700 непълнолетни на отчет за тежки престъпления

Депутат: Имаме престъпност, която се повтаря в годините
14
700 непълнолетни на отчет за тежки престъпления
Маноил Манев. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

700 са водените на отчет за тежки престъпления в Детска педагогическа стая през 2018 година, пет от които за убийства.

"Това показва, че имаме престъпност, която се повтаря, проследима в годините", каза пред БНР Маноил Манев, депутат от ГЕРБ и член на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Още по темата
Управляващата партия ще внесе законодателни промени за по-тежки наказания на непълнолетни, извършили тежки престъпления.

"Акцентът е да може съдът да дава наказания без редукцията, заложена в особените правила за непълнолетните. В текста е записано, че каквото и наказание да се полага, то не може да бъде над 12 години… Идеята на законопроекта е да дадем възможност след всички експертизи и в убедеността си съдът да произнесе такава присъда, каквато лицето заслужава", допълни Манев.

По думите му вече има готов текст, който ще бъде предложен за обсъждане.

"Дебат ще се проведе с прокуратурата, с правистите в Народното събрание, с адвокатурата. В този дебат целта е да се постигнат три неща – яснота, че като извършиш престъпление, ще получиш наказание, че това наказание ще се случи сега и бързо, че наказанието съответства по справедливост на извършеното деяние", обясни той.

Целта е да има текст, който работи и ще окаже влияние върху това, което се случва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
8
 
! Отговори
700 кафяви преди 4 години
да почват от сека да ги тормозят - г-да полицаите,социални и подобни надзорници, за да им писне и като станат на 18 да си ходят в Германистан при др.свои кафяви братя - там им е мястото
11
1
 
3
 
! Отговори
1234 преди 4 години
е й!????
10
2
 
10
 
! Отговори
Смях преди 4 години
Какво,като са на отчет?Какви са тия глупости пак.Същъите депутати министри и Бойко не си въраш работа.Гласуват един закон.Отварят ТВУта и до там.Да се научат от британските и американските училища.Не може да се псува,има стандарти за облеклото,не може да се разхождаш в учебно време.Ако нарушиш правилата или оставаш след часовете или отиваш в събота,или си отиваш в къщи за няколко дни и ако си осъствал много повтаряш.Ако си се сбил или напсуваш учител отиваш в панделата!
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да н е са 2700
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре,че в тази статия не ги наричате "деца"
7
1
 
6
 
! Отговори
6 преди 4 години
Този увалнен отМВР дисциплинарно за корупция !
6
1
 
7
 
! Отговори
Тото преди 4 години
А дано ама надали.
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
когато има убиство по особено жесток начин няма малолетни и големи всички сме равни пред смърта след като сме равни и това е завинаги и присъдите трябва да са еднакви доживотен затвор без право на помилване защото убиеца в момента на убиството помилвал ли е жертвата НЕ
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната пушилка и пак нищо.Какво стана с гривните за проследяване и неотклонение на подсъдими по делата за тежки престъпления.Нали на тях се разчиташе за да бъде преборена престъпността. И какво?Едно нищо.
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
700 потенциални убийци,без подсъдност.Че то е направо наказателен полк срещу съвестните и мирните граждани.Нищо няма да помогне срещу хората без съвест и страх от справедливост.
2
1
 
23
 
! Отговори
време е преди 4 години
отваряйте трудовите лагери и ТВУ_тата! до като са малолетни, там, като станат пълнолетни, в затвора!
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Късно е чадо.Мандалотл лопна.И това ще е като с гривните за проследяване.Ще,ще,ще,ама се видя ,че не ще.