От ГЕРБ убедено за вота на недоверие: Няма да мине!

Ще изпълним управленската програма, увериха депутати
137
От ГЕРБ убедено за вота на недоверие: Няма да мине!
Снимка: архив, БулФото

Вотът на недоверие няма да мине, увери заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков на брифинг в парламента по повод внесения от БСП вот на недоверие към правителството за провал в политиката в областта на околната среда и водите.

"ГЕРБ заедно с "Обединени патриоти" ще изпълнят управленската програма, за която сме се подписали преди три години, и ще довършим своя управленски мандат", каза Ненков. Той увери, че коалицията е стабилна.

Още по темата
"Вярваме, освен това, че в Народното събрание извън коалицията има достатъчно разумни и други народни представители, които съзнават, че евентуално падане на правителството в момента само ще доведе до нови въпросителни и ще постави под угроза бързото разрешаване на проблема в Перник", добави Ненков.

"Мотивите и вотът целят по-скоро създаване на политическа нестабилност и паника", коментира заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ. Според него БСП нямат никакво решение за това как да се излезе от създалата се ситуация. Когато говорят за падане на правителстовто, хубаво е да отговорят и на въпроса с кого биха направили мнозинство, посочи Александър Ненков. С колегите от ГЕРБ смятаме, че този вот по никакъв начин няма да доведе до подобряване на ситуацията, добави той, цитиран от БТА.

Ненков коментира, че председателят на БСП Корнелия Нинова и днес е изрекла неща, които не са верни и даде пример с въпроса й кой ще напълни язовир "Тича". По думите му управителят на ВиК дружеството е казал, че язовирът е пълен и има вода за 30 месеца. Освен това Нинова каза, че бедстват половин милион български граждани, което също не отговаря на истината, добави Ненков.

Председателят на парламентарната комисия по околна среда и води Ивелина Василева коментира, че от ГЕРБ ще се запознаят с мотивите на БСП, имат отговорно отношение и са готови за дебат. "БСП твърдят, че имат алтернатива. Ние сме виждали тяхната алтернатива, ние сме запознати с "Визия за България" - един документ, който изцяло неглижира политиките, свързани с опазването на околната среда", коментира Василева.

По думите й в този документ се твърди, че трябва да се финансира изграждането на инсталации за изгаряне на отпадъци.

В годините досега сме доказали, че работим за подобряване на околната среда - бяха изградени над 2500 км водоснабдителна и канализационна мрежа, 51 пречиствателни станции за отпадъчни води и 52 регионални системи за управление на отпадъците, заяви депутатът от ГЕРБ. Наясно сме, че ако има нарушения, всеки трябва да носи своята отговорност, но също така сме убедени, че това са политики, които изискват държавническо отношение. Това е и поведението на кмета на Перник, който заедно с правителството работи за облекчаване на ситуацията в града, каза Ивелина Василева.

Според нея БСП целят създаването на кризи, нагнетяването на напрежение и подсилването на страховете на хората, а ГЕРБ знаят, че кризите се решават с реални действия, което изисква мобилизацията на всички.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
13
 
! Отговори
Варна преди 4 години
"Ще продължим да изълняваме управленската програма"Каква вие управленската програма, може би ви е цел да обезлюдите България?
91
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ГЕРБ продължава така цялата ни Държава ще заприлича на язовир Студеница.
90
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При герберския режим дори и вода няма за всички!!!
89
1
 
7
 
! Отговори
до 92 преди 4 години
Пропусна и това, че станахме сметището на света
88
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха..................много ми хареса това сравнение, за мароканските скакалци.................откъдето минат, нищо не остава.....................хаха!!!
87
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Представете си: след седмица, като в Перник спре водата, как медиите в ЕС ще излязат със заглавие " В България без вода цял град на 20 км от столицата".
86
2
 
14
 
! Отговори
Боко шафиорът наТато преди 4 години
Сигурно герберопитеците имат още какво да опоскат щом не сдават властта. Като марокански скакалци са.
85
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боку ще ни изтрови и след това ще подари на краварите страната ни.Този див селски бек е отворил голямата си като паст уста , и няма спиране.Такова крадене и такава наглост и алчност, историята не помни.
84
1
 
17
 
! Отговори
мнение преди 4 години
пак некаква шашма са подготвили гробарите щом са много сигурни
83
2
 
21
 
! Отговори
Време за промяна преди 4 години
До Винету: Когато ГЕРБ печели, България затъва. Вече сме далеч след предпоследните в ЕС. Но всичко си има край. И колкото по-рано се измете крадливата гербаджийска дружинка, толкова по-добре.
82
9
 
4
 
! Отговори
Винету преди 4 години
До 86. И колко време го чакате това измитане? 10 години. А ГЕРБ печели отново и отново. Не ти ли светна лампичката, че май народът не мисли като теб?
81
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След 10 дни водата на Перник спира. Да видим тогава колко време ще устиска ББ.
80
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И каква ви е управленската програма? Да не остане един пълен язовир?
79
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
време е народа да измете измета и сганта наречена герб
78
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След няколко дни *** и *** пак ше се сополивят по ТВ!
77
6
 
25
 
! Отговори
Сам преди 4 години
Естествено, че "няма да мине". Мерзостта край няма. ГЕРБ доказа, че няма събитие, което да заслужи тяхната оставка. Колко наглост са събрали вече. Гнусни всичките, но да знаят, че винаги идва Видовден и тях няма да ги посмине. Колкото повече налагат толкова по - тежко възмездие ги очаква
76
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Камуняките си оплюха мониторите от мъка :)
75
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЛОГИКАТА РЕШАВАЗНАЧИ ПЕРФЕКТНИЯ ИЗНУДВАЧ ДОГАН, Е ПОЛУЧИЛ НЯКАКВА МНОГО ГОЛЯМА ХАПКАшланга на ББ :)
74
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каракачанов става все по-диаричен. На опозицията и предстояли вътрешни избори, решавала си вътрешни проблеми. Каракачанов има сериозни вътрешни проблеми. Личат му и във външния вид, и в действията, и в говоренето. Бълва неконтролируемо смляна маса.
73
3
 
11
 
! Отговори
Боби преди 4 години
Каквото каже Б. Б. това става. Много сме тъпиииии.