От ГЕРБ убедено за вота на недоверие: Няма да мине!

Ще изпълним управленската програма, увериха депутати
137
От ГЕРБ убедено за вота на недоверие: Няма да мине!
Снимка: архив, БулФото

Вотът на недоверие няма да мине, увери заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков на брифинг в парламента по повод внесения от БСП вот на недоверие към правителството за провал в политиката в областта на околната среда и водите.

"ГЕРБ заедно с "Обединени патриоти" ще изпълнят управленската програма, за която сме се подписали преди три години, и ще довършим своя управленски мандат", каза Ненков. Той увери, че коалицията е стабилна.

Още по темата
"Вярваме, освен това, че в Народното събрание извън коалицията има достатъчно разумни и други народни представители, които съзнават, че евентуално падане на правителството в момента само ще доведе до нови въпросителни и ще постави под угроза бързото разрешаване на проблема в Перник", добави Ненков.

"Мотивите и вотът целят по-скоро създаване на политическа нестабилност и паника", коментира заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ. Според него БСП нямат никакво решение за това как да се излезе от създалата се ситуация. Когато говорят за падане на правителстовто, хубаво е да отговорят и на въпроса с кого биха направили мнозинство, посочи Александър Ненков. С колегите от ГЕРБ смятаме, че този вот по никакъв начин няма да доведе до подобряване на ситуацията, добави той, цитиран от БТА.

Ненков коментира, че председателят на БСП Корнелия Нинова и днес е изрекла неща, които не са верни и даде пример с въпроса й кой ще напълни язовир "Тича". По думите му управителят на ВиК дружеството е казал, че язовирът е пълен и има вода за 30 месеца. Освен това Нинова каза, че бедстват половин милион български граждани, което също не отговаря на истината, добави Ненков.

Председателят на парламентарната комисия по околна среда и води Ивелина Василева коментира, че от ГЕРБ ще се запознаят с мотивите на БСП, имат отговорно отношение и са готови за дебат. "БСП твърдят, че имат алтернатива. Ние сме виждали тяхната алтернатива, ние сме запознати с "Визия за България" - един документ, който изцяло неглижира политиките, свързани с опазването на околната среда", коментира Василева.

По думите й в този документ се твърди, че трябва да се финансира изграждането на инсталации за изгаряне на отпадъци.

В годините досега сме доказали, че работим за подобряване на околната среда - бяха изградени над 2500 км водоснабдителна и канализационна мрежа, 51 пречиствателни станции за отпадъчни води и 52 регионални системи за управление на отпадъците, заяви депутатът от ГЕРБ. Наясно сме, че ако има нарушения, всеки трябва да носи своята отговорност, но също така сме убедени, че това са политики, които изискват държавническо отношение. Това е и поведението на кмета на Перник, който заедно с правителството работи за облекчаване на ситуацията в града, каза Ивелина Василева.

Според нея БСП целят създаването на кризи, нагнетяването на напрежение и подсилването на страховете на хората, а ГЕРБ знаят, че кризите се решават с реални действия, което изисква мобилизацията на всички.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
5
 
20
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
От ГЕРБ убедено за вота на недоверие: Няма да мине!------------------Е и? Ще си изсърбате /герб/ онова което сте си надробили!
51
22
 
8
 
! Отговори
Перко преди 4 години
Ич ми не дреме за вота. Живота всеки сам си го прави. Дали ще е Бойко или Корнела, все ми е тая. Аз съм добре. Другите не ме интересуват. Проблемът, че не са добре си е само техен. Вместо да мрънкат да се хващат за работа и да си го решават
50
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, всичко беше по-добре!
49
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гуспуда Комунисти вас в инкубатури ли въ "люпят", бре!?-)))))))Или Вас "Цървеното знаме роди ви на всеки сантиметър" като *** на въСки???Мъ, гачи сти хибрид между мумията Срс и червените му НПО-та!То не чи бат Бойко с новото кодово име "Изкуствен Интелект 21" е "цъфнал-та вързал", ама пък къде по-арно от Цервеното-Башибузук (БСП-ДПС)!-)))))))
48
4
 
