Кризата в хазарта и футбола: Кралев vs феновете на Левски

Министърът: Интересът на Левски ли е по-важен?
Обновена: 21 яну 2020 16:00 | 21 яну 2020 09:58, Александър Попов
176
Кризата в хазарта и футбола: Кралев vs феновете на Левски
Снимка: LAP.bg
Министърът на спорта Красен Кралев и организираните привърженици на Левски влязоха в задочен спор, след като стана ясно, че в Народното събрание се обсъжда предложение лотарийните игри да се организират единствено и само от държавата. Подобна стъпка би повлияла на финансовото състояние на футболния клуб, тъй като един от основните спонсори на "сините" е компания за лотарийни игри.
 
Снощи Кралев се застъпи за промените.
 
"Не мога да коментирам какво ще се случи в "Левски". Това е решение на собствениците и ръководството на клуба. Става въпрос за регулация на бизнеса. Мисля, че всяка държава има право да регулира бизнеса. Смятате ли, че тези действия са насочени срещу "Левски"? От едната страна стои интересът на българския спорт, а от другата на "Левски"? Така ли? Значи интересът на футболния клуб е по-важен от интереса на целия спорт? Тези промени ще доведат до 50 млн. повече за българския спорт. Никой не се намесва в бизнеса на компаниите за залози, а за регулация на моментните лотарийни игри. Това ще се отрази най-добре на целия български спорт", каза министърът след церемонията "Нощта на шампионите" снощи.
 
"Ако съдбата на българския спорт зависи от одържавяването на някакви частни бизнеси, тогава следва логичният въпрос "Защо не се одържавяват бизнесите на собственика на "Литекс", който играе в ЦСКА или на собственика на "Лудогорец" Кирил Домусчиев, за да помагаме на българския спорт? Защо ударът е към спонсора на "Левски"?". В един момент се появява някакъв спонсор на "Левски", чийто бизнес може да бъде взет, "Левски" се закрепя за около година, стъпва си на краката, хората започват да се събират отново и ние го ликвидираме. Това е доста глупава и елементарна позиция. Много интересно какво ще се случи с тези 50 млн. лева, които ще влязат в Министерството на спорта. Може да стане един чудесен стадион "Българска армия" с тях. Защото сме свидетели на тежки юридически пируети, които бяха извършени, за да може фалиралият ЦСКА да се върне в елитната група. Това се случи не без акушерството на Българския футболен съюз в лицето на старото му ръководство и не без акушерството на държавата", заяви председателят на Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян по bTV.
 
Той е категоричен, че евентуални протести на феновете, ако това предложение на бившия вицепремиер Валери Симеонов бъде прието, няма да са насочени в защита на интересите на бизнесмена Васил Божков, а на тези на клуба.
 
"Промените в Закона за хазарта водят до по-големи приходи за тотализатора и министерството на спорта. По принцип бюджетът на министерството е около 80 млн. лева. От тях 50 млн. отиват за спортните дейности. След промените тези средства ще бъдат увеличени двойно. Това ще бъде добре за българския спорт. Парите за спорт идват основно от тотализатора. Тези промени ще доведат до увеличение на приходите. Няма как да не подкрепя предложение, което ще доведе до увеличение на приходите за българския спорт. Редно е да отличим заслужилите след всяка една година. Те получават премии от Българския спортен тотализитор", допълни своята позиция Красен Кралев.
 
"Когато има сътресения в най-големия и обичан клуб в България, е нормално въпросът за протестите да изникне. Аз отговорно мога да кажа, че сме хора, които държим на определени позиции и принципи и държим да се запознаем и с другата гледна точка, преди да предприемем някакъв тип действия. Ако се стигне до такъв тип действия, държа да подчертая, че те ще бъдат в защита на интересите на нашия любим клуб, който ни е събрал и ни е направил приятели, а няма да бъдат в защита на корпоративни интереси. Ние сме привърженици на Футболен клуб "Левски", а не сме лобисти на лотарията. Привържениците на "Левски" са темпераментни хора и, когато техните интереси бъдат нарушени, може да се превърнат едни подобни протести като неприятни сцени", каза от своя страна Хиндлиян.
 
За утре, 22 януари, е планирана втора среща между считания за финансов благодетел на "Левски" Васил Божков и феновете. Първата се проведе на стадион "Георги Аспарухов", като и двете страни отказаха коментар след това.
 
След първата среща Божков излезе с официална позиция, че ако промените в закона за хазарта се приемат той няма да може да издържа клуба. Той обясни пред феновете, че имал 5-годишна визия за Левски, на месец се давали по 2 млн. лв., чистели се задължения, но ако му отнемат бизнеса няма как това да продължи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КРАДЛЕВ,КОЛКО ПАРИ ВЗЕ ОТ МИКРЕНСКИЯ КРАДЕЦ,ЗА ДА МУ ПОДАРИШ АРМИЯТА И БАЗАТА НА ПАНЧАРЕВО,КОИТО СА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ ?
141
1
 
11
 
! Отговори
ГЕРБ МИСЛИ ЗА ВАС преди 4 години
ОДЪРЖАВАВАНЕТО Е ПРОДИКТУВАНО ОТ ЖЕЛАНИЕТО НА ШАЙКАТА ГЕРБ ДА ЗАВЛАДЕЕ ТОВА ,КОЕТО СА ПРОПУСНАЛИ ДОСЕГА ,ПРИКРИТИ ЗАД Т.Н. ,,ОДЪРЖАВЯВАНЕ ,,СИРЕЧ,ТОЯ ЩЕ СТАНЕ ОЩЕ ПО -ДЕБЕЛ.
140
3
 
