Лондон планира: Равни условия за имиграция - и за ЕС, и за Африка

Отношението към всички ще е еднакво, обеща Борис Джонсън
21 яну 2020 22:10, Елка Василева
160
Лондон планира: Равни условия за имиграция - и за ЕС, и за Африка
Борис Джонсън. Снимка: архив, БГНЕС

Британската имиграционна система ще стане по-равноправна след излизането на страната от ЕС, заяви премиерът Борис Джонсън на британско-африканска инвестиционна среща в понеделник.

В рамките на тази система отношението към всички хора ще е еднакво, независимо откъде идват те, каза Джонсън.

Съгласно неговия план, одобрен от парламента през декември 2019 г., Великобритания официално ще излезе от ЕС на 31 януари.

Днес гражданите на страните от ЕС се ползват от привилегията да живеят и работят в Обединеното кралство без виза, докато гражданите на останалите страни трябва за тази цел да отговарят на редица задължителни критерии, включително знаене на английски език, наличие на компания-спонсор и ниво на работната заплата, пише Би Би Си.

Освен това британската компания по правило не може да предложи работа на човек от неевропейска страна, без първо да разгледа заявките на кандидати от страни от ЕС.

Още по темата

След Brexit обаче това може да се промени и системата да бъде нова, подобна на тази в Австралия. Тя ще се прилага за всички трудови мигранти независимо от страната на произход.

Съгласно тази система кандидатът за работна виза ще получава точки за определени професионални или лични качества, например ниво на образование, специалност и т.н.

 Борис Джонсън вече говори за пълно преминаване към новата точкова система към януари 2021 г.

„Решавайки, че хората са по-важни от паспортите, ще можем да привлечем най-добрите кадри от цял свят, независимо къде живеят тези хора“, добави Джонсън.

Според Доминик Касиани, наблюдател на Би Би Си, всички основни британски партии като цяло подкрепят преход към миграционна система, която отчита на първо място навиците на потенциалните мигранти.

Въпросът е дали правителството ще пожелае някак да контролира миграцията, прилагайки ограничителен механизъм.

Реалната позиция на кабинета по този въпрос засега не е известна, ще стане ясна след 11 месеца.

През следващите седмици главната консултационна структура на правителството ще даде отговори на тези въпроси. Тогава ще стане ясно към какъв курс ще се придържа премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Африкански специалистки ще обучават перничанки как да носят кофа с вода на главата!
78
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 61Хахахаха, описа точно живота на лузъри като теб дето се забиват в Лондонстан..... Аз си живуркам в провинцията, нямам мамби, карам си новата количка и си живея сам в къща.....
77
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на бо джо. Докато европа приема от кол и въже хрантутници англичаните ще си отсеят каквото им трябва!
76
9
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
До Нека, нека 74 Май си недоразбрал, приятел.Точно заради такива като кмета('мюсли')Англия иска и излиза от ЕС.Докато ЕС начело с комсомолката приятелка на путий, другарката Меркел,от ден на ден става една голяма ***-подчинена на интересите на Германия.
75
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До хохо 71Значи според теб в Африка има по голям избор на качествени и образовани хора , отколкото в Европа ?Нима Лаянняярриияяя е в Европа с европейски манталитет! Има много добре образовани африканци с много по-европейски манталитет от "кукерския"!
74
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До факти 75Ние,от източна европа не получаваме безплатно жилище,хран,джобни,отопление,ток и т.н. във Великобритания,Германия,Франция,Холандия,Белгия,Швеция.........Почти цяла Дупница се изнесоха като свински черва и повечето лежат на помощи!
73
3
 
16
 
! Отговори
факти преди 4 години
Най после африканци и араби няма да са с предимство пред жителите на други ЕС държави,както е сега.Ние,от източна европа не получаваме безплатно жилище,хран,джобни,отопление,ток и т.н. във Великобритания,Германия,Франция,Холандия,Белгия,Швеция....Кога и нашите права в ЕС ще се приравнят с тези на гостите?
72
4
 
20
 
! Отговори
Нека, нека преди 4 години
не случайно, кмета на Лондон е пакистанец, мюсли. Скоро във всички други градове в Англистан, въпрос на още малко време е !
71
1
 
18
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Желая им успех на бозавите.Пък и това е пътя за да си поразнообразят гените.ЕС трябва да прилага абсолютно реципрочни мерки за всяко нещо на англичаните.
70
2
 
30
 
! Отговори
T преди 4 години
Много добре Европа да наложи същите условия за англичани и африканци идващи в съюза
69
2
 
22
 
! Отговори
хохо преди 4 години
До АмериканЗначи според теб в Африка има по голям избор на качествени и образовани хора , отколкото в Европа ?
68
7
 
6
 
! Отговори
Американ преди 4 години
До Радо:А ти що тъпо си мислиш, че трябва пускат такива, дето не стават за нищо? То нали затова излизат от ЕС.Освен това няма такава дума - "наЙстина"
67
3
 
16
 
! Отговори
Радо преди 4 години
Ще има уж еднакви критерии за всички, но това е просто оправдание да пускат по трудно черните. Точковата система ще се изпълнява доста трудно от африканците и ще назначават найстина, само такива от тях, който стават за нещо.
66
6
 
17
 
! Отговори
Моето Име преди 4 години
Британците ще започнат да берат плодовете на арогантността си чак в края на 2020. Дотогава ще чуем хиляди безумни изказвания.
65
3
 
25
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Кефят се на тарамбуките.
64
5
 
32
 
! Отговори
Гилгамеш преди 4 години
Англия се променя, понеже иначе отива в канала.А се променя като се американизира.Меркантилизъм, сребролюбие и егоизъм.Добрата стара Англия остава в историята, където е и Британската Империя.На нейно място идва безмилостната машина на империализЪма и безчовечният капитализъм, за който правила и граници няма.Моля се да греша...
63
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Eрдоган ще му даде едни три милиона бежанци на Джонсън да ги интегрира.Ще застроят джамии там на всеки метър!
62
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дарк меркел ще отвърне на удара. япония и китай точат ножовете по поръчка на ес. другаря путин също ще пмогне на европа срещу англия. ще отцепят с.ирландия и шотландия. сащ нямат пари заради кризата за да помогнат на англия. индия ще ги купи на безценица.
61
8
 
26
 
! Отговори
Дарвин философ преди 4 години
Тоя лисик ще напълни Англия с китайци и африканци,английските бабички дето гласуваха за Брекзит ще се чудят кво става...А на Джонсън да му кажа ,че Австралия е на 15 хиляди километра от Лондон и е само 30 милиона население на цял континент,ЕС сме 500 милиона и ако спрем вноса на Английски стоки кво правите? Изнасяте за Африка нали са равни,само дето африканеца ще си купи китайска реплика на 20%$ ?....Тук не става дума за расизъм ,а за икономики и бизнес .С ЕС по-полека при популистките локуми..
60
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 94Бачкал съм с много чернокожи ти ако не си, но с ръка на сърцето бих казал, че такиви мързеливи скатафки като тези няма. В Англия пари да ми дават повече не отивам, гадна мрачна студена държава, без капчица живот, бачкаш за сметките и жиееш като пор с един куп мизерници - все едно си в обор. Да си взимат НИНОто(Нешенъл Иншуърса) и да си ми връщат отдръжките свинчовците. А ти ходи да се гръмнеш някъде и твоите черни брята.