Поправката "Андреа": Наказват тежко непълнолетни за убийство, изнасилване

Бащата на момичето: Това вече не може да продължава!
132

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Непълнолетни, извършили престъпления против личността, да бъдат наказвани като възрастни. Тази законова промяна ще подготвят в кратки срокове депутати от ГЕРБ, за да няма нови случаи като този в Галиче.

Решението идва след среща на премиера Бойко Борисов с бащата на убитата Андреа Асен Руменов. За тежкото престъпление непълнолетният Аксел може да получи максимално до 12 г. затвор, според сега действащите закони.

Още по темата
На срещата Борисов е заявил, че това не може да продължава, защото мъката на хората не може да бъде измервана само с обещания за мерки.

"Премиерът и главният прокурор обещаха всичко да направят, за да се прекъсне тази престъпност, която се случва в момента. Това не може и не бива да продължава, защото животът на много хора ще бъде разбит и унищожен", каза бащата на Андреа.

Той напомни, че Аксел е извършил две нападения, едното на полицай, и е получил като наказание пробация и условна присъда.

Ако беше наказан тогава, тоя ден нямаше да се случи, посочи Асен Руменов.

Промяната ще гласи, че при извършване на убийства, изнасилвания, блудства, няма да е задължителна редуцията на присъдата за непълнолетни.

Ще се взема под внимание състоянието на извършителя - дали той разсъждава като възрастен и осъзнава какво върши, за да бъде наказан като възрастен. За целта няма да се налагат допълнителни експертизи, тъй като такива се извършват в досъдебното и съдебно производство, обясни депутатът Маноил Манев в МС.

От утре по разпореждане на главния прокурор в цялата страна ще се извършват проверки на лица с две-три висящи производства - спазват ли се мерките за неотклонение спрямо тях. Целта е намаляване на битовата престъпност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: убийствоГаличеандреа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
12
 
! Отговори
niki преди 4 години
Пак някакви вратички ще оставят... прах в очите на хората!
37
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквото и да си говорим, ситуацията с "етноса" е извън контрол, а ЕС не ни позволява да наложим "контрол". Заради това много хора се изнесоха - кой в Софето, кой извън Територията.
36
4
 
9
 
! Отговори
криминолог преди 4 години
До До КриминологДействително от римското право са суспендирани много принципи в съвременното такова. Но слава Богу не всички. За пример в Рим за убийство на роб, извършителя не е носил отговорност за убийство на човек, а за унищожаване на чуждо имущество, просто казано все едно да убие на друг кравата. В древна Спарта момчетата са влизали в казарми на 6 -7 годишна възраст и са били подлагани на хомосексуални издевателства съвсем законно. В тези времена ли да се върнем ?!?
35
0
 
22
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Това няма да ги спре. В момента на деянието, примитивните им мозъци не мислят за последствията. И маалите наводнени с ***, от които мозъка ти става на айрян.
34
1
 
8
 
! Отговори
До 33 преди 4 години
Прав си, ама само наполовина! Зависи дали въпросния непълнолетен е извършил щатско или федерално престъпление, и най-вече вида на последното!
33
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крумовите закони трябва да се въведат и да се прилага незабавно бързо съдебно производство по площадите!
32
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Момичето ако имаше нож и го беше наръгала нападателя , сега щеше да е арестувана, за какво говорим???-----Говориш глупости
31
2
 
2
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
Trqbvashe potedno zverstvo da stane che da vi presurbi s falshivi obeshtaniq falshivite vi zakoni kkoito ne deistvat mn burzo zabravihte ubitite deca kkato Krisi kudeto be ubita v Sliven i za dr sluchai koito potuliha i nqma dojivitni prisudi
30
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото до самозащитата, и сега никой не ви е забранил да имате огнестрелно оръжие и да си пазите къщата.
29
3
 
20
 
! Отговори
Герб потъва преди 4 години
Поредния fail на борисов, вече не знае какво да прави и допуска грешка след грешка.
28
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Момичето ако имаше нож и го беше наръгала нападателя , сега щеше да е арестувана, за какво говорим???
27
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Щатите непълнолетните не отиват в затвора, не знам кой ви е излъгал, че непълнолетен в Щатите получава доживотен затвор. Има поправителни домове, както в Просия има изправителна колония.
26
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро осъдиха охранител затрлеял ром крадящ желязо от обеката му и го осъдиха на 13 години, за какво говорим, за какви закони. Бяха скоро ромите вкарали в болницата няколко полицая. Стига Пр на Бойко дикатора на гърба на почернени семейства! Не те ли е срам бе мутра, поне малко срам нямаш ли останал!
25
0
 
24
 
! Отговори
До Криминолог преди 4 години
Защо да е изконен принцип?В Древен Рим и деца и възрастни са съдени по едни и същи закони.В конкретния случай - етносът на Аксел счита, че още на 12 г. хората могат да се женят, тоест да поемат възможно най-тежката и важна отговорност, каквато е отглеждането на потомство. В средите на този етнос не е рядкост 17-годишен човек да има няколко деца.Спомни си интервюто с онзи лекар от Ст.Загора, който каза: "В моето отделение постоянно има 15-16-годишни, които раждат третото си или четвърто дете."
24
1
 
19
 
! Отговори
Щом преди 4 години
ще се взема под внимание състоянието на извършителя - забрави!
23
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
разрешете самозащитата в дома с огнестрелно оръжие!
22
3
 
10
 
! Отговори
До криминолог преди 4 години
В кое право? САЩ варварска държава ли са, бе ***?
21
14
 
2
 
! Отговори
Чукундур преди 4 години
Престанете да говорите против правата на човека и ЕС ценостти.Всеки има право да е гей ,ако поиска,и да се сношава на детската площадка,малцинствата трябва да бъдат обгрижвани,меки присъди,срещу малолетни и непълнолетни престъпници,помощи,за малцинсвените групи и уважение на традициите им.*** вие кво искате бе,отново комунизъм ли?
20
4
 
16
 
! Отговори
криминолог преди 4 години
Изконен принцип в правото е малолетните на бъдат наказателно неотговорни, а непълнолетните ограничено наказателно отговорни. Ако се приеме друго е варвращина ! Ако дете извърши престъпление би могло да се търси отговорност на родители, социални служби и пр. Да приемем, че садистчето влезе в затвора до живот ! А, родителите му, общинските и държавни служители, които са го гледали през годините, как се развива като социопат-психопат ,как от махленси побойник става убиец- изнасилвач ?!? Те къде ?!
19
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доказано е, че този е извършил повече от 2 еднотипни престъпления, извършил е множество кражби. Значи има основание да иде в затвора до живот, ако законите ни бяха като американските.И ако го бяха окошарили доживотно, нямаше да успее да убие това читаво момиче!