От ГЕРБ убедено за вота на недоверие: Няма да мине!

Ще изпълним управленската програма, увериха депутати
137
От ГЕРБ убедено за вота на недоверие: Няма да мине!
Снимка: архив, БулФото

Вотът на недоверие няма да мине, увери заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков на брифинг в парламента по повод внесения от БСП вот на недоверие към правителството за провал в политиката в областта на околната среда и водите.

"ГЕРБ заедно с "Обединени патриоти" ще изпълнят управленската програма, за която сме се подписали преди три години, и ще довършим своя управленски мандат", каза Ненков. Той увери, че коалицията е стабилна.

Още по темата
"Вярваме, освен това, че в Народното събрание извън коалицията има достатъчно разумни и други народни представители, които съзнават, че евентуално падане на правителството в момента само ще доведе до нови въпросителни и ще постави под угроза бързото разрешаване на проблема в Перник", добави Ненков.

"Мотивите и вотът целят по-скоро създаване на политическа нестабилност и паника", коментира заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ. Според него БСП нямат никакво решение за това как да се излезе от създалата се ситуация. Когато говорят за падане на правителстовто, хубаво е да отговорят и на въпроса с кого биха направили мнозинство, посочи Александър Ненков. С колегите от ГЕРБ смятаме, че този вот по никакъв начин няма да доведе до подобряване на ситуацията, добави той, цитиран от БТА.

Ненков коментира, че председателят на БСП Корнелия Нинова и днес е изрекла неща, които не са верни и даде пример с въпроса й кой ще напълни язовир "Тича". По думите му управителят на ВиК дружеството е казал, че язовирът е пълен и има вода за 30 месеца. Освен това Нинова каза, че бедстват половин милион български граждани, което също не отговаря на истината, добави Ненков.

Председателят на парламентарната комисия по околна среда и води Ивелина Василева коментира, че от ГЕРБ ще се запознаят с мотивите на БСП, имат отговорно отношение и са готови за дебат. "БСП твърдят, че имат алтернатива. Ние сме виждали тяхната алтернатива, ние сме запознати с "Визия за България" - един документ, който изцяло неглижира политиките, свързани с опазването на околната среда", коментира Василева.

По думите й в този документ се твърди, че трябва да се финансира изграждането на инсталации за изгаряне на отпадъци.

В годините досега сме доказали, че работим за подобряване на околната среда - бяха изградени над 2500 км водоснабдителна и канализационна мрежа, 51 пречиствателни станции за отпадъчни води и 52 регионални системи за управление на отпадъците, заяви депутатът от ГЕРБ. Наясно сме, че ако има нарушения, всеки трябва да носи своята отговорност, но също така сме убедени, че това са политики, които изискват държавническо отношение. Това е и поведението на кмета на Перник, който заедно с правителството работи за облекчаване на ситуацията в града, каза Ивелина Василева.

Според нея БСП целят създаването на кризи, нагнетяването на напрежение и подсилването на страховете на хората, а ГЕРБ знаят, че кризите се решават с реални действия, което изисква мобилизацията на всички.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В червените фантазии вота минава и после рухва и капитализма :))))
11
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво ше стане ако черепа си купи 15 депутара и те гласуват кабинета да падне ..?Той е укрил 250 млн данъци и така или иначе искат да му спират лотарията ,Кво има да губи ?
10
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОСТАВКА И ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ВЕДНАГА !!!
9
10
 
7
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 4 години
Аз пък искам да мине !Да се н....т отново *** .Ама и предстрочните избори да ги платят БСП.
8
27
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Няма такава наглост... - да спечелиш два града и три села и да драпаш за власт...
7
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искате да видите как отново фалира България ли?
6
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все по трудно ще става за ГЕРБ и Огладнелите патриоти да си искарат мандата. Водата, ***, цените, беднотията, безизходицата в която ни вкараха, корупцията, краденето, лобизма, раздаването на пари от бюджета за било и не било но само на нашите и пр.
5
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено,че няма да мине. 1. Удобен момент воля и атака да рекетират баце2. Тия много-добре знаят, че следващ път няма да има.
4
4
 
39
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Ще изпълним управленската програма, увериха депутатиМъкааааа! ще стоят въпреки че всичко им е доста сложно, на инат! Това правителство е безполезно за обществото! Колкото по-бърза се махнат толкова по добре за станата!
3
7
 
32
 
! Отговори
- преди 4 години
Офчето стадо гледа отстрани как някой си прави сметката без оФцете. Някакви си Воля и Атака щели да ми определят има ли проблем или няма! Толкова оФчедушен народ няма никъде по света!
2
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия няма да се махнат докато окончателно не превърнат България в пущинак. Племето е твърде просто за да ги изгони и си го заслужава.
1
15
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Как да мине вота с руските партии Атака+Воля. Нали Боко строи руската тръба за Сърбия с 2.2 милиарда арабски заем. Путин потрива ръчички. Само, че крива ще им е сметката. Той и двата мандата не можа да изкара, та третия :))))))))))))))))))))))))))))))