Бащата на Андреа: У нас няма закони, убиецът е по-жесток от животно

Асен Руменов отново призова за промяна на закона
Обновена: 19 яну 2020 11:52 | 19 яну 2020 11:20,
109
Бащата на Андреа: У нас няма закони, убиецът е по-жесток от животно

Дори и животните не могат да бъдат толкова жестоки. Тези думи бащата на убитата Андреа в село Галиче каза по отношение на 17-годишния младеж, който е обвинен за тежкото престъпление.

Още по темата

В ефира на bTV Асен Руменов отново призова за промяна на закона във връзка с това какво трябва да бъде наказанието за непълнолетни, извършили такова тежко дейния. 17-годишният младеж може да получи от 5 до 12 години лишаване от свобода за убийството.

„За мен това е една школа и след като излезе, отново ще бъде убиец“, каза Асен Руменов.

Той се обърна към премиера Бойко Борисов, заявявайки, че „един отчаян баща иска детето му поне да има покой на душата“.

„Нека този закон да се промени и това да стане за моето дете“, призова бащата на Андреа.

Той поиска среща с премиера, а след разговора от пресслужбата на Министерския съвет съобщиха, че в следващите дни Бойко Борисов ще се срещне с роднините на убитото момиче.

„След този случай много мои близки няма да се върнат повече в България. Не си заслужава да се върнат в страна, в която няма закони и ред“, каза още Асен Руменов.

Той сподели, че оттук нататък ще живее заради другото си дете и докрай ще се бори за тази присъда и „този закон, който защитава убийците“.

„Андреа за всички беше ангел. Нищо лошо не е направила на никого. Аз поех попечителството над децата и оттогава посветих целия си живот на тях. Винаги съм ги учел да бъдат човеци. Да бъдат добри, възпитани и съвестни хора“, разказа Асен Руменов.

От четири години той работи в Англия. Решението да замине взел заедно с децата си, защото виждал, че у нас не може да им осигури необходимото. Признава, че решението било трудно, но не е имал избор.

„Избрах по-малкото зло, а то се оказа по-голямото“, споделя бащата.

Малко преди да я убият той казва на дъщеря си, че ако пожелае, ще се върне в България. Тя обаче му казва да остане в Англия.

„Тя е едно прекрасно дете и може да бъде пример за всички. Изключително дете. Мечтата й беше да завърши, а след това да предприемат нещо по-сериозно с нейния приятел. От четири години са заедно и държаха един на друг“, разказа братовчедът на Андреа – Марио Милчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
5
 
22
 
! Отговори
asd преди 4 години
Боко не му пука изобщо...частни лотарии, италински отпадъци, частни фирми и сайтове продават винетки, а са дадени милиони за тол системата, породават на ковачки вода за 13ст...пука му на боко че изнасилвачите от нидерландия и шведите ви бутат предмети в отверстията
34
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има закони, как да няма! Според съвременните ни евродемократични закони лицата до 18 години са неспособни да мислят за последствията, т. е. са деца. Говорим а напредък, за по-ранно развитие на личността, а на практика сегашните младежи са психически непълноценни, защото БИВАТ ЛИШАВАНИ ОТ ПРАВОТО ДА НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ. Александър Македонски е бил водещ пълководец на 16-годишна възраст. Карл Велики също.
33
3
 
19
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Какъв Борисов,бе човече !!!???Той е в основата на хаоса...
32
1
 
7
 
! Отговори
Гост преди 4 години
До Свещен ГущерС удоволствие бих ти счупил тъпата кратуна, която имаш вместо глава на раменете си.
31
0
 
10
 
! Отговори
Румен преди 4 години
Убиеца и родителите му . Да изплащат кръвнината на бащата. И тя не е по малко от 250 000 лв. И като изплати да излиза. Ако излезе и не плати . Бащата на момичето със синът му ще го ликвидира.
30
3
 
19
 
! Отговори
seira преди 4 години
УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ - ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ!!!НАРОДЕ!!!
29
1
 
14
 
! Отговори
закони та закони преди 4 години
Закони има колкото щеш,ама не се спазват!
28
5
 
14
 
! Отговори
Румен преди 4 години
До 25. Защо обвиняваш Бащат,а не убиеца. Сигурно му завиждаш , че е в Германия и се оправя. Тука ти си част от престъпния свят . живеш ежедневно в КОРУПЦИЯ, КРАЖБА, ЛЪЖИ. Без това неможеш. Може и да те хванат за престъпление я рекет, я подкуп ще търсиш начин да се оправиш . От горе те гледа най Големия, А ти СЕЕШ ЛЪЖИ и ЩЕ ЖЪНЕШ БУРИ.
27
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради защитници на престъпници като сороските НПОта намразих София а вече намразвам и България , иТъпияОвчи народ.
26
24
 
1
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
Сигурно и е предложил пари за час и му е отказала
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 26Никъде не прочетох някой да защитава престъпници и убийци !--------Да вменяваш вина на бащата,вместо да осъдиш престъпника е оправдание за престъпника,това е защита на престъпника и прехвърляне на вината от престъпника на невинния,постардал баща.
24
7
 
13
 
! Отговори
До 26 преди 4 години
Никъде не прочетох някой да защитава престъпници и убийци !
23
4
 
24
 
! Отговори
Генади Р преди 4 години
Аз също имам дъщери и го изживявам много лично. Не искам да разбирам как се преодолява такава загуба. Важно е да се промени закона и санкциите да са най-строгите за убийство. Вярвам, че ще се вземе правилното решение и промените ще са факт. Пожелавам си това да стане още тази година.
22
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Предложение !Мизерията в държавата и беззаконието принуждава,повтарям именно ПРИНУЖДАВА хората да напускат държавата,те не излизат по свое собствено желание,а от безизходица,не можеш да обвиниш бащата,той не е извършил престъплението,а се е грижил за прехраната на детето си.Защо винаги хвърляте вината на невинните,а не на престъпниците,никога няма да разбера.
21
18
 
16
 
! Отговори
Предложение ! преди 4 години
Хайде всички , които си мислят, че парите не им стигат да си изоставят децата сами !?
20
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СтранноЗащо обвинаваш бащата и му вменяваш вина,след като той не е убиеца и не е нарушителя на закона?Защо винаги заемате страната на престъпниците ,а не на жертвите и закона?
19
1
 
15
 
! Отговори
Киро Х преди 4 години
Обидата към животните е напълно незаслужена, но човека е още в шок, простено му е.
18
30
 
18
 
! Отговори
Странно преди 4 години
Оставил си детето на 14 г. само да се оправя, и се оправдава с други обстоятелства ?! Решението да я изостави е негово лично !
17
2
 
14
 
! Отговори
Сама сега немало... преди 4 години
Закони? Га гласувахте за 2 котенцата и 20 лева не ривахте...Няма как да има закони и ред, при положение, че едно гласуват за пилета, котенца, парички и д-р. Сигурно са се мислили за много умни като са получавали парички за глас. В живота всичко се връща, ако не на теб, на твойте деца.
16
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Животните не са жестоки.