От ГЕРБ убедено за вота на недоверие: Няма да мине!

Ще изпълним управленската програма, увериха депутати
137
От ГЕРБ убедено за вота на недоверие: Няма да мине!
Снимка: архив, БулФото

Вотът на недоверие няма да мине, увери заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков на брифинг в парламента по повод внесения от БСП вот на недоверие към правителството за провал в политиката в областта на околната среда и водите.

"ГЕРБ заедно с "Обединени патриоти" ще изпълнят управленската програма, за която сме се подписали преди три години, и ще довършим своя управленски мандат", каза Ненков. Той увери, че коалицията е стабилна.

Още по темата
"Вярваме, освен това, че в Народното събрание извън коалицията има достатъчно разумни и други народни представители, които съзнават, че евентуално падане на правителството в момента само ще доведе до нови въпросителни и ще постави под угроза бързото разрешаване на проблема в Перник", добави Ненков.

"Мотивите и вотът целят по-скоро създаване на политическа нестабилност и паника", коментира заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ. Според него БСП нямат никакво решение за това как да се излезе от създалата се ситуация. Когато говорят за падане на правителстовто, хубаво е да отговорят и на въпроса с кого биха направили мнозинство, посочи Александър Ненков. С колегите от ГЕРБ смятаме, че този вот по никакъв начин няма да доведе до подобряване на ситуацията, добави той, цитиран от БТА.

Ненков коментира, че председателят на БСП Корнелия Нинова и днес е изрекла неща, които не са верни и даде пример с въпроса й кой ще напълни язовир "Тича". По думите му управителят на ВиК дружеството е казал, че язовирът е пълен и има вода за 30 месеца. Освен това Нинова каза, че бедстват половин милион български граждани, което също не отговаря на истината, добави Ненков.

Председателят на парламентарната комисия по околна среда и води Ивелина Василева коментира, че от ГЕРБ ще се запознаят с мотивите на БСП, имат отговорно отношение и са готови за дебат. "БСП твърдят, че имат алтернатива. Ние сме виждали тяхната алтернатива, ние сме запознати с "Визия за България" - един документ, който изцяло неглижира политиките, свързани с опазването на околната среда", коментира Василева.

По думите й в този документ се твърди, че трябва да се финансира изграждането на инсталации за изгаряне на отпадъци.

В годините досега сме доказали, че работим за подобряване на околната среда - бяха изградени над 2500 км водоснабдителна и канализационна мрежа, 51 пречиствателни станции за отпадъчни води и 52 регионални системи за управление на отпадъците, заяви депутатът от ГЕРБ. Наясно сме, че ако има нарушения, всеки трябва да носи своята отговорност, но също така сме убедени, че това са политики, които изискват държавническо отношение. Това е и поведението на кмета на Перник, който заедно с правителството работи за облекчаване на ситуацията в града, каза Ивелина Василева.

Според нея БСП целят създаването на кризи, нагнетяването на напрежение и подсилването на страховете на хората, а ГЕРБ знаят, че кризите се решават с реални действия, което изисква мобилизацията на всички.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
15
 
! Отговори
Варна преди 4 години
Какво се впрягате, всеки знае че медиите са собственост на господин Пеевски.Който разбира се е станал бизнесмен с икономисване на банички, не го съдете така жестоко, той с честен труд си е заслужил богатството.
71
6
 
27
 
! Отговори
Бай Коко преди 4 години
Равносметка: за 10 години ГЕРБ върна болести забравени от 50 г не само по хората а и при животните. Като дойдоха на власт външния дълг беше 10 милярда а сега е 60милярда.Два пъти хвърлиха оставка и показаха на народа че не стават за управници и три пъти си ги избираме. Толкова порази направиха обаче все ги хвалят. И как няма кат ББ най напред като дойде на власт каза-Нахранете журналистите.
70
5
 
