Равни права за жените: Протест в центъра на София

Включваме се в проявата за втора поредна година
Обновена: 18 яну 2020 18:15 | 18 яну 2020 18:11, Веселина Йорданова
175
Равни права за жените: Протест в центъра на София
Снимка: БулФото

Равни права за жените. Под този надслов в центъра на София се проведе мирен протест, предаде Bulgaria ON AIR.

Формирайки символична стена, събралите се граждани казаха "не" на насилието над нежния пол.

С плакати в ръка с призив "Край на половата дискриминация", "Солидарност" и "Късата пола не ознавача "да" протестиращите изразиха своето недоволство.

Протестът за правата на жените е международен и за втора поредна година и нашата страна се включва в него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
7
 
! Отговори
До 53 преди 4 години
Той никога не е казвал, че жените са глупави. Ти сам стигна до това заключение.
41
9
 
7
 
! Отговори
До SS преди 4 години
Бог се пише с главна буква бе фашист ! Жените не са по-глупави от мъжете,казва ти го мъж, захлупеняк !
40
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Утре да излязат да протестират за слънце в небето. Ако се намери кой да плати и за тази проява де..
39
4
 
7
 
! Отговори
До 45 преди 4 години
Аз това не го разбирам. Значи искаме да няма демографска криза, но убиваме българчета. В 2018 бяха се родили 50 хиляди деца и 25 хил. абортирани. При соца бе още по-зле 120 хилядиновородени и 120 хиляди абортирани. Как ще няма криза иначе? За да се справят с демографскаъа криза, страните от ЕС трябва да забранят аборта, презервативите, хапчетата против бременност, така жените няма да си лягат със *** и Пульо. Ами ще мислят да семейство.
38
2
 
12
 
! Отговори
. преди 4 години
Интересно какво общо има половата дискриминация и насилието над жено, сигурно е имало мниго кухи същества на тоя протест, в България няма полова дискриминация, дори има повече жени на ръководни постов отколкото мъже, насилието над жени е престъпление , тоест когато системен тормоз се подминава от полицията или присудите са неадекватни, то остава безнаказано. Да протестират срещу беззаконието в дупка България и аз ще се включа !
37
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мъжете сме си виновни ..............дадохме равни правила на жените и те ни се качиха на главите!!!
36
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия кифли на снимката искат привилегии, а не равни права!!Някоя от тях да каже кой и с какво е ограничил плавата им???
35
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свестните жени в България са много малко...........................50 % от жените на около 30 години са имали по 2-3 аборта и не могат да забременяват нормално..............затова in vitro....................и кой плаща за това!!Пак мъжете на тия кифли!!! Освен това само реват за пари, козметики и екскурзии в чужбина!!!
34
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с тия феминистки глупости!!!
33
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жените отдавна имат равни права в България и в ЕС................дори в някои отношения имат повече права от мъжете!!!!
32
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз уважавам жените. Малка част от тях незаслужават уважение. Жената е създадена от Бог от реброто на Адам. Тя е част от мъжа. Трябва да му има уважение да го дарява с обич и да му ражда поколение. Тези на фотото що за жени са. Застаряващи баби които незнаят какво искат. Жената трябва да си стои вкъщи, да гледа децата, да подържа огнището и да готви ястия за децата и мъжа си. А мъжът е длъжен да осигури прехраната и благополучието на семейството си.
31
4
 
14
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Най-голямата разлика между мъжкото и женското начало винаги,от зората на човечеството е бил подхода към Проблемите.Мъжкия начин е те да се решават.Веднъж и завинаги. Женския е един проблем да бъде заменен от няколко нови такива.Общо взето жените са измислили политиката.
30
12
 
7
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 4 години
Смятам,че не е далеч времето,когато жените ще заемат полагащите им се лидерски позиции,за доброто на народите.Разбира се,някои с повече от скромни интелектуални възможности,това ще посрещнат с неистов вой примесен със скърцане на зъби, ама какво да се прави света върви напред.
29
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не протестират пред някоя мина.
28
6
 
14
 
! Отговори
х преди 4 години
Ако искат равни права, нека бъде по всички направления. А не при първата несгода да изтъкват "Ама аз съм жена" или "Как не ви е срам да постъпвате така с една жена".
27
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам някоя феминистка да ми се качи на главата.
26
4
 
7
 
! Отговори
Mockingbird преди 4 години
и аз в същност съм за равни права за жените, за да могат и те да влизат с взлом в къщите на психопатите и да ги колят, докато спят....
25
8
 
20
 
! Отговори
До 30 преди 4 години
Мъжете са си " романтици" по природа. Имам предвид в културен вид. Примерно, да отваряш на жена вратата, да и купуваш букети, да се пазите девствени до първата брачна нощ, скъпи пръстени, стихотворения, песни, подаръци. Че то, жените са ги държали далече от мъжете, та да може да са девствени при първата нощ.Това е измислено от "патриархията", романтизма е мъжко нещо. Ако мислиш по друг начин, кажи нещо романтично дето правят жените. Сега правата на жените, убиха романтиката и джентълмена.
24
22
 
10
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 4 години
Лично смятам,че жените са все още неизползувания интелектуален,развоен,културен,ръководен,художествен потенциал на човечеството.Те все по-бързо заемат своето достойно място в движението на човечеството напред.В историята на човечеството, от най-древни времена е имало жени заемали лидерски позиции,като са показвали,че се справят с управлението на държавите си не по-лошо а,даже по-добре и от мъжете.
23
6
 
18
 
! Отговори
Mockingbird преди 4 години
мъжете са по-податливи на любовни драми. имах съученик, който се самоуби заради любов. беше много романтичен тип. може би човек трябва да поостарее, за да разбере голата истина, че не всичко е любов, а повечето неща са по сметка... колко жалко.