най-лошите за създаване на семейство. Така че слободията и правата на жените унищожават основите на семейството.
99
5
 
28
 
! Отговори
ananio преди 4 години
В България жените имат право да гласуват и да бъдат избирани още от 1944 , а във великата Швейцария от 1971 , та какви права са нарушени?
98
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Снимката показва всичко. Май на повечето жени са им поникнали бради. Няма какво да се коментира освен с една дума: ОТВРАТ!
97
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко по - равни от това? И тези неумни "мъже" дето са се наредили до психопатките и те бъкат от интелект ми се струва...
96
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Минах покрай "протеста"...отстрани приличаха по-скоро на усмихната група състуденти, които се опитват да се подредят за обща снимка след съботната сбирка с банички и боза. Помислите за по креативен начин да протестирате, че бая полиция за 10ина човека имаше. Не искам данъците ми да отиват за охрана на флашмоб на непорастнали философи и литераторчета
95
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде задължителна казарма и за жените тогава. Като стане кютек на фрона с мъжо. Само да не стане като с някой феминистки в САЩ. Като истерясаха, че може да им върнат наборната служба на фона на отношенията им с Иран. Веднага решиха да стават домакини, добри съпруги и забравиха феминацизма набързо.
94
6
 
25
 
! Отговори
простак преди 4 години
Според мен една жена чувства ли се НЕравноправна,проблема си е лично неин и най-вероятно е на психическа основа.
93
1
 
6
 
! Отговори
До 111 преди 4 години
Еее, се тва раждане бе. а други сте втора ръка хора да знаеш. Значи щом с раждането си е свършила работата. Викаш Айшето доста добре се е справила. Не го гледа, купе, храни, праща на училище. Ама видиш ли, свършила е най-важното. Това бебе въздуха ли ти ги даде?
92
3
 
19
 
! Отговори
Да преди 4 години
Бих искал да ми се посочат примери за дискриминация. Имаме министърки, жени в производствата и т.н. Тези започват като едни други да реват без да има причина.
91
4
 
20
 
! Отговори
Да преди 4 години
Те повечето жени искат равни права докато не трябва да се плати сметката. Тогава вече са слабият пол.
90
3
 
8
 
! Отговори
Константин преди 4 години
Аз примерно бих написал тук, в ИА АА 85 процента от служителите са жени. Това е агенция, която се занимава с контрол и транспорт. Виждате резултата по пътищата и при изпитите. Къде е дискриминацията тук ми е интересно.
89
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбитам хомосексуалните мъже:Постигнали сте своята идентичност, имате си партньор, никой не ви пречи да бъдете себе си, на кого му е нужно да се правите на жена?Ноже би на партньора ви?
88
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 109Ами ако съм пикла....? Ко ще кажеш?
87
7
 
12
 
! Отговори
В България преди 4 години
Понятието мъжкар замества джентълмен.Тук е прието да си *** и груб , вместо внимателен и умен.Борисов е избран от жени ......,,,,,,
86
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е да се борят за равни права.
85
10
 
4
 
! Отговори
До 107 преди 4 години
Ти си пикльо , а не мъж , щом задаваш подобен въпрос
84
6
 
22
 
! Отговори
Мъж преди 4 години
Хубаво с правата, няма лошо, а със задълженията как стои въпроса?
83
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Негативните постове са организирани за да се насажда омраза към християнското семейство. Искат нашият етнос да изчезне, защото, като не се жените, не създавате деца- изчезва народът български.