16
 
! Отговори
Кралев-червено лееке преди 4 години
Г-н Кралев, с какво право подарихте държавна собственост (Стадион Народна армия и базите в Панчарево) за милиони на ЦСКА София(Литекс). Считате ли , че 7 000 000 българи, които нямат отношение към новоизлюпения Ловешки хибрид одобряват вашите пристрастия към ЦСКА. Не се ли страхувате, че рано или късно народът ще ви потърси тежка сметка за това ?
139
10
 
25
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 4 години
Така ,значи ако не ме оставите да си крада едни 200 мил. от данъци на година спирам издръжката на Левски! Това ли е условието?Тоя много налъл ! Ами то така всеки футбулен бос ще изкара феновете на улицата ако няма специални префернции за бизнеса си.
138
1
 
6
 
! Отговори
TURCHINA преди 4 години
Koy gleda vuobshte bylgarski futbol? Kato se klasirat samo edni i syshti otbori. Ot kakto se rodih nikoga ne sym gledah BG futbol
137
14
 
21
 
! Отговори
1 преди 4 години
Ами твоя интерес,ли е важен,бе родопски манекен,падне ли ЛЕВСКИ, падаш и ти, и бойко.
136
12
 
22
 
! Отговори
pomni преди 4 години
Кралев,изтегли късата клечка пич ,,, обърка я сериозно...Ще летят павета и по теб
135
4
 
18
 
! Отговори
Приятел преди 4 години
На мен да не разчитат алчните измамници.До сега съм прежалил около 100 лв за 20 години! Всичките тези талони ,билети и фишове са за хора ,които се надяват да забогатеят без труд.Е ,щом има наивници , ще има и тарикати ,които да ги скубят.Само *** може да стои гладен и да търка хартийки в несвяст.
134
8
 
30
 
! Отговори
Евала преди 4 години
Тия т.нар. фенове са едни оли-та, правени в *** на майка им. Използват ги като щурмоваци за нечисти интереси - протести, контрапротести. Тях ги интересува само дрога и малко сухо. Иначе, даже не знаят правилата на футболната игра.
133
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2 милиона сини фена, е хайде посмали м..анго, има няма един мил гласуват под натиск и принуда за герп, но да са фенове на гейрената не вярвам...
132
4
 
8
 
! Отговори
Кви фенове, ? преди 4 години
Къв Божков?
131
9
 
34
 
! Отговори
Разбирач преди 4 години
Частна лотария нямат място. Печелят на гърба на хората и нямат никакви социални функции. Само в мафиотски държави е възможно да има частно тото.
130
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този шо.пар кой го тури за министър?Некъв банкянски *** , май? ОСТАВКА ТИКВИ ,ОСТАВКА И ВЕЧНА ЗАБРАВА.МЯСТОТО ВИ Е ПО СТЪЛБОВЕТЕ.
129
4
 
14
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Във договора със спечелилите от лотарията има клауча, че се спира изплащането па печалбата при форс мажорни обстоятелства.Както се казва - ако няма такива обстоятелства - щото държавата е стабилна - ние ще си ги измислим.И етооо - измислихма ги. В. Симеонов използва ситуацията със вота на недоверие и прекарва закон със който да облагодетелствува Черепчето - няма лотария - няма и изплащане на печалбите за следващите 20 години а Черепчето със половин милиард по богат. Проста сметка.
128
14
 
21
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Левскарите както и всички футболни фенове са със празни като топката глави.Одържавяването на лотарийните игри е продиктувано от желанието на Черепа да заличи дълговете които има към спечелилите милиони от лотарията. Черепа е със дългове за стотици милиони лева за 20 години напред към печелившите. така със един удар остава само със печалбите а спечелилите от лотарията му ще ду..хат супата. Ама глупавите фенове му се бъркат във работата.
127
2
 
5
 
! Отговори
минчо преди 4 години
неможе без картончета-аз днеска ако не дам 20кинта за картрончета не съм живял бе-какво ще търкам -освен да си търкам моркова и да се надявам онанирането да стане олиемписка дисциплина -да взема златен медал и бойко да ми стиска ръката на слизане от самолета
126
10
 
23
 
! Отговори
Кралев-червено леeке преди 4 години
Г-н Кралев, с какво право подарихте държавна собственост (Стадион Народна армия и базите в Панчарево) за милиони на ЦСКА София(Литекс). Считате ли , че 7 000 000 българи, които нямат отношение към новоизлюпения Ловешки хибрид одобряват вашите пристрастия към ЦСКА. Не се ли страхувате, че рано или късно народът ще ви потърси тевка сметка за това ?
125
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сини ***.
124
2
 
8
 
! Отговори
левскар преди 4 години
до вси4ки левскари . да не ви пука за 4ерепа . фалират левски измисляр някаква нова лига , например голден лига или *** лига и хоп левски се завръща.системата е отработена и изпитана един отбор с наи смешното име в света го възкресиха така
123
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам..тук вече трябва да сезира прокуратурата..не може една фирма да притиска държавата заради интереси и да използват фенове за това