22
 
! Отговори
До АНТИ до неразбрал преди 4 години
Абсолютно си прав, България е Новата Палестина................така ни се отблагодаряват евреите , че ги спасихме от концлагерите на Хитлер!!!
47
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не виждате ли, че всеки ден командват тук САЩ, НАТО и ЕС, които държат ГЕРБ на власт и им плащат, за да унищожат държавата и народа, а после ще присвоят ключовата ни територия?! Затова е целият този геноцид върху българите от тяхна страна! Управляват ни като колония и изчерпват всички ценни ресурси.
46
3
 
5
 
! Отговори
изнервен преди 4 години
До 30. Кои други? Дай да видим кои са и какво ни очаква при тях? Знаеш онази поговорка, нали "Ела зло,че....
45
3
 
5
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
До Анонименdo 32 Za moe ogromno sazjalenie kolega ,ste absoliutno prav !!! Kratko I iasno !!! Iskah da go napisha za poredfen pat ,no go prochetoh v komentara vi !!! Iavno nie s vas I "shofiora na djipa " jiveem v paralelni i vzaimno izkliuchvashti se svetove !!! Niama obache nishto vechno na tozi sviat osven vechnata borba mejdu dobro I zlo !!!Sega zloto e vzelo preves.no choveshkata istoria ni uchi,che to niama da e vechno !!!
44
10
 
5
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
До 47. Що, преди това беше по-добре ли?
43
8
 
19
 
! Отговори
АНТИ до неразбралите преди 4 години
Евреите, ще си направят тук, нова държава.На българите е определена съдбата на палестинците, щатски индианци и т.н.
42
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откакто грабителите са на власт 10 години смъртността рязко и постоянно се увеличава като за 2018 достигна почти 109 000 души. За 2019 предстои да видим статистиката.
41
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И да падне правителството..................какво следва?Някой трябва да е луд, за да иска да управлява една окрадена, опоскана и отровена държава!!!БСП-то едва ли са толкова прости............ДПС-то стоят отстрани и гледат сеир, а патриотите са като орел , рак и щука - трите партии!!
40
22
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Коги Корнела, Кирчо, Костов и сие краднаха всичко беше наред. Сега Бойко им виновен, че им е ограничил малко яслата
39
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Най-добър е тоя роб, който не осъзнава, че е роб!"Да..............точно така е!!!Когато вече се осъзнаете.............ще е много късно, защото господарите ви така ще са сложили примките на гушите ви, че няма да има измъкване!!!
38
6
 
9
 
! Отговори
Ат преди 4 години
Само *** тука сами си говорят нема никой освен вас.
37
6
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
е па да не мине!Ножа отдавна е опрял до кокъла и ако тая "мека хирургическа операция" наистина не мине,тогава остава едно:.."Народа въстана с чук в ръка.."Ако аз бех на мястото на Черноколанника,щях да използвам момента СЕГА да се отдръпна..Тъй като нещата в държавата са забатачени до краен предел,едва ли некой би се напънал да ми търси сметка..Хората ще очакват "кърпежи" на поблемите,оставени от Черноколанника и неговата Хунта.Но както отбелезах:-.."Некой" е тежко ментално увреден..
36
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато падне правителството, вече ще е късно за спасението на България..............но няма как да го осъзнаете, защото сте зомбирани от играчки като телефони, лаптопи...........................процесът се нарича електронно зобмиране!Освен това сте отровени от храната, въздуха и водата!!!Няма спасение за овцете на тая територия.................сами си изкопахте гроба, като избрахте тия политици!!
35
3
 
5
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
До до Анти (дипресант)?Остана и да ти повярвам, веднага ...Беги ... бегай бе ...
34
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като унищожиха всичко и всичко ни ограбиха чрез спекула и инфлация, посегнаха на въздуха и водата....
33
5
 
3
 
! Отговори
до Анти (дипресант)? преди 4 години
ДС "баталяса" у батако нейде у края на -90 и началото на 21 век, бре, двойкаджия!Останаа ЦРУ, Мосад, Английските "МИ" - 5 и 6, и яловото руско ФСБ.Сичко останало веке е един голем "увиснал Та.ш...к".Нема веке, КГБ, ГРУ, ДС, ЩАЗИ от времето на Соца.!Пъ то и ЦРУ, че и Мосад веке не съ същите без конкуренцията на СССР.Единствено англичаните все още държат "гарда", мъ и те веке съ задъхват!