16
 
! Отговори
българин преди 4 години
до 65 " Странджата" Де късмет ПАК да хвърли "оставка" ! Амааааа не му стиска вече! Никога повече НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ НА БЯЛ КОН във властта господинчо Герберски т р о л! И не ми "обяснявай" нещата! Не сме ***! На парламентарните избори.Ако все пак устиска до тогава във властта.Първият секретар на групировката др Борисов ГЕРП! След тях вече ще е история! Времето му мина! България ще я има и се развива и след него и ГЕРП! -:)
69
8
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
8 лв., ама са си пари. Няма с Киро да вадим от нашите за протести. Бойко знае как да си финансира "опозицията". Жив и здрав да е и четвърти мандат ще изкара. БСП-то сме насреща
68
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мнозинството пак ще мълчат като пукали.
67
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
как да мине като мишките от които зависи няма да са в парламента след това.ще ви обяснят че в името на родината трябва стабилност.
66
19
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Няма такава наглост... - да спечелиш два града и три села и да драпаш за власт...
65
6
 
6
 
! Отговори
Баща ти преди 4 години
До СТРАНДЖАТАГлупак си голям да знаеш.
64
4
 
18
 
! Отговори
българин преди 4 години
В политиката.Никога нищо не се знае! И се трепери до последно! Та предстои да видим!-:)
63
5
 
13
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До 64Има българи из цял свят, това е обогатяване! Някои имат намерение да се върнат! А Боко не е вечен! Уморен е , а наследник не подготвя!
62
6
 
11
 
! Отговори
уря,дрогаре преди 4 години
Ще преизпълним плана.Ще внесем целия баклук не само от Европа,но и от Африка.Ще заразим всички прасета,за да не ядете кифтета.И без това у нас избитите животни са най голям процент.
61
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даже пернишките депутати от герб предпочитат да се чешат, вместо да гласуват по съвест?? Това е демокрация нали?? Герн предв знаят че всички трябва да глаСуват единно инак гЛадуват. ...егати. тия на народа ли служат или на винету. Срам!!
60
22
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Борисов е доказал, че не ламти за власт... - два пъти е хвърлял оставка, но народът пак го избира, защото му вярва... - но повече няма да прави кефа на шумкарите...
59
3
 
25
 
! Отговори
- преди 4 години
Дали ще падне или не -все тази - точката на необратимост е премината. Пропилените 10 години не само не надградиха, но деградираха обществото и държавността.Някакви политиканчета си правят цинични сметки докато нацията и държавата изчезват!За какво въобще говорим тук???
58
3
 
27
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ДОКАТО БОРИСОВ Е ЖИВ ЦЯЛАТА НИ ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ВИНАГИ ОПОЗОРЕНА!!!
57
4
 
30
 
! Отговори
Дядо преди 4 години
Не е глупав този, който вярва в Дядо коледа, а този, който вярва в Бойко Борисов.
56
4
 
18
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Принципно момента да се изклати Бойко беше 26 март 2016 г., пропуснат от електората доста преднамерено. На електората му бе дадена възможност тогава да промени Бъдещето си; Бъдеще, в което него няма да го има, но електората предпочете Бъдещето му да бъде градено от Бойко, защото Сигурност, Стабилитет, всичко това дава Той. Разбира се, ние ще се опиъваме да отворим отново Прозорец към Бъдещето, но дори и отворен през него ще с еизмъкнат само Малцина. Останалото е белязно с 666 сиреч Бойко;)))
55
9
 
6
 
! Отговори
CECO преди 4 години
ISKAM BOIKO DA SI OTIDE, NO NE ISKAM KURNELIA MNOGO E DOLNA.
54
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рано или късно политиците *** прехода ще си платят! Ще препълниме затворите с вас скапаняци крадливи!
53
30
 
8
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 4 години
МЯСТОТО НА БЪЛГАРИЯ Е В ЕС , НАТО И СЪС САЩ!НИКАКВИ АЗИАТСКИ ПРОСТОТИИ И КОМУНИСТИЧЕСКИ ГАВРИ С НАРОДА НИ!НАСИТИХМЕ СЕ НА РУСКОТО КОМУНИСТИЧЕСКО РОБСТВО!ЖИВОТА ПРИ СОЦ-а, НИ МИНА В ГЛАД , ДЕФИЦИТИ , НЕДОИМЪК , БЕЗМИСЛЕН ТРУД И ПЪЛНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ГЛУПОСТИ!ГЕРБ И ПЪТЯ КЪМ ЕВРОПА --Е НАШИЯ СМИСЪЛ В ЖИВОТА!БЪЛГАРИЯ И ЕС -НАД ВСИЧКО!